Přerušovaný půst

Přerušovaný půst https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385008/bmid_prerusovany-pust-IYz-385008.jpg 4 7 4

Přerušovaný půst představuje revoluční dietetickou metodu, nevede však jen k redukci váhy, ale ochrání oběhový systém před arteriosklerózou a vysokým krevním tlakem. Také povzbuzuje činnost jater, ledvin, žlučníku a látkovou výměnu. Normalizuje krevní cukr, tuk i cholesterol. Čistí a regeneruje střevní sliznici, prohlubuje spánek a povzbuzuje výkon mozku, snižuje riziko rakoviny a omlazuje pokožku. Autoři vědeckými prostředky dokládají, že 12-16hodinové stravovací přestávky vedou ze všech dietních strategií nejspolehlivěji k hubnutí a zároveň i k ozdravení organismu. Přerušovaný půst je považován za současnou ozdravnou senzaci. Prof. Claus Muss se věnuje preventivní medicíně a imunologii v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Drl. Heike Buess-Kovács je lékařkou a medicínskou žurnalistkou. Zaměřuje se na preventivní celostní a stravovací medicínu.... celý text

Zdraví
Vydáno: , Dialog
více info...

Přidat komentář

Kipam
27.02.2020 2 z 5

Chcete-li informace a tipy jak začít s přerušovaným půstem, tak zkuste raději Google než tuto knihu.

Pokud se o stravování a výživu zajímáte déle a něco už o tom víte, tak vám tato kniha trochu rozšíří znalosti, ale nic moc nového se v ní nedozvíte.
O samotném přerušovaném půstu je v ní asi 8 stránek.
Zbytek knížky jsou obecné informace o potravinách a fungování lidského trávení. To může být pro někoho určitě přínosné. Ale pro mě informace o tom, že bych neměl pít Coca-colu a stravovat se ve fast-foodech, už byly trochu zbytečné.

Nejvíc mi ale vadilo zpracování knížky. Jsou zde použity asi čtyři druhy písma, mezi kterými se různě přeskakuje a černobílé fotky, na kterých není nic vidět. Pak jsou tu pseudo rozhovory s odborníky, které měli za úkol jen \"nahnat\" stránky, jinak by nebylo do knížky co dát.

sira
27.08.2019 4 z 5

Přerušovaný půst je tu rozebrán především z biologického pohledu, spirituální přínos je tu jenom zmíněn, ale celkově je kniha přehledná a inspirující.


fransi
24.06.2019 5 z 5

Doporučuji. Knihu by si měl přečíst každý. Amen

Lidka
03.01.2019 5 z 5

Velice zajímavá kniha v podstatě revoluční názor. Přečetla jsem se zájmem. A zkusím to.

Kniha Přerušovaný půst je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x