Předat dětem, co je k žití

Předat dětem, co je k žití https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486444/bmid_predat-detem-co-je-k-ziti-Su1-486444.png 4 6 3

Socioložky Hana Librová a Jiřina Šiklová, filosofové Erazim Kohák a Václav Bělohradský, ekologové Bedřich Moldan a Mojmír Vlašín, psychiatr Stanislav Grof, terapeutka Naomi Aldort, ochranář rysů Ludvík Kunc, ekologičtí aktivisté Satish Kumar a Vandana Shiva, výtvarník Vladimír Kokolia, hudebník Petr Váša, lesní expert Jaromír Bláha, katolický intelektuál Tomáš Halík — ti všichni a mnozí další se setkávají v knize rozhovorů, které vyšly za prvních 30 let existence časopisu Sedmá generace. Dobové rozhovory jsou v knižním vydání doplněny novými informacemi jak o zpovídaných osobnostech, tak o probíraných tématech. Kniha tak může sloužit jako svébytný průvodce společenským, environmentálním či politickým vývojem po roce 1989. V knize najdete rozhovory s těmito 30 osobnostmi: Satish Kumar ● Vandana Shiva ● Edward Goldsmith ● Mojmír Vlašín ● Helena Norberg-Hodge ● Václav Mezřický ● Ivan Dejmal ● Murray Bookchin ● Ludvík Kunc ● Petr Váša ● Vladimír Buřt ● Tomáš Halík ● Milena Rychnovská ● Hana Librová ● Jiřina Šiklová ● Václav Bělohradský ● Jan Beránek ● Ľubica Lacinová ● Vladimír Kokolia ● Bedřich Moldan ● Jaromír Bláha ● Jiří Zemánek ● Naomi Aldort ● Stanislav Grof ● Jan Piňos ● Erazim Kohák ● Alexander Ač ● Lukáš Čížek ● Alex Cornelissen ● Zdeňka Voštová... celý text

Přidat komentář

roso.mak
20.10.2022 4 z 5

Některé rozhovory mě oslovily, některé méně. Spousta z nich sice pojmenovává problémy, ale ani náhodou nepřináší nějaký koncept řešení. Mnohem více se mi líbí ty, které jsou "vyprávění z praxe", jako je třeba Ludvík Kunc.

Možná jednou ukradnu tátovi brokovnici a půjdu vyřešit všechny tyto problémy najednou. Alespoň bude v republice více rysů. A méně Babišů a Trumpů.

pajaroh
06.02.2022 3 z 5

Některé rozhovory se mi líbily, jiné mě neoslovily, a to hlavně ty starší, politicky zaměřené (ekologie je aktuální stále, ale politická scéna 20 let stará už ne).
Postupem čtení mi rozhovory začaly splývat, jsou si hodně podobné. Více mi vyhovují vycházející jednotlivě v 7G.


anabelda12
28.12.2021 5 z 5

Nádherná obálka přináší i nádherný obsah. Nadčasové rozhovory, které otevírají oči.