Spása

Spása https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63427/preacher-spasa-63427.jpg 5 112 9

Preacher (Kazatel) série

< 7. díl >

Jesse Custer je mrtvý. Alespoň to si myslí jeho dívka Tulip a jeho kámoš Cassidy, který mu do Tulip dělá. Jenže Custer je naživu. Zmrzačený, zrazený a zahořklý, opouští svou cestu za Bohem, aby se stal šerifem malého města v Texasu. Města Spása, které ovládá šílený podnikatel Odin Quincannon s podivnou fixací na maso a v němž se Custer kromě bývalého německého agenta, nacistické dominy a dávné jednooké kamarádky střetne i s minulostí, o níž si myslel, že je definitivně mrtvá. Spása je prostě obyčejné město v Texasu.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Preacher: Salvation , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.05.2023 5 z 5

Tak tento díl se povedl

jarynek
19.04.2022 4 z 5

V kontextu celkového děje je to přešlapování na místě, ale jde o hodně zábavné přešlapování. Především linka s Odinem a jeho právničkou baví náramně - tady se autoři vyřádili. K tomu KKK, starý nacista, nalezená matka. Zklamání bylo trochu ze závěru - ačkoliv jde především o to, ukázat nesmyslnost války, tak mi to přišlo jako již obehrané neoriginální téma a v celém Kazatelově příběhu asi spíše nadbytečný sešit.


wullcann38
03.07.2021 5 z 5

WOW, asi jeden z nejlepších dílů.
Za mě 97%

Disease
01.10.2018 5 z 5

Sice lehce samoúčelná odbočka, ale Ennis to umí podat, takže plný počet. Poslední dva sešity slabší.

Hadati
02.01.2017 5 z 5

Přestože celý tento díl jde mimo hlavní linii, já se bavil zcela neskutečně. Jediné, co prozradím na ději, že se Preacher sám objeví v městečku Spása, kde se rozhodne chránit jeho obyvatele před psychopatickým podnikatelem, který se z této ospalé díry snaží udělat vlastní "království". Každému, kdo pronikl do Preachera je jasné, že ten na obranu města nebude používat konvenční způsoby. Tenhle díl mě bavil ze všech nejvíc. Možná je to i tím, že mě dost začaly štvát Tulip a hlavně Cassidy. Tady však Preacher řeší věci bez nich, což bylo více než osvěžující.

geimz
21.04.2016 3 z 5

Celá Spása mi prišla ako jeden veľký a aj pomerne zbytočný filler, po perfektne rozbehnutej Válke na slunci.

OldaB
14.03.2016 5 z 5

Taková odbočka, ale hodně příjemná. Trochu mi to připomíná první díl, u čtení jsem se vyloženě bavil. Ennis přidává několik nových šílených individuí, které rozhodně stojí za zapamatování.

Kapis
07.04.2015 4 z 5

Mě to bavilo, i když to bylo ukecané kapku moc. Navíc Preacher, zamilovaný do baby, co se tahá s jeho kámošem a kterou rok neviděl, nežně nepomiluje ani nadrženou zástupkyni, i když je krásná jako hvězdy na obloze a roztáhla by mu i na kapotě auta, ani neomrdá nadrženou nacistickou dominu, která nechce nic jiného. To je blbec! Tak to aspoň zakončil pořádným halucinogenem. Jeho kritizování války ve Vietnamu je sympatické, ale kapku jsem doufal, že překročí jako jeden z prvních ten pomylsný práh. Nestalo se tak. Práh, kdy se kritizuje vláda a chudáci jsou pouze "naši kluci". To je sice hezké, oni chudáci rozhodně byli, ale obyvatelé Vietnamu, Kambodže a Laosu, kterých tam při Americké agresi bylo zmasakrováno cca 4 miliony, jsou i pro Ennise stále jen žlutí zkurvení rákosníci. Z toho množství chemických látek, které tam vysypali se stále rodí znetvořené děti. Před deseti lety na konferenci v Yale přední výzkumníci prohlásili, že Spojené státy ve Vietnamu vedly největší chemickou válku v dějinách, Vietnamským civilním obětem nikdy nebyla nabídnuta žádná kompenzace. No, tolik k nepopulárním faktům. Škoda fakt, čekal jsem každou stránkou, že to Ennis aspoň naznačí, ale nic, chudáci jsou prostě jen a pouze "naši kluci". Možná tento práh ani v Americe vydávaném komiksu překročit nelze. Škoda, ale jak říkám, stále mně to baví a už se blížím ke konci tohoto brutálního výplachu mozku.

Honzeecheck
20.12.2013 5 z 5

Kde se asi nechal Tarantino inspirovat tim kuklux klanem že?