Prázdniny s dráčkem

Prázdniny s dráčkem https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172755/mid_prazdniny-s-drackem-NhV-172755.jpg 4 7 1

Mohly to být prázdniny jako každé jiné. U babičky a dědečka na vesnici čekají na Vojtíka pokaždé nejen jeho kamarádi - koza, králíci, pes, ale i spousta dobrodružství. Tentokrát si ale Vojta najde úplně nového kamaráda a ne jen tak ledajakého! Z tečkovaného vajíčka, které Vojta našel za stodolou, se totiž vylíhne malý drak. A co dělá takový dráček? Rád si hraje, lítá a hlavně umí mluvit. Můžete se o tom přesvědčit i vy!... celý text

Přidat komentář

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

Děj je vážně jednoduchý, pomalu plyne a ocení ho každý čtenář, protože nepostrádá vtip i napětí, protože drak ve vesnici se nemusí všem líbit. A to přinese nejedno nedorozumění či dobrobružství.

Stylem vyprávění mi kniha hodně připomněla Maxipsa Fíka od Rudolfa Čechury a knihy by se klidně mohli srovnávat, jen tady není přerostlý pes neznámého plemene, ale drak, který „děsí“ okolí a hlavně „obšťastňuje“ rodinu svými vylomeninami.

Navíc je čtení doplněno bohatými ilustracemi Ondřeje Zahradníčka, takže si je dítě může prohlížet a třeba podle nich odhadovat děj. Dítě se tím zabaví a zároveň si rozvíjí fantazii.

Kniha Prázdniny s dráčkem je skvělá pohádka pro děti od 5 let, ale jistě se dá využít jako čtení krátkých příběhů před spaním. Věřím, že ani rodiče nudit nebude a rádi se k četbě připojí.