Prázdniny s babou Jagou

Prázdniny s babou Jagou https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140554/prazdniny-s-babou-jagou-140554.jpg 4 17 6

Malý chlapec navštíví svoji příbuznou Babu Jagu a ocitnese uprostřed pohádkového příběhu. Zrádný písař Čubička totiž osvobodí Kostěje Nesmrtelného a bitva o osud pohádkové země může začít! Humorná variace na příběhy starých ruských bylin. V knize se setkáme se Slavíkem Loupežníkem, Kostějem Nesmrtelný, Vasilisou Přemoudrou, taktéž s přemírou bohatýrů a kouzelných bytostí. Vše vrcholí velkou bitvou na Kalininovém mostě, kde se střetnou síly dobra a zla...... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Вниз по волшебной реке , 1972


více info...

Přidat komentář

kolacky
15.09.2023 5 z 5

Kupodivu dost dobré počtení i pro důchodkyni! Babušku Jagušku!

hanpari
19.07.2017 5 z 5

Jak už zaznělo, děti vyžadují číst stále dokola.


MaxQ
09.05.2017 5 z 5

Na zkoušku jsem pro čtení dětem před spaním vytáhnul tuhle knížku, o níž jsem si z dětství pamatoval, že se mi líbila. A kupodivu, ona je opravdu dobrá. Přečetli jsme poprvé a čteme znovu. Bavím se já i děti. Je plná bizarních postav, robotickým Kostějem Nesmrtelným počínaje a trápidlem smůlou Kazimourem konče.

A děj? Cara Matěje podrazí jeho zaměstnanci a povolají místo něj Kostěje Nesmrtelného. Ten je sice sám slabý, ale když má kolem sebe lidi, je nejsilnější na světe. Kostěj se obklopí těmi nejhoršími kreaturami pohádkového světa, ostatní ovládne strachem a chce dát dokonce popravit cara. Tak nějak to vzdáleně připomíná ruské dějiny, ale možná se mi to jen zdá. Je to přece knížka pro děti ;)

hanpari
07.03.2017 5 z 5

Děti vyžadují stále dokola. Co dodat?

Kate.S
08.02.2013 3 z 5

Jako malé se mi příliš nezamlouvala obálka a samozřejmě i ten název, ale když jsem se odhodlala si knihu přečíst, tak se mi celkem líbila. Nevím, jak moc, protože je to hodně dlouho, co jsem ji četla.

Yalka
18.01.2013 5 z 5

Školák Míťa (?) se dostane do světa pohádek (ruských pohádek), pomůže dobru aby zvítězilo nad zlem.
Byla to moje oblíbená kniha, víckrát přečtená, přišla mi vtipná. Měla jsem ji opravdu hodně ráda.
Ovšem je docela možné, že je ideologicky zatížená, četla jsem ji jako malá v 80. letech a tento aspekt zpětně po takové době nedokážu posoudit. Pamatuju si ale např. carský dvůr plný neschopných jedinců, ufňukaná princezna, blekotající bojaři, takže to může být Krakonoš-like, ale i mnohem ostřejší, nevím...

Autorovy další knížky

1978  94%Kocour, pes a strejda Mudra
1983  86%Prázdniny s babou Jagou
1972  60%Krokodýl Evžen a jeho kamarádi