Prázdné domy - Zámky a vily v Čechách

Prázdné domy  - Zámky a vily v Čechách https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493624/bmid_prazdne-domy-zamky-a-vily-v-cechach-TsL-493624.png 4 12 3

Příběhy domů mají smutné i dobré konce, ale nejčastěji bývají bez konců – pokračují, ovlivněny historickými událostmi, pokrokem i proměnou bezprostředního okolí. Takové příběhy mapuje publikace Prázdné domy – Zámky a vily, jež vychází z webu Prázdné domy. Součástí každé kapitoly je časová osa historie jednotlivých staveb a bohatá fotodokumentace. Čtenáře zve k procházce do zchátralých interiérů zámků a vil po celé České republice.... celý text

Přidat komentář

Kristulda
04.01.2024 4 z 5

Kniha, kterou jsem si chtěla přečíst už dlouho, skvělý zážitek.

tittanie
20.09.2022

Mám ráda staré domy a nejenom ty prázdné. Kniha se četla velice rychle, protože je v ní spousta fotografií. Možná mi některé informace k domům chyběly, třeba proč nebyly vráceny původním majitelům. Doufám, že bude i publikace Prázdné domy na Moravě.
Byla jsem v Grossmannově vile v Ostravě těsně před tím, než naplánovali rekonstrukci a musím říct, že to byl perfektní zážitek.
Stejně tak obdivuju Badhaus v Lipníku nad Bečvou, který vypadá, že co nevidět spadne, ale přijde mi to jako úžasná budova.


adorjas
06.09.2022 4 z 5

Bavila a až po tejto siaham po prvej časti!

Štítky knihy

domy, vily, rezidence české hrady a zámky

Autorovy další knížky

2020  83%Prázdné domy - Praha
2022  88%Prázdné domy - Zámky a vily v Čechách