Pravdivý příběh o prasátku

Pravdivý příběh o prasátku https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438303/bmid_pravdivy-pribeh-o-prasatku-K9W-438303.png 4 19 19

Jednoho dne našli Líza a Petr v lese malé selátko, a protože nemělo maminku ani tatínka, vzali si jej domů. Ze selátka se vyklubala malá slečna Miriam, která brzy věděla, kdy poprosit, poděkovat, jak jíst příborem a kdy se chodí včas spát. Měla svoje rodiče moc ráda, a protože to byla zvídavá prasečí slečna, začala jednoho dne chodit do školy. Stejně jako ostatní děti i Mirinka ráda běhala, skákala panáka, hrála páku, dělala hlouposti. Nikomu nevadilo, že Miriam není obyčejná holčička. Že ona totiž vůbec není holčička. Až se jednoho dne Mirinka zamilovala… Pro děti od 4 do 6 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Portál
Originální název:

LA VÉRITÉ VRAIE SUR MIREILLE MARCASSIN


více info...

Přidat komentář

simca9342
14.08.2023 5 z 5

Postarší manželský pár našel při procházce v lese malé prasátko.
Pojmenovali ho Miriam. Byli tak rádi, že mají "dítě" , které si vždy přáli, že manželka zabránila svému muži v myšlenkách na chutnou pečínku.
Miriam byla jedinečná. Četla , psala dokonce i mluvila a začala chodit do školy! Ale po chvíli si uvědomila, že je s ní něco jinak...

bibi.r
24.07.2023 5 z 5

Pro děti 4+

Tak toto byla pecka. Fakt krásný moc krásný příběh. Četla jsem s mladší dcerou 3 roky a myslím, že i ona to pobrala, nebo spíš některé části :).
Prasečí holčička Miriam i její adoptivní rodiče byli opravdu hodně sympatičtí :).
Rozhodně doporučuji.


maminkoutek
28.08.2020 4 z 5

Dojemný příběh o malé prasečí slečně Miriam, která je vychovávána jak člověk a dostane se tak i do školy. Tam se ale dozví něco, s čím vůbec nepočítala...

Příběh je plný barevných ilustrací, část textu je také v různých bublinách, takže čtení není jednotvárné. Doporučuji pro děti od 4 let.

JanaDor
10.04.2020 5 z 5

Je tu opravdu hezky a srozumitelně vysvětleno na příkladu, že jsme každý jiný, a že když to příjmem, můžeme dokázat všechno, co si usmyslíme.
Jen jsem nepochopila poslední stránku. Pro mě by bylo srozumitelnější, kdyby tam poslední stránka nebyla. Nevím. Jsem zvědavá na vaše názory.
Kniha je nádherná a já ji doporučuji. Věřím, že se dětem bude líbit. Oni nepřemýšlejí jako dospělí. Je prostě super.

Míla86
02.04.2020

Mám malé příbuzné v zahraničí, tři a pět let, tak jim čtu knížku večer co večer po Skypu. A děti jsou nadšené, nevím, zda rodiče, když v pravidelnou dobu halasí (jako náš starosta do přehuleného městského rozhlasu o koronaviru): prasátko, prasátko, prasátkooo!!! A tak dáváme pravidelnou dávku o prasátku, mluvícím prasátku. Hlavně to se jim líbí, že jej vychovávají lidé. Aktivní lidé, plní zájmů. A jak se všechno učí, dokonce čištění zubů (uááá)! A jak začíná chodit do školy, mezi děti. Teď mě čeká pár pernějších večerů: budu muset svým mrňousům srozumitelně vysvětlit, co a jak s odlišností malých lidí ve škole, možná něco o šikaně. Budu muset promluvit o lásce prasátka ke klukovi, o reakci toho kluka a nakonec o sebepřijetí prasátka, o jeho uvědomění si vlastní jedinečné hodnoty. Držte mi palce :)

Sunny02
30.03.2020 5 z 5

Krásný příběh o prasátku, ze kterého se stává mladá slečna Miriam. Kniha nám ukazuje, že i když vypadáme jinak než ostatní, pořád můžeme být šťastní a milovaní. Knihu také doprovází nádherné ilustrace. U nás doma měla kniha úspěch a mohu jen doporučit.

Štítky knihy

pro děti pro předškoláky

Autorovy knížky

Emilie Chazerand
francouzská, 1983
2020  89%Pravdivý příběh o prasátku