Pravda a lži

Pravda a lži https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436427/bmid_pravda-a-lzi-pHu-436427.jpg 4 72 17

Poznejte Amy Winterovou: detektiv inspektorku a dceru sériové vražedkyně. Detektiv inspektorka Amy Winterová doufá, že půjde ve šlépějích svého otce – vysoce uznávaného policejního důstojníka. Když jí ale přijde dopis z vězeňské cely Lillian Grimesové – jedné poloviny notoricky známého páru sériových vrahů – dozvídá se něco, co obrátí její život vzhůru nohama. Lillian, jež je zodpovědná za desítky vražd, které se udály před desítkami let, je učiněný ďábel. Psychopatická vražedkyně. A Amyina biologická matka. Teď je konečně ochotná prozradit místa, kam ukryla tři ze svých obětí – ovšem jen pod podmínkou, že Amy přistoupí na její hru. Zatímco její kolegové horečně pátrají po dívce, která zmizela ze zápraží domu své matky, Amy musí čelit vlastní temné minulosti. Straší ji mlhavé vzpomínky na sestru, která se obětovala, aby ji zachránila. Amy svádí závod s časem, aby našla chybějící těla. Co když ale Grimesová za mřížemi tahá za nitky víc, než si Amy myslí? A dokáže porazit své démony a zabránit další vraždě?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Truth and Lies , 2018


více info...

Přidat komentář

mirunda
14.03.2024 5 z 5

Kniha byla napínavá až do konce. Vůbec jsem netušila, kdo je pachatel únosu a jak to vlastně dopadne ...

Pavlína2019
07.03.2024 5 z 5

Výborná kniha, líbila se mi stejně jako autorčina první. Má napětí, spád, zajímavý děj a konec je překvapující. Také mě překvapilo, že podstatná věc se i zde vyjevila úplně na začátku a z této informace se vychází dále. Určitě doporučuji a těším se na další knihu.


janelka2
24.08.2023 4 z 5

Dovedu si představit pokračování. Kniha se četla dobře a ráda bych další případ detektivů. Postavy mi sedli teda až na tu potvoru :-)

Janík511
08.07.2023 4 z 5

Kniha mě oslovila a netrpělivě jsem čekala na konec. Za mě ano.

Danago
16.09.2022 4 z 5

Nebylo to úplně špatné, především se to četlo velice dobře. Zápletka je zajímavá, i když ano, hodně toho již bylo napsáno někde jinde. Takže až tak originální příběh není. Přesto jsem napnutá byla a občas i překvapená.
Ke konci mi příběh připadal hodně překombinovaný, ale mě to zase tolik nevadilo.

janastok
24.05.2022 3 z 5

Nebyla to špatná detektivka, jen mám dojem, že už jsem to několikrát četla. Osamělá hrdinka s pořádným traumatem z dětství, plná pochyb a pocitů viny, si neochvějně jde za svým. Nakonec se sama vrhne do nebezpečí a hádejte, jak to dopadne. A to odhalení na konci, to jako vážně?! A v životě jsem neviděla tolik jmen končící na tvrdé y.

lucie2371
08.01.2022 5 z 5

Strhující thriller s nečekaným závěrem.

Makůvka
13.10.2021 3 z 5

Tak nevím, nebylo to špatný, ale nějak mě to nebavilo. Ke čtení jsem se musela nutit, abych už to měla přečtený a mohla se vrhnout na jinou knížku. A jak už tady bylo řečeno, i pro mě byl příběh ukončen, ale poslední kapitola naznačuje něco jiného....

Sofonisba
09.06.2021 4 z 5

Napínavé a čtivé. Jen mi přišlo, že závěr knihy pojala autorka jako pojistku. Když se příběh nebude líbit, tak vše skončilo. A když bude mít kniha úspěch, napíšu pokračování.

Šebestová3
05.05.2021 4 z 5

Konec mi přišel maličko ujetý, ale jinak mě příběh i postava Amy Winterové bavily moc a případnému dalšímu dílu bych se určitě nebránila!

mikika
08.02.2021 3 z 5

čekala jsem lepší, temnější, víc využitý potenciál. škoda.

micha-ella
06.01.2021 2 z 5

Já nevím, co se čenářům líbí na rozkouskovaném příběhu, na střídání minulosti a současnosti. Nakonec jsem to přečetla svojí metodou v souvislém časovém postupu, ale vadilo mi množství postav. Nechápu, proč autorka zvolila tak zvukově podobná jména - Poopy, Paddy, Molly, Dotty (to je mimochodem pes), Hemmy a Hanny (to je pro změnu křeček) a nevyznala jsem se ani v mnoha dalších a tak pokud uděláte ve čtení jednoddení přestávku, nezbývá, než se vracet zjišťovat, kdo je kdo a to mě nebaví. Moje vina. Měla jsem tu knížku přečíst s prostřídanými kapitolami na jeden zátah!

Lucek
30.12.2020 5 z 5

Čtivé, napínavé, skvělé!

jasmína
28.11.2020 5 z 5

Napínavá kniha od začátku až do samotného konce.

Jsem zvědavá na další díl. Od této spisovatelky se mi líbila už kniha Němý svědek.

Heli20
26.11.2020 5 z 5

Za mne super.Kniha se četla jedním dechem.

KatChiss
11.10.2020 2 z 5

Tuhle knihu jsem asi četla ve špatnou chvíli. Ještě pořád jsem se nevzpamatovala z Daisy Jones & The Six. Nedokázala jsem se začíst, nebavilo mě to, v postavách jsem se ztrácela, nezajímaly mě. Podle mě se jedna informace prozradila moc brzy, ale vzhledem k pozdějším okolnostem chápu, proč to autorka udělala.
Nicméně mi přišlo, že jde vše jak po másle. Někdo nastavil podmínky, někdo jiný je splnil. Žádné překážky, žádné komplikace. Na konci vyšla najevo jedna šokující informace, kterou jsem nečekala, ale nijak mě neohromila. Přišlo mi, že ani postava, kterou to mělo zasáhnout ze všech nejvíc, to přijala až moc snadno a rychle. Nezapůsobilo to na mě tak, jak asi autorka plánovala.
Konec naznačuje, že by mohlo být pokračování, ale pro mě je příběh ukončený.

Kočička911
29.09.2020 3 z 5

Tak jako nebylo to špatný, ale žádná hitparáda. Už jsem četla mnohem lepší.
Mělo to spád a a líbilo se mi, jak se střídá minulost a současnost a do toho i osudy dalšího člena týmu.