Hůř než mrtví

Hůř než mrtví https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68224/mid_hur-nez-mrtvi-Tl0-68224.jpg 4 231 17

Pravá krev série

< 8. díl >

Po katastrofě způsobené hurikánem Katrina a neméně strašném atentátu na shromáždění upírů se Sookie cítí sice v bezpečí, ale poněkud zmatená. Touží jen po tom, aby se věci vrátili do starých kolejí. Avšak její přítel Quinn je mezi pohřešovanými. A situace se mění, ať už si to vampíři v jejím okolí přejí, či nikoli. V neodvratné bitvě bude Sookie čelit nebezpečí a smrti – a co horšího, zradě někoho, koho má ráda. Až chladná krev přestane téci, bude její svět už navždy jiný.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

From Dead to Worse , 2008


více info...

Přidat komentář

NicaCola
26.01.2024 4 z 5

Jeden z lepších dílů této série

Zuzka_Zuu
31.07.2022 5 z 5

Sookie a její štěstí na maléry. Tenhle díl jsem přečetla během strašně krátké doby, hltala jsem děj a těšila se na další zápletky. Vztah Sookie a Erica si užívám a stále čekám, kdy se ti dva konečně dají dohromady! Mrzí mě, kolik ran v průběhu děje Sookie zažije a obdivuju, že se ještě zdrží na nohou! Při některých jsem dokonce musela zadržoval slzy, jak moc mě to bolelo za Sookie. Těším se na další díl


Gabux
15.06.2022 4 z 5

#rereading

Nemůžu si pomoci, ale je to za mě rozhodně jedna z těch slabších knih. Jistě, je tu spousta velmi důležitých zvratů a na to je třeba nezapomínat.

Série opustila touto knihou již definitivně plytké milostné hrátky a milostný život Sookie je tu jen jako normální součást života. Není na tom postavený příběh. Tato kniha se točí kolem válek. Jedna z nich je vlkodlačí a ta druhá upíří. Obě dvě znamenají velký zvrat. Je vidět, že autorka již v této části série dokonale zná své postavy. Postavy se chovají tak, že jim to věříte. Jsou to již vaši přátelé a jejich chování vám občas nedává smysl, ale sedí do jejich charakteru.

4,5*

ludek.n
04.09.2019 3 z 5

Charlaine Harrisová už zřejmě definitivně opustila svět plytkých milostných hrátek a vydala se daleko zajímavější a dobrodružnější cestou našlápnutých vyprávění. Jestliže předchozí kniha tento směr jen nesměle naznačila, Hůř než mrtví ho postulují jako daný a závazný. A doufejme, že to tak bude i do budoucna, protože tento formát příběhu má rozhodně větší potenciál, než rádoby romantické sondy do duše sexuálně uspokojené ženy. Ať už se jedná o vlkodlačí válku v Shreveportu nebo upírské soupeření o vládu nad louisianskou enklávou, dostává se nám v obou případech před oči model vozu s vysoko oktanovým benzínem v nádrži. Na kapotě sice je sem tam nějaká ta šmouha a ani podvozek tak docela nedrží stopu, ale oproti prvním knihám série je to rozhodně posun k závodnímu pojetí jízdy. Člověk díky tomu skousne i zahřívací kolečko, nebo jásavé zdravice divákům po projetí cílem. Jsem zvědavý, kam autorka posune svou ságu dále.

Morgaine07
12.02.2018 2 z 5

Pravou krev zbožnuji, ale tento díl byl slabší

Leona91
11.11.2017 4 z 5

Slabší díl na události, avšak během odpoledne jsem ho přečetla bez problémů. Líbí se mi jak Sookie pomalu propadá Ericovu kouzlu víc a víc, jejich pasáže jsou skvělé

renefer
13.09.2017 4 z 5

Musím říct, že ačkoliv je Sookie divná, mnohá její rozhodnutí chápu. Tady mě ale dostala. Důvod jejího rozchodu s Quinnem je chabý a nemyslím, že by kdokoliv, kdo není úplně mimo, udával takové důvody k rozchodu. Ale chápu, že se muselo udělat místo pro návrat Erica, jen ne takhle hloupě.

Sarfias
27.07.2017 5 z 5

Asi jsem poměrně nudná čtenářka, věčně nadšená a optimistická, nicméně i tady musím dát plný počet hvězd.
Charlaine Harris prostě píše tak, že její knihy čtu jedním dechem. Není to nic převratného, ale na oddechnutí si, odreagování se, pobavení, jsou její knihy opravdu pro mně vynikající volbou (snad jen, kdyby nebyly tak tenké, protože příběh vždy tak rychle uteče..).
Ani tento díl svým dějem nedělá krok zpět - naopak - čtenář se dočte dost zajímavostí ze života hlavní postavy. Jen doufám (pozor spoil), že Sookie stráví více času se svým pradědečkem a ten ji ukáže více ze svého života. Nevím jak ostatní, ale mě život "víláka" a k tomu ještě prince, docela dost zajímá! :-)

Majdule
12.02.2017 4 z 5

Takový spojovací a vysvětlovací díl, který postrádá zásadní dějovou linku, ale je velmi důležitý pro další děj. Postavy zvažují a vyhodnocují. Je to méně zábavné, ale nutné.

Adriana21
03.02.2017 3 z 5

Celkem povedený díl. Mrzelo mě, že s Quinnem to Sookie skončila, měla jsem ho ráda, ale aspoň je teď možnost, že se dá do kupy s Ericem :) Jsem taky zvědavá, jak to bude pokračovat s krevním poutem Erica a Sookie... Celkově se prostě těším na další díly :D

Richie1
21.12.2016 4 z 5

Jsem rád, že s dalšími díly neklesá kvalita - autorka dále velmi dobře rozvíjí příběh Sookie a všech nadpřirozených bytostí. Je to stále lehká, příjemná, odpočinková četba, při které se dobře bavím a těším na další díly. V tomto díle je zajímavý závěr - nové postavy v příběhu slibují dobrou zábavu i do budoucna. 75%

Peta1607
26.06.2016 5 z 5

Další dobrý díl. Kniha byla chvílemi napínavá a nechyběla akce :D a jsem velice ráda, že si Eric vzpomněl.

kristyna4414
22.05.2016 4 z 5

Dobrý díl. Jsem ráda, že si Eric vzpomněl, ale zklamala mě ona "zrada někoho, koho má ráda" .(Spoiler) Myslím, že Quinn nemohl nic jiného dělat nebo to tak minimálně cítil a dopředu mi bylo /vzhledem k minulému dílu/ jasné, že dá přednost rodině.

Ruxandra
22.12.2015 3 z 5

Tak tenhle díl byl slabší, možná nejslabší ze všech, ale nejspíš byl potřeba pro posunutí děje kupředu. A Eric si konečně vzpomněl, což je plus! Možná hodnocení knihy uškodilo, že si dávám maraton Pravé krve a asi už mi dochází dech :)

Mruskulka
21.10.2015 5 z 5

Opět jedním dechem přečteno :-)

Samira
05.03.2014 5 z 5

Díl se mi moc líbil, ikdyž hlavní zápletka nebyla z těch nejlepších v sérii. Vše však vynahradí vývoj v ději celkovém. Mám v knize své oblíbené pasáže :).

Dandulka
02.08.2012 5 z 5

Ani tento díl mě nezklamal. Svižný děj se čte moc dobře.Těším se na další díly.