Požírači duchů

Požírači duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521252/bmid_poziraci-duchu-65d326fbcbd6c.jpg 3 2 2

Duch, to je nová droga, která umožňuje spatřit mrtvé. Druhý den poté, co se Silas dostane ven z protidrogové léčebny v Richmondu, ho jeho přítelkyně Erin nalezne v jejich domě mrtvého na podlaze. Předávkoval se a Erin se hroutí svět. „Chceš ho znovu vidět?“ Truchlící a zoufalá Erin, souhlasí s drogovou spiritistickou seancí. Látka má ale nedozírné vedlejší účinky, a jakmile ji jednou užijete, nenajdete cestu zpět.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Ghost Eaters , 2022


více info...

Přidat komentář

milanříský
24.04.2024 4 z 5

Máte chuť na duchařský Trainspotting? Jasně, tohle přirovnání je trochu nadnesený, ale abyste viděli duchy, musíte si v tomhle příběhu vzít speciální drogu. Což se taky může zvrtnout - hlavní hrdinka Erin je pak vidí všude a do závislosti spadne po hlavě.

Tahle knížka není jen originálním hororem, ale pracuje s tématem závislosti na všech možných frontách - ostatně závislost na bývalém manipulativním milenci je jedním ze silných ústředních motivů. Erin se od něj nezvládá odstřihnout a ačkoliv ji stahuje stále víc na dno, tajemnou drogu začne brát právě proto, aby se jí zjevil.

Setkání s duchy bloumajícími Richmondem jsou mrazivá - ať už jsou to ohořelí dělníci, děti nebo původní indiánští obyvatelé - autor tady v pozadí poodkrývá jižanskou historii prostřednictvím nejen relativně aktuálních kauz o likvidování soch tehdejších slavných generálů, ale i pomocí různých mrtvých lidí. Město Richmond a jeho historie je totiž silně nasáklé krví, takže si asi dokážete vydedukovat, co hlavní hrdinka kolem sebe za hrůzy vidí. A právě s tím Clay McLeod Chapman pracuje bravurně. Budete závislí!

evineckY
19.04.2024 1 z 5

Kniha je pro mně obrovský krok vedle - proto čtěte anotace.
Vidím v názvu - DUCH a těším se na duchařinu :-(
Při čtení jsem chtěla vidět alespoň tu historii, kterou možná původně chtěl
autor vložit do příběhu, ale spíše mi připadalo, že byl po celou dobu psaní
knihy zfetovaný. Z poloviny knihy o neustálém zvracení mi bylo zle.
Nejrozumnější je epilog.


Autorovy knížky

2024  50%Požírači duchů

Kniha Požírači duchů je v

Přečtených1x
Knihotéce21x
Chystám se číst24x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x