Pozdrav Pámbu pane Randák

Pozdrav Pámbu pane Randák https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70223/pozdrav-panbu-pane-randak-70223.jpg 4 18 18

Pokračování knihy I dejž to pámbu holenkové, líčením humorných příhod páně Randáka za prohnilé rakousko - uherské monarchie, její bezduchou a morálně prohnilou šlechtu a tvrdý život prostého člověka.

Přidat komentář

Luis_Lambo
13.10.2022 5 z 5

Poslyšte Holenkové anžto jsem příběh pana Randáka zhltnul jako malinu tak vám musím povědět, že jsem se párkrát opravdu zakuckal smíchy a vřele tuhle knihu doporučuju.

Stoker68
01.10.2019 5 z 5

Nádherná pohodová četba. Gordonlord ještě z toho nemáš rozum (jinak moc pěkně hraješ :) )


Gordonlord
28.06.2017 2 z 5

Takže holenkové - tahle knížka je vcelku ouhromná šulinská hovadina.

Je to takové prvorepublikové, laskavé a hlavně rádoby-humorné. Za celou dobu jsem se nezasmál ani jednou, vtipného tu není vůbec nic, ale pár úsměvných momentů se našlo. Asi nejvíce si budu pamatovat na to, jak si malý Randák hrál na mrtvolu a schovával se několik týdnů na seníku, potom jak "pauzíroval" v kapele a nakonec když sloužil u knížepána, na jeho "trojku" se služebnou a komtesou.

Jinak to nemá žádný zrovna moc souvislý děj, napětí, vztahy mezi postavami, příběh, dramatičnost, vtip - nic z toho tady vůbec není, knížka ukrutně těží snad jen a pouze ze své "Laskavé úsměvnosti", což sice před téměř sto lety mohlo stačit a "humoru" této knihy se možná tehdá i někdo zasmál, ale dneska je to kurva málo.

Stejně jako si nesednu na zadek z knihy, kde se těží jen a pouze ze sexu a násilí, tak nejsem ani dost jednoduchej na to, abych byl celej poprděnej z voloviny, která sází jen na tu roztomilost.

Ale abych byl fér - několik výše popsaných pasáží dokonce upoutalo moji pozornost, kniha celkově mě nikterak neobtěžovala a jako taková jednohubka na zaplácnutí čtenářské chuti to nebylo úplně marné.

Ps: Některé pasáže knihy mi připadaly jako totální bolševická agitka - zejména, když hlavního hrdinu strašně nebavil pohodový život u knížete, který mu díky své senilitě rval do klína fůry zlaťáků jen tak z plezíru a proto odešel pracovat do dolů, kde dřel ve špíně jak hovado, jenom aby si vydělal na skromné živobití ... a díky tomu byl šťastný. Tak tohle teda fakt ne...

Makoves
19.07.2014 5 z 5

Vynikající knížečka, skvěle jsem se bavil.

Rafa-P
01.03.2014 5 z 5

Nádherná kniha. Jsem moc rád, že jsem ji doma "náhodou" našel, protože jsem jinak neměl ani tušení, že existuje. Od prvních stránek mě ten příběh tak chytil, že jsem knihu za dva dny přečetl a určitě si ji ještě někdy přečtu. Často jsem se upřímně zasmál a často zamyslel. A už teď patří mezi mé nejoblíbenější knihy. Krásný, zábavný, občas i smutný příběh plný pravdivých mouder a myšlenek. Vřele doporučuji každému!