Pověz mi...

Pověz mi... https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366674/mid_povez-mi-Y9T-366674.jpg 4 6 6

Kniha nese podtitul "Jak vést profesionální rozhovor s dětmi mezi 4-12 lety". Zkušená dětská psycholožka popisuje možnosti, jak zjistit, co si děti opravdu myslí a co prožívají, aniž bychom jimi manipulovali. Jak se máme dětí ptát? Jak s nimi hovořit o jejich smutku, úzkostech, fantaziích či sexualitě? Techniky a postupy, které můžeme využít, se liší podle věku, a autorka je ve své knize podrobně popisuje. Publikace je určena pro terapeuty, sociální pracovníky, učitele, právníky, policisty, studenty těchto oborů, výzkumníky i rodiče, kteří chtějí dětem lépe porozumět. Publikace, která bývá v originále i překladech opakovaně dotiskována a aktualizována, je lehce srozumitelná a oživená příklady, přehledy základních myšlenek a cvičeními.... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Portál
Originální název:

Luister je wel naar mij? , 2000


více info...

Přidat komentář

Agatha84
19.02.2022 3 z 5

Kniha zcela jistě poskytne rámec toho, co by bylo dobré při rozhovoru s dětmi znát a na co by bylo dobré nezapomínat (spoustu poznatků jsem si připomněla, přibyly mnohé AHA-momenty). Nicméně, nic než ten obecný rámec nabídnuto není. Chybí mi více příkladů, praktických ukázek a možná by bylo vhodné, kdyby ty již uvedené příklady působily více realisticky. Obecně mám dojem, že velká část publikace utrpěla překladem, který mnohdy působí značně kostrbatě. A rozhodně jsem pro odstranění slova "interviewer".

Maanna
28.03.2018 5 z 5

Výborná kniha vycházející z autorčiny bohaté zkušenosti. Poskytuje návody a rady pro vedení rozhovorů s dětmi podle věkových kategorií a jejich mentálního věku. Zároveň je velmi prakticky orientovaná, člověk se neutápí v dlouhých teoretických výkladech. I když již několik let pracuji s rodinami, je to jedna z knih, které mi přinesly nové podněty. Třeba v tom, že pokud dítě zná hodně slov, nemusí to ještě znamenat, že dokáže dobře formulovat své myšlenky, ale i mnohé další. Mohu ji jen vřele doporučit.


Autorovy knížky

Martine F. Delfos
nizozemská, 1947
2018  77%Pověz mi...