Pověření k sebevraždě

Pověření k sebevraždě https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41575/povereni-k-sebevrazde-41575.jpg 4 25 3

Dobrodružný román z blíže neurčené latinskoamerické země líčí problémy vládního diplomata, který řeší dilema, zda splnit úkol, představující zradu a podvod.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Svoboda
Originální název:

Uppdraget , 1963


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
26.02.2024 3 z 5

Autor Wahlöö, napsal napínavý příběh politického a mocenského boje v nejmenované latinsko americké zemi z doby 60. let minulého století, kdy se u moci střídala vojenská nebo politická garnitura v té době v jednotlivých státech, bohužel běžná, kdy život nižší, pracující třídy neměl pro jejich záměry a praktiky žádnou hodnotu, bohužel. Kdokoliv se hodil jako figurka do šachovnice, v tomto případě diplomat Ortega, jeho sekretářka a další figurky, se po splnění úlohy, odstranily. A k tomu posloužily další figurky v osobě policie, vojáků a údajných rudých teroristů.

jprst
16.10.2020 4 z 5

Podle mých poznámek: Na dobu svého vydání dobrý a napínavý dobrodružný příběh, takových v té době až zas tak moc nevycházelo, takže čtyři hvězdy docela zasloužené.


Hrefna
25.07.2012 3 z 5

Kniha je napínavá, zajímavá, docela mě při ní i mrazilo, jen tak nějak postrádám konec, kniha najednou skončila, ale já to jako uzavřené vůbec necítila. Musím se taky přiznat, že fakt, že není známa země, ve které se příběh odehrává, mě dost štval. Pořád jsem hledala vodítka jak tu zemi určit, což mě odvádělo od příběhu. Autor moc hezky popsal vnitřní boj člověka, který absolutně neví komu věřit, kde a co je pravda, nejistota hlavního hrdiny se z knihy přenesla i na mě. Silné téma, které bylo bez dlouhých caviků jasně podáno, bez toho aby vám někdo podsouval na čí stranu se přiklonit.