Poušť, nebo ráj

Poušť, nebo ráj https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202504/bmid_poust-nebo-raj-202504.jpg 4 6 3

Od revitalizace ohrožených oblastí přes vytváření vodní krajiny a zdravého lesa až po samozásobování potravinami ve městech a nástin nového vzdělávání Světoznámý expert na přírodní a přirozené zemědělství ukazuje se, že jeho pojetí permakultury může vydatně pomoci s uzdravováním krajiny a odvrácením globální katastrofy, jako je například rozšiřování pouští. Kniha není sbírkou receptů, i když obsahuje i praktické návody. Má přivést nejen širokou čtenářskou obec, ale i odborníky k přirozenému myšlení a ukázat jim, kolik různých možností existuje, jak vyléčit Zemi, co všechno můžeme udělat, abychom spolupracovali s přírodou a vedli úplně jiný život – a to každý z nás. Kniha bude čtenáře kousek cesty doprovázet, ale zároveň mu také ukáže, jak může jít dál sám.... celý text

Přidat komentář

MOu598
10.06.2020 4 z 5

Spousta zajímavých myšlenek, se kterými se shoduji, rady, nápady, návody. Množství barených ilustrujících foto.
Hezká knížka, pouze občas mám dojem, že autor je jediný na světě, který ví, co je jak správně. Nejsem si jistá, jak je reálný názor, že se musí vrátit zpět sedláci, že se má rozdělit půda lidem z měst apod.
Trochu se bojím, že v některých oblastech může být na záchranu přírody a krajiny pozdě.

medima
02.01.2019 5 z 5

Další skvělá a inspirativní kniha známého permakulturisty, jehož dílo a přeměna krajiny na rakouské farmě je vidět i na sataletních snímcích. Sdílí v ní svoje zkušenosti s výstavbou vodních nádrží na různých místech světa. Téma v dnešních dnech na nejvýš aktuální.


Dorrinka
14.01.2018 4 z 5

Knihu jsem si přečetla velmi ráda, ačkoliv bych ji neoznačila jako pro mne v praktickém smyslu užitečnou. Mám ale ráda Seppa Holzera, jeho vášnivé vyprávění o přírodě, jeho vyhraněné názory a to, jak v nich neslevuje, jak se řídí vždy svým vnitřním porozuměním, ne tím, co by si ostatní přáli slyšet nebo tím, co by mu přineslo větší popularitu. V základních myšlenkách zde opakuje to, co v píše v Zahradě k nakousnutí, která je pro zahradníka - domácího pěstitele mnohem použitelnější. Zde se totiž zaměřuje spíše než na zahradničení na krajinářství, na permakulturní design velkých pozemků, na revitalizaci vysychajících oblastí, na komerční biologické zemědělství atd. Takže pokud nevlastníte 20 hektarů půdy, v praxi příliš nevyužijete. Ale pro fanoušky autory, permakultury a přirozeného žití v přírodě rozhodně inspirativní.

Štítky knihy

příroda lesy voda permakultura

Autorovy další knížky

Sepp Holzer
rakouská, 1942
2010  86%Zahrada k nakousnutí
2014  87%Poušť, nebo ráj

Kniha Poušť, nebo ráj je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst13x
Chci si koupit8x
dalších seznamech5x