Potvrzení o zrušeném létu

Potvrzení o zrušeném létu https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158312/potvrzeni-o-zrusenem-letu-158312.jpg 4 6 6

Humorně laděný příběh o trampotách mladé, mírně obézní ženy, která žárlí na svého štíhlého, půvabného a flegmatického manžela. Autorka popisuje útrapy nejrůznějších diet, až k pobytu v lázních s redukční kůrou, po nichž se u hrdinky dostaví výsledek. Hrdinak se stává obětí vyděrače a ve snaze uchránit své manželství musí se na spoustu věcí podívat jinýma očima.... celý text

Přidat komentář

Kryštofka
16.10.2020 4 z 5

Prazvláštní lehce vtipný závan minula.
Rozhodně to ale není kniha nadčasová, která by oslovovala generace čtenářů. Téhle knize nejspíš porozumí je lidé, kteří tu dobu zažili. Ale možná se mýlím.

Isew
20.08.2019 3 z 5

Nesebevědomá obézní hrdinka, která žárlí na svého manžela, protože on je na rozdíl od ní hubený. Její frustrace dostoupí vrcholu, tak odjede do lázní na redukční dietu. Tam potká vyděrače, což ovlivní její návrat do běžného života. Popis socialistické reality mi nedělal moc dobře, což ale není chyba této knihy. Naopak. Vystihuje dobu naprosto věrně.
I s populárními ozdravovnami zaměřenými na dietu. Podle popisu této diety (drastické hladovění) se dalo za tři týdny určitě hodně shodit, nehubly se však tuky, ale svaly, což znovu vedlo k následnému jojo efektu. A tak to bylo vlastně v hrdinčině práci i v domácnosti. Všechno jen na efekt. Zůstává ve mně pachuť té doby.