Potok tieňov

Potok tieňov https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180781/potok-tienov-180781.jpg 4 417 417

Je horúce leto, blíži sa víkend, ale keďže na poslednú chvíľu nastane zmena plánov, na výlet do pohoria Adironndacks vyrazí skupina dosť nesúrodých spoločníkov. Tvorí ju čoskoro exmanželka Valerie, jej trochu zvláštni priatelia Melissa a James, náladová dcéra v tínedžerskom veku Brianne a snúbenica Valinho čoskoro exmanžela Jennifer. Val ešte nemá celkom doriešené, čo vlastne cíti k manželovi, ktorý ju opustil. Spočiatku zápasí so žiarlivosťou a nenávisťou k mladšej žene, ktorá ju vystriedala a ktorá má dosť vlastných problémov. Brianne má šestnásť rokov, otvorene matke vzdoruje a zamotáva sa do siete tajomstiev a klamstiev. Valerie a jej spoločníci netušia, že v okolitých lesoch sa ukrýva dvojica šialených vrahov. Keď zmizne najprv hotelový hosť, potom člen poriadkovej služby a nakoniec aj Brianne, Val prežíva nočnú moru, akú si nepredstavovala ani v najhorších snoch. Predpokladala, že to bude pekelný výlet, ale naozaj nečakala, že budú bojovať o život.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Shadow Creek , 2012


více info...

Přidat komentář

emilieselden
09.07.2023 4 z 5

Skvělý thriller, kterému nic nechybělo a dokázal si udržet napětí po celou dobu.

martineknatasa
09.11.2022 5 z 5

Přečteno za jeden den - skvělé. Přečtěte si.


m_martina
30.05.2022 2 z 5

Jednou za čas si od Joy něco přečtu, proto jsem sáhla po této knize. Ale jsem zklamaná. Čtivá sice je, ale té brutality a krve je tam až moc.

Sabča817
26.01.2022 5 z 5

Naprosto úžasná kniha! Čtivá a napínavá do poslední stránky.

edith79
22.01.2022 4 z 5

Je to sice moje milovaná Joy, ale na plný počet to tentokrát není. Začátek knihy byl doslova děsivý , až jsem si říkala, že to autorka vzala nějak zhurta. Vztahy mezi postavami byly vykreslené opět skvěle, ale prostě tomu k dokonalosti něco chybělo. Přesto pěkné čtyři hvězdičky.

85098211
03.05.2021 4 z 5

Už jsem od autorky přečetla několik knih, a proto znám i poměrně dobře její styl. Ani zde se nic nezměnilo, ale myslím si, že téma, které si vybrala, jí vůbec nesedlo. Vraždy jsou opravdu krvavé a brutální - a podle mého názoru také už dost přes čáru. Zdály se mi i svým způsobem zbytečné, protože autorčiným hlavním záměrem bylo - aspoň se tak domnívám ;-), zobrazit především podivné vztahové propletence v rámci rodiny Valerie a jejího (stále ještě) manžela Evana. A to opravdu umí, i když můj šálek čaje to není :-). V knize mi nebyl skoro nikdo sympatický, snad až na Val, Melissu a Jamese. Mladá, dospívající Brianne byla doslova zralá na pár facek, o Evanovi - který se mimochodem na scéně vůbec neobjeví ;-), ani nemluvě. Kniha se mi tedy moc nelíbila, ale nelze jí upřít velkou čtivost. Z toho důvodu strhávám pouze jednu hvězdičku a autorce dám časem zase šanci :-).

sonkovaj
26.04.2021 5 z 5

Tak tohle bylo hodně drsný. Ačkoli jsem četla od autorky úplně všechno, toto se mnou docela zamávalo, nečekala jsem to. Musela jsem to dočíst ve dne, za světla, protože v noci jsem se bála.
Ale stejně budu číst dál všechno, co Joy ještě napíše a doufám, že toho bude ještě hodně.
Doporučuji a dávám plný počet hvězdiček.

Zlatinka.Emilly
12.04.2021 5 z 5

Pokud opomenu morbidnosti, které se prolínaly knihou, tak mohu konstatovat, že to bylo pěkné. Hezky se mi kniha poslouchala. Proutníka Evana bych zfackovala, Jennifer na své kůži poznala, že čím člověk zachází, tím také schází, Val ukázala, jak silná je a co všechno musela zkousnout a nakonec Brianne dostala lekci, která ji naučila být lepší dcerou. Jo a ta chaloupka, na obálce knihy, po které jsem tolik vzdychala, se mi už vůbec nelíbí.

yetti09
14.11.2020 3 z 5

Tato kniha nebyla zlá, ale napětí zde opravdu nečekejte. Prvních sto stran, bylo celkem o ničem, jen takový úvod do nepříznivé rodinné situace. Postava Brianne byla neskutečně protivná, až mi to u čtení vadilo. Celkově knihu hodnotím jako slabší průměr, z toho prostředí se dalo určitě vytřískat víc. Dějová linka zabijáků byla jen okrajová, což je velká škoda. Příběh se bohužel soustředil na nekonečné monology - manželky/milenky a dcery.. Jde poznat, že autorka píše jiný druh knih, kde se soustředí převážně na mezilidské vztahy, ale sem to podle mě úplně napatřilo.

veronika4001
28.10.2020 4 z 5

Joy Fielding má svůj styl (obecnějšího) psaní. Děj mi svým tempem a dynamikou připomíná Lisu Jackson, nutno dodat jen tempem a dynamikou, protože hlavní pole působnosti Joy Fielding jsou detektivky; hororové prvky chybí a její tvorbu bych mezi thrillery neřadila. Potok stínů je vychýlením z jinak výborně zvoleného "stereotypu", neboť jeho děj je vystavěn na pomezí detektivního žánru s thrillerem. Napětí a ten "zvuk" do sebe zapadajícího děje, mrazení v zádech a očekávání s částečným strachem, není doménou detektivního rázu, celá akce je thrillerová, proto děj čtenáře psychologicky více zapojuje a také více baví. Kniha mi rozproudila krev, měla jsem stále nová a nová očekávání, která byla nakonec naplněna. Rozhodně to byla skvělá jízda a já se ani na chvíli nezastavila.

zdenaR
24.05.2020 3 z 5

Moje oblíbená autorka, ale tento román se mi zdál slabší.
Myslím, že se tímto chtěla trochu přiblížit severským detektivkám, ale pokus se nezdařil.

Metla
29.03.2020 3 z 5

„Potok stínů“ mi připomněl filmovou produkci TV Hallmark: rodinná dramata ideální k poklidnému nedělnímu odpoledni u bábovky s kafíčkem. Sice tady (v atraktivních kulisách pohoří Adirondacks) máme brutální sériové vraždy, ale ty jsou vlastně jen prostředkem k tomu, jak se vypořádat s ženskými mindráky, narovnat páteř i pokřivené vztahy a se znovunalezeným sebevědomím vykročit k růžovým zítřkům.
Jestliže se rádi brodíte pocity méněcennosti, frustrací z pubertálního fracka, nevěrou, rozvodem a souvisejícími peripetiemi, měli byste být s tvorbou Joy Fieldingové spokojeni, možná i nadšeni. Pokud vás ovšem fascinuje zločin, chcete mít rozpitvané příčiny, následky, zápletku a řešení si představujete promyšlenější než pár náhodilých kroků, nepravděpodobných situací a bum-plesk-prásk, vyřešeno + odjezd do zapadajícího slunce, potom se raději poohlédněte mezi spisovateli skutečných thrillerů. Tohle je takový plyšový drasťák pro křehké ženy, hlavně nikoho výrazněji nerozrušit.
Prolog mě naladil na nekompromisnější vybíjenou, proto jsem byla ve finále malinko zklamaná - ale fakt jen nepatrně, autorka se prostě drží svého stylu a publika. 65-70%

Za zmínku stojí nedbalé korektury: hrdinka je občas oslovována jako muž, odpočívá se u betonu místo u bazénu, vyskytla se záměna jmen a podobné minely - buď překlad nikdo nezkontroloval, nebo při čtení odpovědná osoba příliš nepoužívala oči, případně mozek.

Pavlína2019
13.03.2020 3 z 5

Mě se kniha moc líbila. Lehce a svižně se četla. Byla napínavá. Super, doporučuji.

andrea6284
14.02.2020 3 z 5

Místy trochu absurdní a některé postavy mi strašlivě lezly na nervy.

zimolka
01.11.2019 3 z 5

Příběh nebyl špatný,ale četla jsem od této autorky daleko lepší.

martiline
26.07.2019 4 z 5

Jako fakt jsem se bála. Četla jsem v noci, sama ... Takže jsem to prožívala dost. Ale některé dialogy jako by byly násilně vtlačeny do děje a rušilo to.

Mirrites
05.07.2019 5 z 5

Svižné čtení...

Světluška4
30.05.2019 5 z 5

Asi nejdrsnější kniha od Fieldnigové, ale přesto o vztazích.

janina66
10.05.2019 2 z 5

Mně osobně se kniha moc nelíbila. Celá byla o vztazích a trochu napínavá jen na konci. A spád opravdu neměla.

miroslava999
15.03.2019 4 z 5

Trochu jina Fieldingova ake porad.dobra napinava cetba.Po dlouhe dobe jsem se bala v noci sama.doma. A konec me pobavil.