Posledný chirurg

Posledný chirurg https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294262/mid_posledny-chirurg-SoW-294262.jpg 4 25 10

Vo svojom najnovšom románe rozvíja Michael Palmer napínavý príbeh obetavého lekára čeliaceho bezohľadnému psychopatovi, ktorý povýšil vraždu na druh umenia. Doktor Nick Garrity, chirurg a veterán z bojov v Afganistane, úspešne zápasí s posttraumatickou stresovou poruchou a poskytuje nezištnú lekársku pomoc bezdomovcom vo Washingtone a v Baltimore. Popritom neúnavne pátra po Umbertovi Vasquezovi, najlepšom priateľovi, ktorý mu zachránil život pri samovražednom atentáte a z ktorého sa stal po návrate do USA bezdomovec. Pred štyrmi rokmi ho totiž povolali na tajnú vojenskú misiu a odvtedy ho nikto nevidel. Michael Palmer aj tentoraz obohatil svoje dielo o podrobnosti z lekárskeho prostredia, psychiatrie, politiky i tajných služieb, ktoré poznajú iba zasvätenci.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

The last surgeon , 2011


více info...

Přidat komentář

Eeve
10.09.2021 4 z 5

Napätie, zaujímavý príbeh, stále aktuálna téma terorizmu, trochu politiky, vládnych spravodajských agentúr, sympatický hrdina, jeho nemenej sympatickí spoluhrdinovia, veľa vrážd (či vlastne nevrážd), trocha krvi, a skvelé finále. Pre mňa thriller s lekárskou tematikou štandardnej kvality :) Lekárskym záležitostiam sa tentokrát venuje priestoru pomenej, i keď hlavný hrdina je lekár, ale to vôbec nevadí, okrem vyššie uvedených tém sa tu sústreďuje pozornosť hlavne na posttraumatickú stresovú poruchu, čo je nemenej dôležitá téma, a málokedy popisovaná. Ja som si to užila.

pch1976
18.05.2021 1 z 5

Slabé, žádné napětí, zvrat.


muchomurka
24.03.2017 4 z 5

Váhala jsem, jaké dát hodnocení a nakonec se přikláním spíše ke 4 než 3 hvězdičkám. Příběh měl spád a náboj, ale přesto mi tam něco chybělo. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdiny, ale jak kdyby jich tam bylo málo, jenom to klouzalo po povrchu. A co mě vyloženě štvalo, to byly kapitoly o vráždách paka Kollera. Přišly mi zbytečné a nechutné.
V souhrnu jsem však spokojená a těším se na další autorovy knihy.
A co mě vytáčelo úplně nejvíc - hrubky, chyby, překlepy v textu. Ale za to nemůže autor, nýbrž editor, pokud ho teda kniha vůbec měla.

Daku
02.04.2016 5 z 5

Kniha mne zaujala a přečetla jsem ji tak rychle, jak jen se dalo. Je to napínavé čtení a člověk jen doufá, že je to celé opravdu vymyšlené. Škoda, že překlad je plný překlepů a věty občas nedávají smysl.

maličkán
15.10.2015 4 z 5

Docela se mi líbila, dávám 4 hvězdy.

Hella
07.09.2015 2 z 5

Netrpělivě čekajíc na další - určitě skvělou - Palmerovu knihu jsem dokonce uháněla pražskou knihovnu, aby konečně zakoupila titul do fondu. Jenže nakonec mě bohužel příběh vůbec nebavil.... klišé a předvídatelnost, občas dokonce romantické záchvěvy, brrr .... A to se mi ještě u Palmerových ostatních thrillerů nikdy nestalo. Holt i mistr tesař se někdy utne.

Zelený_Drak
22.07.2015

Četla jsem v angličtině, měla jsem rozečteno rok a nedokázala jsem se prokouset ani na stranu 50. Vůbec mě to nezaujalo.

Hanny
19.11.2014 3 z 5

Čekala jsem víc... Možná vlastně míň :)

Míň "akce", míň klišé, míň očekávaných zvratů... ne, ne, Palmer si mě do svých spárů prozatím nezískal...

keri.H
01.07.2014 5 z 5

Další úžasná kniha od tohoto autora. Děj byl velice strhující a já musela číst pořád dál a při každý volný příležitosti. :)

malen
28.05.2014 4 z 5

Přesycená lékařskými thrillery jsem měla obavy z této knihy, ale zbytečně. Docela fajn detektivka..