Poslední večeře

Poslední večeře https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510554/bmid_posledni-vecere-lgV-510554.jpeg 3 30 30

Minulost. Každý pátek se v řecké taverně schází skupina přátel, bývalých spolužáků ze střední školy. Jednoho horkého červencového večera se ale něco zvrtne, pod povrchem bublá napětí, a než noc skončí, je William, duše celé společnosti, nalezen mrtvý. Přítomnost. Sofie žije osamělým životem. Už deset let není s nikým z původní party v kontaktu. Když však dostane formální pozvání na večeři, neodolá a vrátí se do města, kde všechno ztratila. Hostitelka Ava má ale pro všechny nachystané překvapení – tohle není jen obyčejná přátelská večeře. V zamčeném bytě se všichni musejí zpovídat z toho, co před lety zamlčeli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Den sista middagen , 2022


více info...

Přidat komentář

ČtemePodDekou
09.05.2024

Vydařený psychothriller z dílny Arga. Četl se bez dechu, až do překvapivého konce.

terryaknihy
12.03.2024 4 z 5

Poslední večeře vám nedá napínavý krvák a obří zvraty. Naopak se autorka skrze partu různorodých přátel věnuje mezilidským vztahům a hlavně psychologii každé postavy. A to bylo brilantně zvládnuté, takže za to má u mě kniha velký plus. Parta lidí, kde každý má nějaké tajemství, ale Ava se rozhodne po 10 letech všechny pozvat na večeři a vyřešit, kdo tehdy zabil jejich kamaráda Williama v jeho bytě, když u něj všichni byli doma.
Z počátku jsem pár tipů měla, kam by se příběhl mohl ubírat, ale byla jsem vedle. I když to není plné zvratů, přeci jen jsem párkrát překvapená byla. Postavy se někdy chovaly trochu zmatečně, ale líbilo se mi, že každá byla jiná. Navíc nápad s tajemnými krabičkami a i ty obrazy, to bylo fajn zpestření.
Pokud máte rádi psychologické thrillery, tak tahle kniha je určitě dobrou volbou!


Janina82
07.01.2024 3 z 5

Knížku hodnotím třemi hvězdami. Dobře se četla, ale jak už tu někdo píše, ke konci to bylo utahané a začala jsem se nudit. Místy příběh působil nevěrohodně, některé scény mi přišly přitažené za vlasy. Ale kdo má rád příběhy s napětím, kde netečou potoky krve a postupně jste seznamovány s novými okolnostmi a rozuzleními, tak si přijde na své.

Hvězdinka
14.12.2023 3 z 5

Skvělý nápad, sešlost kamarádů po letech, uzavřený prostor a tajemství. Ale jak byli s blížícím se koncem unavení účastníci, unavený a utahaný byl i konec, který se tak nějak rychle rozplynul a příliš neoslnil. Škoda.

Hope80
22.11.2023 3 z 5

Tušila jsem od začátku,že vše bude jinak...Williama a jeho "přerušeného mladého života" mi bylo líto a zároveň i Sophie, Avy. Příběh byl dobrý - ale průměrný.

mikika
20.11.2023 5 z 5

nádherně podmanivá, melancholická detektivka o partě přátel, kterým čas jaksi zastřel realitu oparem nostalgie a už si jasně nevzpomínají, že všechno nebylo tak úžasné. a že jejich kamarád William možná sebevraždu nespáchal..
vůbec bych nepoznala, že jde o severský román, díky mezinárodním jménům se může odehrávat kdekoli. tyhle příběhy o toxických vztazích mezi "nejlepšími přáteli" mám ráda, a Poslední večeře je přímo ukázkový příklad, jak to má vypadat...

Štítky knihy

thrillery

Autorovy knížky

Anna E. Wahlgren
švédská, 1981
2023  67%Poslední večeře