Poslední soud

Poslední soud https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21529/posledni-soud-21529.jpg 4 41 8

Honza Jareš série

< 2. díl >

Soukromý detektiv pátrá po dívce Monice, zmizelé dceři jednoho z obchodníků se zbraněmi, a odhalí celý zločinecký řetězec, který vede od prostituce a vydírání až k obchodu s drogami a nájemným vraždám. Část románu se odehrává v podsvětí, v bizarním a brutálním světě lidí na okraji společnosti, kam spadne z pohádkového světa přepychu a bezstarostné nudy patnáctiletá Monika. Někdo ji navykl na drogy, sexuálně ji zneužíval, držel ji na tajném místě a vydíral jejího otce. V okamžiku, kdy má být Monika konečně osvobozena, do událostí zasáhne tajný agent, jenž má překazit dodávku zbraní a rozbít gang pašeráků drog. Zdá se, že vše, co se odehrává v tomto románu, je záležitostí tvrdých mužů, ale skutečným klíčem k odhalení největšího tajemství je žena. Na první pohled decentní a téměř ostýchavá, ale ve skutečnosti eroticky náruživá, pomstychtivá a krvelačná. Manželství je pro ni prostředkem k získání peněz a manžel je překážkou k získání všeho. Takoví jsou hlavní hrdinové Frýbortova románu a jejich krvavé drama neodvratně spěje k poslední soudu.... celý text

Přidat komentář

Iki1
25.06.2021 3 z 5

Vcelku čtivá kniha, ovšem dějově naprosto překombinovaná, až mě to v druhé polovině od čtení odrazovalo. Realita drogového podsvětí tu byla vylíčena vcelku uvěřitelně. Hlavní hrdina je spíše antihrdinou, jeho prostřednictvím si autor spíše vyřizuje účty se světem kolem sebe.

orinka3
21.06.2021 2 z 5

Jako stvořené pro horké dny, když si člověk nechce namáhat mozek. Velice dobře se to čte. Ze začátku jsem si autora pochvalovala, ale postupně mi jím vymyšlený soukromý detektiv jaksi začal jít na nervy. Český Honza, no. Byl takový...upocený, ulítaný, ukecaný, ty jeho průpovídky, machrování a asociace...navíc jeho až trapná milostná epizoda, no, zkrátka ten by mě určitě neupoutal a takového bych si zcela jistě nenajala. Zápletka zkraje dobrá, pak se to začalo až moc zamotávat, ale vraha se dalo vytipovat lehce. Takže jako čtení na deku - ideální. V knihovně doma bych ji ale nechtěla.


rodak
29.09.2020 5 z 5

Geniální průvodce porevoluční Prahou. Tak přesný popis hlavního nádraží jsem ještě nečetl. A tak stejně si to i pamatuju. K příběhu můžu
říci, že i přes autorovo ukecanost to tentokrát vyšlo na jedničku. I s těma Arabákama, zbraňema a vším tím knižním gulášem.

martin3554
11.12.2019 4 z 5

Berunky se mi líbily více, ale tenhle román má zase nečekaný zvrat i konec

JancaMia
04.02.2019 4 z 5

Opět po letech přečteno jedním dechem , Frýbort ten nepustí a nemůžete se odtrhnout ...

j.nick83
17.08.2017 3 z 5

knížka se v podstatě nezastaví od začátku do konce, zápletka se zamotává čím dál víc, je to napínavý a dost drsný čtení... nicméně jedna hvězda dolů za naprosto nesympatickýho hlavního hrdinu, jeho myšlenkový pochody, názory a fňukání nad celym světem a hlavně nad sebou, to jde po pár stránkách dost na nervy... a druhá hvězda dolů za prozrazení rozuzlení příběhu na obálce knížky, to se prostě nedělá, kdybych zjistil až tři stránky před koncem, jak to vlastně je a kdo tahá za nitky, užil bych si to víc.

nycol
06.07.2017 5 z 5

Cokoliv od Frýborta je čtitelné, zatím jsem nenarazila na knihu, která by se mi nelíbila.

jprst
29.12.2011 3 z 5

Další z příběhů soukromého detektiva Honzy Jareše, který se postupně zaplétá do složité hry policistů, tajných agentů, obchodníků se zbraněmi, drogami a prostitucí.Některé části zápletky mi připadaly až příliš překombinované a nereálné, nicméně obraz obchodu s drogami a prostitucí byl reálný až dost. Jinak napínavé, ale docela drsné.

Autorovy další knížky

Pavel Frýbort
česká, 1946 - 2007
1988  79%Vekslák
1993  73%Vekslák 2 aneb malý český bordel
1996  60%Jen jednou dostat šanci
1990  74%Přesilová hra
1999  82%Poslední soud

Kniha Poslední soud je v

Právě čtených2x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce57x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x