Poslední polibek

Poslední polibek https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309198/bmid_posledni-polibek-swd-309198.jpg 4 15 3

Strach a chtíč. Patrně dva nejstarší, nejsilnější a nejpronikavější lidské pocity. Pocity, které mohou narůst do takových výšin, že je lidská mysl i tělo přestanou ovládat. Pocity, které se můžou vzájemně vzbuzovat nebo podporovat. Není divu, že jejich spojení v hororovém žánru je tak často využíváno. Opravdu, spousta hororových tvůrců i čtenářů je přesvědčeno o tom, že horor a sex k sobě patří. A právě teď vám svou představu spojení hororu a sexu v devíti povídkách předkládá deset českých autorek a autorů. můžete se nechat chytit mrazivou vášní strachu. Ale nezapomeňte... berte to jako varování! Editor: Honza Vojtíšek... celý text

Přidat komentář

Morbidus
24.07.2020 3 z 5

Další z knih, ke které jsem se po několika letech vrátil... ovšem stále jde o mnou (prozatím) nejméně oblíbenou povídkovou sbírku na poli českého horroru. A to ne proto, že bych si čas od času nerad přečetl nějakou tu prasárničku (zejména pak v kombinaci s horrorem). Ano, všechny povídky se (více či méně) tématu dotýkají, ne všechny ho však zcela splňují.
Tak či onak, výsledek vnímám spíše jako příjemný průměr, obohacený o několik lepších kousků, kterým vévodí zejména Hodinový manžel se slevou. Minusové body naopak kniha získává u (pro mě poněkud zmatené) povídky Dřevěná sesle - ani po několika přečteních mi není úplně jasné, o čem ten příběh vlastně je.
Osobám horrorem nepolíbeným bych knihu asi jako úplný start nedoporučoval, ostatní nechť se do ní s chutí pustí...

Lady.Lucrezia
16.05.2019 4 z 5

Něco málo by chtělo dotáhnout, ale určitě se mi autoři trefili do noty. Rozhodně mě překvapila Kristína Haidingerová se svou povídkou Trest, prequelem k románu Děti Raumy, který zrovna vyšel (dostala jsem k Poslednímu polibku fakt pozdě :D). Dál musím pochválit výjimečně povedenou povídku Martina Štefka Hodinový manžel se slevou a v neposlední řadě i povídku z pera Anny Šochové Plejboj, která zde zařadila pro holky ze stejného profesního kouta pár dobře skrytých leč vtipných narážek. Plejboj byl pro mě rozhodně jednou z nejlepších erotických povídek a jsem ráda, že ji Honza Vojtíšek do antologie zařadil. Jediným, avšak velkým zklamáním byla pro mě Dřevěná sesle. Diuk umí psát mnohem lépe a tahle přeplácaná povídka s jednou "kvalitní" scénou, ubírá tu jednu * z celkového dojmu. Více se rozepíšu na blog :)


KatnissLavender
27.01.2017 3 z 5

Povídky moc nečtu, takže si nejsem jistá, zda je umím pořádně ocenit, nicméně jsem od této knihy čekala trochu víc. Zaujalo mne, že se jedná o příběhy v nichž se prolíná erotika s hororem, což mi přišlo jako skvělý nápad. Potenciál těchto témat ale ( bohužel ) využil pouze autor první povídky... Jaká škoda... :-(