Poslední mstitel

Poslední mstitel https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356353/bmid_posledni-mstitel-qU9-356353.jpg 4 29 29

Kniha „Poslední mstitel“ představuje napínavé a detailní memoáry vojáka, který byl členem týmu 3 SEAL spolu s Americkými sniperem Chrisem Kylem. Kevin Lacz se svým jízlivým humorem a působivým svědectvím vypráví o svém pobytu v Iráku. Sdílí působivé detaily z akcí svého týmu v Ramádí, nabízí zasvěcený pohled na zuřivé boje, extrémní podmínky i drsné zkušenosti, s nimiž byli dennodenně konfrontováni. Kevin Lacz po teroristických útocích 11. září 2001 odešel z vysoké školy a vstoupil do amerického námořnictva. Sloužil v týmu 3 SEAL jako odstřelovač, vyrážeč a zdravotník a prošel dvěma bojovými nasazeními v Iráku. Obdržel Bronzovou hvězdu a dvě vyznamenání Commendation medal amerického námořnictva a námořní pěchoty. Působil jako poradce a hrál sám sebe ve filmu Clinta Eastwooda „Americký sniper“, který byl nominovaný na Oscara. Žije na Floridě se svou manželkou Lindsey a dvěma dětmi. Tato kniha popisuje houževnatost týmu 3 SEAL během nejtěžších dnů na bojišti. Kevin je ztělesněním hesla SEAL „nikdy se nevzdáme“, které čiší z jeho osobnosti i stránek této knihy. – Scott McEwen Strhující a akční vzpomínky amerického hrdiny na bitvu o Ramádí (…) poutavé vyprávění o psychice odstřelovače za války (…) ukazuje život SEAL. – Don Mann... celý text

Literatura světová Válečné Vojenství
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Last Punisher: A SEAL Team Three Sniper's True Account of the Battle of Ramadi , 2016


více info...

Přidat komentář

Venda32
18.04.2021 5 z 5

Knih s podobnou tématikou jsem přečetl více a stejně jako předchozí mě opravdu bavila. Autor vše podává poutavou, zajímavou formou. Je i zajímavé sledovat, jak se v průběhu knihy mění myšlení nejen autora, ale také jeho spolubojovníků. Změna myšlení souvisí se ztrátou spolubojovníků a uvědomnění si možné vlastní konečnosti.

Stanča
25.10.2020 5 z 5

Velmi kvalitní čtení. Popis života čety Charlie v Iráku.


DavidKeller
01.04.2020 5 z 5

Bez vaháni davam plnej počet hvězd, dalši pohled ze svědectví bojovniku SEAL...

Awax
21.12.2018 4 z 5

Je tam asi vše, co byste očekávali od knížky, kterou napsal příslušník SEALS. Drsný výcvik, mise v Iráku, akce v terénu i nuda na základnách, ztráta kamarádů v akci, vztah s rodinou. Má to spád, přečetl jsem asi za 4 dny. Je tam trochu moc amerického patosu, ale dá se to přežít.

Štítky knihy

paměti, memoáry armáda

Autoři knihy

Lindsey Lacz
americká
Kevin Lacz
americká, 1981