Poselství z roku 2118 - Nové vzpomínky na budoucnost

Poselství z roku 2118 - Nové vzpomínky na budoucnost https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/350969/mid_poselstvi-z-roku-2118-nove-vzpomink-vvz-350969.jpg 4 12 3

Mimozemšťané na Zemi pobývali před tisícovkami let a v současnosti jsou u nás znovu. Můžeme tuto skutečnost, proklínat, zesměšňovat anebo jejich přítomnost popírat. Neměli bychom se však snažit jejich existenci potvrdit a snažit se zjistit jaké úmysly s námi měli před tisíciletími, jak ovlivňovali lidstvo v jeho počátcích a co s námi zamýšlejí dnes? Erich von Däniken odpovídá na tyto otázky s brilantní logikou. Poskytuje také prostor známým osobnostem, které se dostaly s mimozemskou civilizací do kontaktu, což zásadně změnilo jejich předchozí životní názor, takže vystoupili se senzačními informacemi. Proč o nich média neinformovala? Kdyby se tak stalo, přišly by světové elity o svou moc, říká EvD. Existence mimozemské civilizace bude zamlčována, dokud to jen půjde. Avšak den odhalení pravdy se nezadržitelně blíží. Co ale hodlá učinit mimozemská civilizace s naší budoucnosti?... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Dialog
Originální název:

Botschaften aus dem Jahr 2118: Neue Erinnerungen an die Zukunft , 2016


více info...

Přidat komentář

Nibiru
05.09.2018 5 z 5

Tak jako vždy musím knihu E. von Dänikena ohodnotit 5*. Pro mě to byl první člověk ze všech, kdo se v době "temna" odvážil přijít s provokativní hypotézou, která otřásla tehdejší zakonzervovanou vědou, a sice, že E.T navštívili naši planetu v dávné minulosti několikrát a v podstatě zasahují do vývoje lidstva neustále.
Kniha je čtivá a obsahuje i novinky, jak na poli objevů, tak také nových informací o nálezech, které v době jejich objevení ještě nebylo možno tak dobře specifikovat, protože věda nebyla ještě tak pokročilá. Je asi pravda, že jsme pro E.T. něco jako mravenci, ale asi "zajímaví" mravenci, protože kdyby chtěli, už by nás vzhledem ke svým technologiím, dávno "zašlápli".

Terva
04.09.2017 5 z 5

BUDOUCNOST
JE STÁLE
PŘÍTOMNÁ

V roce 1966 napsal Erich von Däniken svou první knihu. Ihned se stala terčem posměchu vědeckých kapacit. Od té doby napsal mistr astroarcheolog desítky knih. Ledy se pohnuly, v kinech jsem od té doby viděli stovky filmů o mimozemšťanech a už je berem jako součást našeho života. Zatím se nám nechtějí ukázat, jen nás pozorují. Nejsme totiž jako homo sapiens ještě vyvinutí. Naše touha po moci, války, zbytečný peněžní systém a rasová nenávist – to vše nám brání ke vstupu do intergalaktického svazu. Snad někdy, třeba v roce 2118, projdem a složíme zkoušku. Možná.

CITÁT - Kdo chce vědět, ten ví.

Poslední kniha mě velmi překvapila. Na 147 stranách je hodně materiálu. Husté písmo a jen pouhých 20 fotografií. Velmi krásné jsou fotografie kruhů v obilí.

Podíváme se do budoucnosti, proletíme se sondou Down na planetku Ceres (na you-tube je nádherné video), zjistíme něco o složitosti nových tvarů obrazců v obilí, pokecáme s Darwinem a něco málo se dozvíme i o tom, že se v roce 2118 něco stane.

Malá ochutnávka:
Pokud připustíme i jen v jednom jediném případě rovnici bohové = mimozemšťané, okamžitě se nám vyjeví jasná interpretace starých mýtů o vzniku světa. Od Řecka přes Polynésii a Střední Ameriku až ke starozákonnímu Jehovovi. Zároveň se nám otevře nový pohled na technologie, s jejichž pomocí vznikly některé starověké monumenty. Jakmile paprsek poznání pronikne hradbou mraků, obletí celou Zemi.

Kniha je nacpaná novými informacemi a jen okrajově se pan Däniken opakuje, ale to jen pro dovysvětlení. Některé fotografie jsou v knize zbytečné, ale jak jsem již napsal, je jich málo a to je dobře. Oproti předposlední knize, která byla fotkama skoro zahlcená.

Život je plánovaná konstrukce.

Vložil jsem do mistrova profilu sedm citátů, velmi se podobající výrokům ze seriálu Akta X.


Pirkus
03.09.2017 3 z 5

Kniha je sice tenká jako ta loňská a též předloňská, ale obsahově se mi letos více zamlouvala, než loni.

Zklamat mohou chyby, např. matení pojmů meteorit/meteoroid; souhvězdí Velkého medvěda neexistuje (je to Velká medvědice či Malý medvěd); sonda se jmenuje Dawn a ne Down).

Jako fanoušek EvD mohu podobně smýšlejícím knihu doporučit a touto cestou sdělit myšlenku, že by možná těmto knihám "slušelo" opustit každoroční nízko-stránkové vydávání.