Poselství Nejsvětějšího Srdce Ježíšova světu

Poselství Nejsvětějšího Srdce Ježíšova světu
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/132544/poselstvi-nejsvetejsiho-srdce-jezisova-svetu-132544.jpg 5 4 4

Poselství Nejsvětějšího Srdce Ježíšova světu, které Pán Ježíš sdělil služebnici Boží sestře Josefě Menéndez z Družiny Nejsv. Srdce v klášteře Les Feuillants ve Francii. Služebnice Boží sestra Josefa Menéndez měla v minulém století podobná zjevení jako v 17. století sv. Markéta Marie Alacoque. V poselství, které Spasitel sdělil sestře Josefě, je osvětlena hodnota životodárného spojení s Kristem. Kristus ukázal Josefě, co může učinit láska z nejnepatrnějších skutků, když se spojí s ním a jeho zásluhami. Kniha obsahuje nejen poselství, ale také životopis Josefy Menéndez. Vyšlo s církevním schválením. Vyňato z knihy Cesta Božské Lásky - The way of Divine Love... celý text

Přidat komentář

Achillesaželva
01.03.2024 5 z 5

Josefa Menédez patří u nás k méně známým mystičkám, což je velká škoda! Ke svatosti a hluboké mystice došla ve velice mladém věku. Je veliká škoda, že v češtině nevyšlo její souborné dílo jako celek - alespoň o tom nevím, četla jsem vše v polštině. Český čtenář má tedy k dispozici pouze tuto brožuru, což je ale krásný výtah Ježíšova poselství pro tento svět. Opakuji to ve svých komentářích častěji a i zde to platí: pro četbu křesťanské mystiky je nutná alespoň základní znalostní příprava!!! Mystika spadá do spirituální teologie, a to je prosím, vědecký obor! Nedoporučuji číst bez konzultace s někým, kdo má buď již hlubší osobní zkušenost, nebo je přímo teolog. Jinak hrozí zklamání, nepochopení, ale i rozčarování. Určitě bych Mendéz doporučila. Za mne Josefa určitě špica!

1Pomněnka
15.03.2021

Tuto knihu jsem sice nečetla, ale když jsem četla úryvek z této knihy, kdy Josefě Menéndez prý jedna duše z očistce řekla, že „Můj očistec bude dlouhý, protože jsem se nepodrobovala vůli Boží, ani jsem dost velkodušně nepřinesla v oběť svůj život po čas mé nemoci. Nemoc vpravdě je velká milost očistná... Náš Pán je zajisté nekonečná láska, ale také nekonečná spravedlnost.“, tak jsem si v tu chvíli uvědomila, že tato poselsví nemohou být od Boha. Bůh, který někomu napaří dlouhý očistec jenom za to, že velkodušně nepřinášel svůj život v oběť v čase nemoci, nebo že se (dostatečně) nepodroboval Boží vůli, je pro mě nepřijatelný a nepředstavitelný Bůh. Věřím v jiného Boha. V Boha, který neopouští člověka ani v čase nemoci, ani v čase, kdy se nepodrobuje Boží vůli nebo se Boží vůli podrobovat třeba zrovna jenom nedokáže, dokonce v čase, kdy hřeší. Bůh je láska, soucit, šlechetnost a odpuštění, ale co mnozí z Boha udělali, z toho je člověku až smutno. I když za to asi nemohli - jen si takto Boha představovali, protože neznali jiný obraz Boha. I Jozefa Menéndez byla zřejmě ovlivněna vírou, názory a myšlením tehdejší doby a v jakého Boha věřila, takového si ho stvořila i ve svo mysli a ve svých představách.


Štítky knihy

Ježíš Kristus zjevení vizionáři řeholnice, řádové sestry

Autorovy knížky

Josefa Marie Menéndez
španělská, 1890 - 1923
2003  100%Poselství Nejsvětějšího Srdce Ježíšova světu