Poprvé mámou

Poprvé mámou https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508210/bmid_poprve-mamou-zaklady-pece-o-dite-63ac154ad96e2.jpg 3 32 13

Příchod dítěte je jedinečná, zázračná a nezapomenutelná událost. Ale to, že se staneme matkou, není jen tak. Naše kniha vám přináší „návod k použití děťátka“, abyste věděli VŠECHNO o VŠEM!

Přidat komentář

adabraz
18.10.2023 2 z 5

V téhle knize se přeskakuje od tématu k tématu, i různě od věků dítěte atd. Není to špatná kniha ale nepřinesla mi mnoho nových informací.

Hathor89
16.01.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla, protože očekávám narození prvního potomka. Oceňuji stručnost, přesně tu jsem při výběru knihy hledala. Jedná se o základní přehled toho, s čím se člověk může setkat. Pokud mě něco zajímá více, mohu si další podrobnosti dohledat. Zejména oceňuji, že mi kniha nevnucovala „jednoznačně správná pravidla“ a moderní alternativní přístup k dítěti. Naopak mi umožnila utvořit si vlastní názor.


l_usinda
14.07.2022

Věřím, že někomu může kniha pomoci v době, kdy neví o tomto tématu vůbec nic, ale určitě bych doporučila si ověřovat informace z kvalitnějších zdrojů. V knize jsou informace z dob našich babiček a maminek, bohužel některé informace jsou mylné, nebo v dnešní době již vyvrácené. Spoustu věcí autorka vůbec nezmiňuje. Za mě je toto důkaz, že dnes může vydat knihu kdokoliv o čemkoliv.

xTerezax
04.06.2022 5 z 5

Jelikož jsem prvorodička, kniha splnila má čekávání. Dozvěděla jsem se z ní základní tipy a informace ohledně spousty témat týkajících se těhotenství a mateřství. Kniha je však určená pouze pro ženy, které jsou v tomto ohledu opravdu bez zkušeností a chtějí jakousi jednoduchou "příručku", která může upozornit na oblasti, jenž je pak možné v jiných publikacích podrobněji prozkoumat. Zasloužilé matky se z ní nedozví vůbec nic nového, což však už napovídá samotný název knihy.

Renncha
04.04.2022 5 z 5

Vtipné,dobře napsané

Guepp
17.03.2022

Je to vlastně dost kniha o ničem, většinu věcí znáte a že by mi přišla nějak extra vtipná, to se taky říct nedá. Takové shrnutí obvyklého, nic nového nepřináší. Typologie matek a přístupů mi taky přijdou hodně povrchní. Jako jednohubka dobrý, ale víc od toho nečekejte. Skoro jako když si přečtete nějaký článek na internetu nebo v časopise napsaný ve shonu, protože se blíží uzávěrka. Knihu raději hvězdičkami nehodnotím, protože to není můj styl, dostala se ke mně náhodou.

Asterixxka
03.06.2021 2 z 5

Dávám 4* za vtipnost ale tak 1* za praktičnost. Nic moc důležitého se člověk nedoví, navíc mi není stále jasné pro koho kniha je - buď tedy návod jak se sžít s novorozencem a hned první kvíz: “kojila jste dokud...” nebo “k obědu pro dítě 8 měs. připravujete...?” no tak je to pro novoše, kojence nebo snad děti do školky? Tipy na rýmu: často dávejte vysmrkat (opět: novorozenec asi těžko použije kapesník)! No a pro starší děti mi to přijde zase zbytečné-co s sebou do porodnice viz první kapitola atd. Nakonec rada: “kamarádky které vám nepohlídají dítě jsou k ničemu-vyměňte je..” No tak to už je fakt moc..nevím, asi jsem měla dát na instinkt a žádné takové publikace nekupovat - praxe je praxe a od mámy/sestry/kamarádky se člověk dozví víc užitečných rad...

Coucouha
16.05.2021 4 z 5

Knížka je vtipná, dobře se čte, obsahuje hodně užitečných informací, které podává jasně a stručně. Za mě fajn :)

Šárka88
11.04.2021 5 z 5

Je to zábava, bavilo mě to .. naučná knížka formou legrace. Doporučuji

veronika9761
03.04.2021 3 z 5

Povsechna knizka, ktera se dobre cte. Spoustu rad a tipu z ni je ale treba brat s rezervou.

_Michelle_
27.03.2021 2 z 5

Kniha bohužel vůbec nesplnila má očekávání. Nedověděla jsem se žádné nové informace související s mateřstvím, ani nové úhly pohledu na řešení nejrůznějších situací, do kterých se matky dostávají. Po přečtení knížky mi vlastně ani není jasné, komu je tato věc určena, resp. kdo je cílová skupina. Zřejmé není ani to, zda je vhodné knihu číst v těhotenství, či až po porodu. Jedná se totiž o jakýsi shluk velice obecně pojatých témat vážících se k roli matky malého dítěte. Za mě jde o dobře oblečenou informační bídu. Kniha má pěknou obálku, zdařilé ilustrace uvozující jednotlivé kapitoly, vhodný typ písma a barevných variací, přehledné členění do odstavců, ale obsah veškerý žádný. Obsahem jsou totiž jen obecná sdělení, která mě osobně nepřinesla nic. Možná velice mladinká prvorodička by v této knize nějaký ten přínos najít mohla, jelikož je sepsána čtivě. Dle mého názoru neměla být tato věc vydávána jako kniha, ale obsah měl být šířen spíše kupříkladu prostřednictvím blogu. Snad budu mít příště v rámci nákupů knih na internetu šťastnější ruku, anebo se stane zázrak, otevřou se opět kamenné prodejny a výběr knih bude zase jistější a příjemnější.

m_friedlova
11.10.2018 5 z 5

Knihu jsem si chtěla přečíst v těhotenství, ale odradil mě úvodní dotazník/test, který ve mě vzbudil dojem, že kniha je vhodná až pro mateřství. I tak se mi kniha líbila, je plná užitečných informací. Každá maminka si z nich může vybrat to svoje. Nastávajícím maminkám k přečtení doporučuji.

HDosoudilová
19.10.2017 5 z 5

Zajímavě a vtipně zpracovaná příručka, obsahující klasické rady pro budoucí matky ale i informace, o kterých se tolik nemluví.

Autorovy další knížky

Olivia Toja
francouzská
2017  68%Poprvé mámou - Základy péče o dítě
2023  %Budu mámou