Ponecháni napospas

Ponecháni napospas https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76305/ponechani-napospas-p.jpg 3 23 7

Ponecháni napospas série

1. díl >

Jednoho dne v blízké budoucnosti zmizí v jediném okamžiku z povrchu země miliony lidí. Letadla bez posádek se řítí k zemi, auta bez řidičů způsobují řetězové srážky, po celém světě zavládne zděšení a chaos. Lidé, kteří zůstali, hledají marně své blízké… Uprostřed světa, jehož řád zůstal ležet v troskách, se setkávají čtyři hlavní protagonisté: pilot Rayford, jeho dcera Chloe, novinář Cameron a pastor Bruce. Ti všichni dospívají k závěru, že se přiblížil den Posledního soudu a že jejich blízcí byli podle předpovědí bible odvedeni do Království nebeského. Ty, kteří byli ponecháni napospas, teď čeká doba těžkých zkoušek. Proroctví hovoří o nástupu antikrista, přírodních katastrofách, válkách a hladomoru…... celý text

Literatura světová Sci-fi Náboženství
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Left Behind , 1995


více info...

Přidat komentář

Bethanee
05.01.2021 3 z 5

Příběh je dobrý, podložený fakty z Bible, ale iritovala mě jazyková stránka knížky.

gabice4
15.02.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila, brala jsem ji opravdu jako sci-fi, jelikož nejsem nábožensky ani politicky založená. V této knize je velmi dobře vykreslené to, jak se chce člověk v nejtěžších chvílích upnout na něco, co ho odláka od bolesti ze ztráty někoho blízkého....... A jak dokáže silná osobnost ovlivnit slabou osobnost.


onRock
23.04.2017 5 z 5

Upozorňujem, že toto je kresťanská kniha, ktorá podáva kresťanský pohľad na posledné časy ľudstva, príchod Antikrista a podobne. Eschatológia knihy vychádza z premilenializmu. Kniha podáva príbeh ľudí, ktorí žijú v posledných siedmich rokoch pred Armagedonom. Nepripraveného čitateľa, najmä materialistu, môže kniha zaraziť množstvom biblických citácií, aj keď pre kresťana, je ich v knihe minimum. Príbeh nie je napísaný majstrovsky, ale je dobre čitateľný, je podaný z pohľadu znovuzrodeného kresťana, preto môže neveriacemu čitateľovi pripadať pritiahnutý za vlasy, podobne ako celé kresťanstvo.

Neobee
06.04.2014 odpad!

Nedočteno, kniha je nejspíš určena fanatikům... blbnout hlavu si nenechám :-D Očekávala jsem sci-fi, které se dá číst, ale tohle?

bbara155
26.07.2013 1 z 5

Propagační agitka maskující se jako thriller či sci-fi. Doporučuji ke čtení pouze náboženským fanatikům, či hledačům cesty ke spáse.

ZuzanaMrh
21.07.2012 4 z 5

Nejsem křesťanka (jsem duší i srdcem pohanka) a nemám ráda jakékoliv projevy náboženského (ani jiného) fanatismu. ALE tohle bylo pro mě dost dobré počtení, zajímavý námět, čtivé zpracování... na hranici sci-fi a nevímčeho (náboženského thilleru?). Citace náboženských textů mi nikterak nevadily. Celá trilogie je podle mě na víc než jedno přečtení. Rozhodně doporučuji všem, kteří jsou schopni číst téma "Posledního soudu" s nadhledem, prostě jako scifi.

mutace
02.05.2011 odpad!

V domění, že si počtu nějaké solidní scífko, jsem shltnul tuto nechutnou pánbíčkářskou slátaninu. Lituji toho dodnes.