Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti

Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483786/bmid_pomsta-mafie-pribeh-lasky-a-nenavis-PeC-483786.png 2 82 82

Romantické drama z mafiánského prostředí. Co se stane, když se mladá novinářka setká na jihu Itálie s tajemným mužem, který jí prozradí nečekaná tajemství o její rodině? Mladá česká novinářka Stella Mayer se po nevěře svého přítele Richarda snaží dát znovu dohromady. Když dostane pracovní nabídku odletět do Itálie, neváhá. Doufá, že na jihu Evropy přijde na nové myšlenky a její život se konečně změní k lepšímu. Hned první večer je ale v baru v městečku Positano spolu s kamarádkou Anitou svědkem něčeho, co ji bude ještě dlouho pronásledovat. Co se stane, když jí zkříží cestu pohledný a tajemný muž, šéf sicilské mafie Luca Bonetti, a prozradí jí tajemství týkající se minulosti její rodiny?... celý text

Přidat komentář

virgo_books
08.02.2024 2 z 5

Knihy s mafií mám dost ráda, takže jsem nemohla vynechat ani tuhle, která před nějakou dobou obletěla celý instagram.

Musím říct, že se kniha četla velmi dobře a já ji měla za večer přečtenou.

Začátek byl ale dost urychlený. Všechno se to odehrálo na prvních 60 stranách a přišlo mi, že by se to dalo trochu víc rozepsat. Jak děj, tak postavy.

To samé platí o vztahu hlavních hrdinů, protože vůbec netuším, kde se tam ty vzájemné city vzaly.

Když jsem se s tím smířila, tak potom všechno jelo skvěle. Nějaké to jiskření tam bylo. Nechybělo ani pár spicy scén a násilí, které se točilo okolo té mafie.

Zvraty jsem sice předvídala, ale i tak jsem si čtení (hlavně tu druhou část) užila. Taková průměrná oddechovka, u které některé věci musíte přehlížet. Pokud ale vezmete v potaz, že je to autorčina prvotina, tak si to můžete i užít.

2,5/5

Za knihu moc děkuji nakladatelství Pointa.

renata7091
21.05.2023 odpad!

Katastrofa
Nechápu, jak někdo něco takového mohl vypustit do světa.Grafický přebal knihy je absolutně špatně a také silně pochybuji že slečna má k fotkám použitým na přebalu licenční práva. Hádám že si slečna přebal dělala sama, protože jako grafik si nedokážu představit, že by někdo odvedl tak špatnou práci. Nebudu ani komentovat gramatickou stránku knihy.
Příběh není tak špatný ale kniha potřebuje projít celkovou korekcí, od přebalu až po text uvnitř .


Terii_K
17.04.2023 3 z 5

Nejdříve chci upozornit, že jsem knihu četla v online podobě...
Bohužel, tato kniha na mě moc velký dojem neudělala. Musím ale ocenit originalitu příběhu. Nedá se říct že by kniha byla "na jedno brdo" ve srovnání s ostatními mafiánskými příběhy na Wattpadu, ale... Není to ono. Upřímně mě překvapilo, že se tato kniha dostala mezi bestsellery. Dala bych přednost lepším dílům.

Mon.CouCou
04.03.2023 5 z 5

Knihu jsem měla dlouho odloženou na čtení, protože jsem nechtěla číst dark mafia romanci, dokud ja sama nedokončila své dílo.
Nicméně!!
Nápad na knihu a celkový příběh hodnotím velmi pozitivně. Autorka napsala pěknou naivní romantiku. Výtky, které dostává v komentářích, bych nasměrovala na redakci, korekci a celkové nakladatelství, protože ta práce je mizerná a odfláknutá. Autorka tak dostala zbytečnou čočku. Dílo je rozhodně pro mladší a naivní čtenáře.
Celkově bych doporučila, až bude ukončena licence, mouchy knihy doladit a vydat znovu tak, jak by si zasloužila. Možná přeložit a začít s knihou v zahraničí, protože české vody jsou malé a často otrávené :-)

Veronika226
08.02.2023 4 z 5

Knižku som včera dočítala a nedá mi nereagovať pri tých negatívnych komentároch.
Áno, prvé kapitoly som aj ja točila pri niektorých dialógoch očami, celkom naivné a nereálne pri mafiánskom bossovi, ALE je to romantická kniha a odhliadnuc od toho, bolo to pekné. Nereálne, ale pekné :) Taká rozprávka pre dospelých :) Celkovo zhrnuté, môže byť :)

Kika_makes_
30.12.2022 odpad!

Ku knihe sa nedá moc nič rozumného a normálneho napísať. Dej takmer žiadny, opakujúce sa vety, slová. Celkovo veľmi naivný dej. Radšej nečítať.

market2538
21.11.2022 odpad!

Tohle byla naprosto jedna z nejhorších knih co jsem kdy četla to se opravdu nepovedlo

krevetinka
16.09.2022 odpad!

Přečetla jsem jen pár kapitol přímo na Wattpadu, ale dle komentářů zde usuzuji, že se od tištěné podoby příliš neliší, takže to okomentuju i tak.
Začala bych tím, že je celkem k podivu, že autorka studuje žurnalistiku v USA. Kdyby to byla medicína nebo nějaký jiný obor, kde není hlavní zbraní dovednost používat jazyk, nechala bych to být. Ale aby zrovna něco takového vyplodila studentka žurnalistiky, to se mi nechce ani věřit. Ale, no, co si budeme povídat, univerzity v USA dost možná mají větší prestiž, ale o kvalitě výuky v porovnáním s univerzitami českými nemůže být snad ani řeč. To vám potvrdí každý, kdo si to zkusil, a nevalný výtvor slečny Soldátové je toho jen důkazem.
Při čtení jsem si sepsala pár poznámek:
1. Střídání přítomného a minulého času, a to klidně ve větách hned po sobě. Proč?
2. Oceán v Itálii. A mohla bych ho vidět?
3. „Slyšela jsem vítr v korunách stromů.“ Asi chápu, co tím chtěla autorka říct, ale napsala to opravdu nešikovně. Když už, tak: „Slyšela jsem šelestění listů na stromě pod vlivem větru.“ Nebo tak něco.
4. Tázací věty postrádají otazník na konci. Místo toho jsme obdařeni třemi tečkami. ... ... ...
5. Měsíce se píšou s malým písmenem na začátku, nikoliv s velkým. Takže kniha určitě nevyšla v Srpnu, ale asi nejspíš v srpnu
6. Asi detail, možná je to vysvětleno někde později v knize, ale Stella Mayer mi vůbec nepřijde jako české jméno pro dívku, která je navíc dcera Itala. Kdo se v Itálii jmenuje Paolo Mayer? :D Navíc si nejsem jistá, zda může být žena Češka nositelka nepřechýleného příjmení, pokud se nevdala. Jakože, asi může, ale jedině že by podstoupila změnu příjmení a zaplatila správní poplatek. Možná se mýlím, ale stejně mi to přijde malinko divné. Pravděpodobně by se totiž jmenovala Mayerová, basta.
No nic, za mě je to neskutečný propadák, což bývá většina prvotin, ale tohle je fakt masakr. Zbytek už za mě řekli všichni ostatní.

Madelyn
14.09.2022 odpad!

Přečetla jsem si celé dvě kapitoly, které jsou vystavené na stránkách Pointy. A je mi zle. Nic proti autorce, ta za nic svým způsobem nemůže - je to prvotina někoho, kdo je extrémně nevypsaný a vzal si inspiraci odjinud. Ale ten, kdo měl na starost korekturu, by si měl zajít na oční. Pokud vyšla fyzická kniha ve stavu, v jakém je ukázka na stránkách Pointy, tak se mi chce fakt brečet. První stránka první kapitoly a osm chyb. Chybějící uvozovky, nezvládnutá přímá řeč, ji/jí, dokonce neumíme napsat ani velké písmenko na začátku věty nebo nevíme, že dvě tečky se v psaném projevu nepoužívají. Věci jako "poznala jsem ,že" nebyly výjimkou. Minulý čas střídá čas přítomný klidně v jedné větě, v jednom odstavci. To jako fakt? To už knižní průmysl klesl tak hluboko, že se nebojí vydat něco takového? Nebo minimálně vložit tak příšernou ukázku na stránky, které mají lákat ke koupi? K tomu, aby si jiní vydali vlastní knihu? Jako pardon, ale to už si ji radši jděte přečíst na tom Wattpadu, kde ta kniha je stále dostupná. Není třeba podporovat nakladatelství, které má očividně tak na párku, že není schopné opravit ani 10 stran ukázky z knihy, kterou vydávají.

PS: Nejvtipnější na tom je, že uvozovky hned v přímé řeč v této knize na Wattpadu nechybí, ale v ukázce na Pointě nejsou.

PS2: Dovolte mi sem vložit část rozhovoru s paní/slečnou, která je u této knihy uvedena jako korektorka.

Nejdůležitější je, aby měl takzvané „oko“. Je to trochu talent a trochu naučená dovednost. „Na hustě popsané stránce musí být schopný uvidět čárku na místě tečky. Musí si pamatovat, že v předchozích třech receptech byly číselné údaje psané kurzívou, a v tom čtvrtém ne,“ vysvětlila nám Eva Kadlecová, která kromě Pointy spolupracovala i s řadou tradičních českých nakladatelství.

Ač jste třeba vychytala každou chybu, ukázka, která momentálně visí na internetu, na vás vrhá velmi špatné světlo.

..ester_payne..
11.09.2022 5 z 5

Knihu jsem četla původně už na wattpadu, jakmile vyšla do prodeje, neváhala jsem a objednala jsem si ji. Měla jsem přečteno do dvou dnů. Kniha se mi moc líbila, zkrátka v jednoduchosti je krása. Postavy jsou hezky promyšlené, a líbí se mi že jsou všechny opravdu zapojené, a nevynechává se někdo. Každý je v příběhu nečím zajímavý. Zápletka zajímavá, jednodušší ale jak jsem psala, bylo to zajímavé. Rozuzlení hezké. Kniha se opravdu autorce povedla.

tereza1198
06.09.2022 odpad!

Kniha původně vznikla pro wattpad. Autorka se ohání tím, že ji tam přečetla hromada lidí a byla unešená. Tak jsem se nechala nalákat. Opakující se slova, ploché postavy, drsňácký sexy Luca z mafie. Já čekala, že to bude blbovinka (ty já občas ráda), ale tohle mělo zůstat na netu v rámci fanfikce na 365 dnů. Nedočteno. Za čas to zkusím dočíst, ale až se trochu vzpamatuji

Nale
04.09.2022 odpad!

(SPOILER) Nejprve bych chtěla zmínit naprosto mizernou redaktorskou práci. Ten člověk musí být slepý. Ještě jsem v žádné knize neviděla tolik opakujících se slov. Například začátek kapitoly 7 byla naprostá katastrofa, nedalo se to číst. Připomínalo to amatérské psaní na wattpadu.

Knihu jsem nedočetla. V jednu chvíli mě tak vytočila, že jsem měla chuť ji rituálně spálit. Ale začnu od začátku...

Zápletka byla nepromyšlená a prostoduchá, děj předvídatelný, nic zajímavého. Čekala jsem mafiánské drama s nádechem romantiky, ale stala se z toho klasická červená knihovna. Ovšem potenciál tam byl! Ze začátku to nevypadalo špatně a já stále čekala na zlom, který bohužel nepřišel. Číst neustále o tom, jak se hrdinka oblíká do šatů, flirtuje a užívá si luxusu bylo zkrátka nudné.

Co napsat k postavám?
Luca je samozřejmě neodolatelný alfa samec s dokonalým tělem a cituji hlavní hrdinku: "Boss, který byl na tenhle svět až neuvěřitelně přitažlivý." Při tomhle jsem se fakt nasmála. :D
Stejně jako při větě: "Luca ví stejně všechno nejlíp."
Jedná se o klasického bad boye, který najednou potkal tu pravou a chce se kvůli ní stát lepším mužem. Na tom není nic špatného, jedná se sice o cliché, ale když je dobře napsané, proč ne. Což rozhodně není tenhle případ.

Stella měla myšlení puberťačky, která se vzruší jen když na ni muž pohlédne, je neustále nadržená z jeho dokonalého těla, ale...
Ano, vážení, a tady to je.
Na začátku je napsané, že se Stella vzpamatovává z nevěry. Toť vše. Později se ale dozvíme, že ji ex nejenom několikrát zbil, ale také i znásilnil! Přesto se v pohodě nechává osahávat od muže, kterého téměř nezná, on se ji doslova ze začátku vnucuje a... ji se to líbí.
Co prosím?! To snad autorka nemyslí vážně! Stella v žádném případě nepůsobí jako oběť domácího násilí, natož znásilnění. Nebyla tam ani zmínka o tom, že by navštívila psychologa. Takové trauma je obrovské a vzpamatovává se z toho sakra těžko. Tímhle u mě kniha klesla na samé dno a ve čtení jsem už nepokračovala.

Nikdy víc.

Ano, možná to vyzní drsně, ale pevně doufám, že to autorce pomůže, pokud se rozhodne napsat další knihu.

Dodatek: Vidím, že pozitivní hodnocení dali uzivatelé, kteří okomentovali jen tuto knihu a založili si profil ten samý den. To má být marketingový tah? Opravdu pochybuji, že to knihu zachrání...

lucie1403
01.09.2022 3 z 5

Takhle kniha je (za mě) překvapivě dost oddechové čtení. Vztah Luca a Stelly se mi opravdu líbil všechny zápletky a jejich chvilky. To stejné můžu říct o celé knize. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se odehrával děj. Jenom si myslím, že se dala více rozvést a udělat ji trošku "ráznější". Potom by to byla totální pecka.

Ralemo
29.08.2022 2 z 5

Na tuto knihu jsem narazila na TikToku, autorka ji moc hezky propagovala, každopádně kniha neurazí, ale nenadchne. Podobné téma jako 365 dní, jen bohužel mnohem hůře napsané. Pár menších rozdílů zde najdete, ale jinak je to velice podobné. Chtělo by to více propracovat do detailů, hezké prostředí Itálie, hodně opakujících se slov, každopádně začínající autorce fandím a budu se těšit na nějakou další knihu. :)

terikus
29.08.2022 3 z 5

Potenciál tam je, na prvotinu dobrý. Zápletky i postavy by chtělo víc propracovat. Snad se autorka nenechá odradit, načerpá slovní zásobu a zkušenosti a bude to zkoušet dál :)

AliceTief
29.08.2022 2 z 5

Musím přiznat, že ten potenciál tam opravdu byl. Téma mafie je se dá uchytit mnoha způsoby, mělo by tam být spousta napětí, akce, vášňě.....Za mě, tady toho moc nebylo a všechno se samo jednoduše vyřešilo. Myslím, že si s tím autorka mohla trochu více pohrát a ten příběh více propracovat.

coquine
28.08.2022 odpad!

Tak prostoduchou knihu, vlastně jen její první kapitoly, jsem už dlouho nečetla.
Trochu jsem se sice zasmála, když se hrdinka v italském Positanu kochala výhledem na oceán ( že by Pacifik, nebo dokonce Indický? ), trochu nechápala, že novinářka neví, že v Itálii operují zločinecké "bandy", a fakta si hledá v průvodcích, ale jak už zde bylo řečeno, hlavně jazyk zde dostává pěkně na frak. Je mi jasné, že například používání vztažných zájmen jenž, jež by se k této knize ani nehodilo, ale co třeba občas použít který, -á, -é místo neustálého co.... ?
Existuje vůbec ještě jazyková a stylistická korektura , nebo se vydavatel domnívá, že čtenář stráví všechno?

Itálii dobře znám a miluji ji, ale takovou knihu si opravdu nezaslouží. 365x ne!

Marie26
28.08.2022

Knihu jsem přečetla během pár dní, není špatná, jak se tady tvrdí , když se do toho člověk vžil, skoro ukapla i slza, konec sice byl předvídatelný, ale proto jsem knihu koupila, oddechové čtení a já si to užila, utekla jsem do Itálie, nejsem koupí nijak zklamaná

Andulííína
27.08.2022 1 z 5

Nechala jsem se na knihu nalákat autorčinou propagací na sociální síti TikTok. Anotace vypadala slibně. Přesně jako takové to oddechové čtení, kdy už je Vám na začátku jasné, jak to dopadne, ale nechcete nic náročného.

Bohužel oddechové čtení se nekonalo. I po třech dnech po dočtení, stále přemýšlím, jak jsem to dokázala dočíst. Malá slovní zásoba, neustále se opakující výrazy, hodně urychlený děj. Chtěla jsem si dát práci a spočítat, kolikrát se objevuje v knize slovo mafie, při dosažení čísla 200 jsem to vzdala, a to jsem nebyla zcela určitě na konci. O jméně Luca by se dalo říct to samé. Aspoň se nemusíte bát, že zapomenete jméno hlavního hrdiny a že je opravdu v MAFII!

Dávám jednu hvězdičku za potenciál. Nejspíše je inspirace v 365 dnech, ale to by člověk dokázal skousnout, kdyby to stálo za to. Kniha má potenciál, to ano, ale to je tak všechno. Potřebovala by ještě dozrát a projít několika úpravami. K této knize se zcela určitě nevrátím a mažu ji ze čtečky. Bohužel vyhozené peníze.

Fidibus
26.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Dle mého autorka viděla nebo četla "365 dní" a rozhodla se to napodobit. Bohužel zatím nedošla takových spisovatelských kvalit a vyšla z toho celkem nudná harlekýnka. Jazykově chudé, dějově zpravidla předvídatelné a ty postavy...
Číst to lze a asi si to své publikum najde, ale já lituju času a peněz. A přitom je kniha vydaná z projektu, který (dle vysvětlení v knize) shání peníze na to, co se líbí a zaujme. I když je pravda, že nějakou ukázku jsem také četla... No, vypadalo to nadějněji.
SPOILER
Jinak od 365 dní se příběh liší de facto tím, že hlavní hrdinka měla za otce Itala, který byl v kontaktu s mafiány a zahynul spolu s otcem nynějšího mladého šéfa, který ji chce ochránit před pomstou těch druhých, špatných... Ona nic samozřejmě nevěděla. Jo, a změna postavy strýce.

Štítky knihy

pro ženy

Autorovy knížky

2022  40%Pomsta Mafie: Příběh lásky a nenávisti