Pomsta čarodějnic

Pomsta čarodějnic https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336283/bmid_pomsta-carodejnic-AHu-336283.jpg 4 47 20

16. století, doba krutých honů na čarodějnice. Ty si vyžádají další nevinnou oběť - matku dvou sester, desetileté Marie a osmileté Anny. Aby zachránila své dcery, matka před smrtí nabídne svou duši za záchranu jejich života. Její prosba je vyslyšena a dívkám se podaří uprchnout před plameny popravčí hranice. Jak sestry dospívají, stávají se z nich skutečné čarodějnice, které nehodlají nechat smrt matky bez trestu. Strhující historický / fantasy thriller o dobru a zlu, které se skrývá v každém z nás.... celý text

Přidat komentář

Dela90
10.01.2024 4 z 5

Ano, tohle se mi moc líbilo. S autorkou jsem se potkala už po druhé a ani tady jsem nebyla zklamaná. Kniha vás zavede do 16. století země Koruny české. Kdy hned na úvod se dozvíme, proč se čarodějnice chtějí pomstít.

Musím říct, že mě děj knihy opravdu bavil. Děj hezky plynul, protože sestry cestouvaly napříč českou zemí. Každá měla svou vlastní magii, ale jejich síla rostla. Autorka postupně odkrývala jejich moc, a to jak funguje. Opravdu se mi to líbilo, bylo to hezky popsané.

Marie byla ta hodnější z nich, měla magii přírody. Jen ty oběti přírody, aby se spustil déšť se mi tedy moc nezamlouvali

Anna, to byl pravý protipól od Marie. Ovládala oheň a vše s ním spojené.

Sestry jsou vlastně pořád na útěku. Ale jsou tu i romantické momenty, kdy se jedna ze sester zamiluje. O napínavé a dramatické scény tu taky není nouze.

Já si knihu moc užila a protože jde kniha do štafety, nehodlám více prozrazovat.
Nicméně, konec jsem čekala trošku jiný, co si budeme povídat, ale dostál názvu knihy, to ano.

evineckY
13.06.2022 5 z 5

Kraťounká kniha, ale svým obsahem obří !
Je to vlastně '' předvoj '' úžasné knihy - NEVINNÁ ČARODĚJNICE.
Takže jsem našla další skvělou českou spisovatelku.
DOPORUČUJI !!!


Atanone
05.12.2020 4 z 5

Tak já nevím. Fakt jsem váhala mezi 3-4. Na jednu stranu výborný nápad, citlivě napsaný příběh, navíc se odehrává u nás a ne v nějaké cizí, nebo vymyšlené zemi...Mrzí mě, že autorka neměla víc odvahy se do toho pustit. Tohle mělo veliký potenciál, bohužel nejpropracovanější byly milostné scény, což nechci prudérně kritizovat, ale to, jak se v nich autorka vyžívala (v dobrém slova smyslu), potom paradoxně jen zdůraznilo, jak jinde v ději rychle spěchá a navíc to pak z dobrého příběhu sklouzávalo do Harlekýna. Tím, že kniha vyšla, se bohužel už nedá přepsat, což mě opravdu mrzí, protože to je moc hezký příběh, je tam všechno, láska, pomsta, kouzla a věčný boj dobra a zla. Klidně bych si dala o pár set stránek víc. Chápu, že popisovat víc středověk, je sakra tenký led, ale mrzí mě, že to autorka nezkusila. Tak snad příště, ano?

petrzel
24.03.2020 5 z 5

Zajímavá kniha,zajímavé čtení.

zuzana4291
22.03.2020 4 z 5

Překvapivě velmi hezká kniha o osudy dvou sester, které byly proklety. Jedna bílá a druhá černá čarodejnice. Jen ten konec mi přišel moc uspěchaný. Ale i přesto kniha měla své kouzlo.

Marsí5
22.05.2019

Knihu jsem četla v rámci čtenářské výzvy a námět mě nejdříve nadchnul. Dokonce i původ čarodějnic - jak vlastně přišly ke svým schopnostem - to je velice dobrý nápad. Ovšem dál už se příběh stal velice předvídatelným a nakonec mé nadšení opadlo. Řadila bych spíše mezi oddechové čtení pro mladší generaci ;-)

Dandulka
04.05.2019 3 z 5

Docela mě tato kniha zklamala, čekala jsem něco trochu jiného. Jsem až alergická na chyby v textu, a tady jsem si jich užila docela dost. Je to škoda, kazí to celkový dojem z příběhu.

kolemjdouci123
26.10.2018

Tak z mého pohledu to Marie neměla vůbec lehké a přišla mi velmi lidská - ta rozpolcenost sestra x první láska, roky skrývání v lese x bezstarostný život, její nevinnost x sestřino prokletí... Zajímavý příběh

Peti
10.10.2018

Na tuto knihu jsem se po přečtení upoutávky velmi těšila, ale bohužel musím říct, že mě zklamala. Příběh zajímavý, ovšem nelíbilo se mi, kudy a jak se ubíral. Marie jako dobrá čarodějka a milující sestra vymění sestru za milence, čarodějčina duše se musí vykoupit vraždami atd atd...

Judym
03.04.2018

Hm, vážně? Vykoupit něčí duši vraždami? A bílá čarodějka? Není to trochu v rozporu s principy dobra a zla?
A nevadilo by doučit se pravopis.

Penelope99
22.02.2018 5 z 5

Skvělý námět a dojemný příběh. Posloupnost příběhu se mi líbila, kniha slibovala cestu za pomstou a tu jsem dostala do slova. Sledovala jsem čarodějnice den za dnem, jak se mění. Jedna k lepšímu druhá k horšímu. Akorát jsem měla pocit, že Marie, která příběh vypráví, už ví, že to dopadne zle. Slova načež tam bylo vážně zbytečně hodně, klidně se někdy dalo úplně vynechat, ale já jdu po příběhu, tak mě to nerozhodí. Obrovské plus má u mě kniha za české prostředí, českou historii a česká jména. Tak by to mělo být. Naučili jsme se od norských spisovatelů jména norská, tak snad od českých zvládneme ta česká. A poslední plus za krásný konec. Za mě tak 90%

MiraiYume
17.02.2018 2 z 5

Moc nerozumím tak vysokému hodnocení. Námět je bezesporu dobrý (tedy až na některé nelogičnosti), ale zpracování je místy až tragické. Neustálé opakování příslovců jako načež, přičemž a podobně působilo neuvěřitelně rušivě. Ještě nikdy jsem neviděla v žádné celé knize tolik "načež" pohromadě jako na prvních stranách této. Tempo vyprávění z pohledu Marie bylo občas tak mechanické, až připomínalo slohovou práci. Celý ten příběh byl napsán tak nějak plytce a nedotaženě. Zřejmě se jedná o prvotinu (nevím, nepátrala jsem) autorky. Styl psaní se mi vůbec nelíbil a přitom z toho mohla být vážně vcelku dobrá kniha! Zklamalo mne to, vyústění příběhu stejně tak. Prostě mi tam chyběly nějaké opravdové emoce. Na to, že byl příběh vyprávěn "ich formou", byl příliš mechanický a plochý.

Všechswingůkrál
05.06.2017 5 z 5

velice zdařilá kniha!

lenka9634
28.05.2017 2 z 5

Pro mě byla kniha spíše zklamáním. Přišla mi plytká...přitom námět 2 prokletých sester se mi zdá výborný! Bohužel už se nepodařilo využít jeho potenciál. Dějové zvraty se daly očekávat a nebyly nijak překvapivé, závěr v podstatě nijaky, záležitost s matkou se vyřešila? Nebo ne? Kdo ví... Asi by bylo mnohem zajímavější sledovat příběh z pohledu Anny než naivní hodné Marie.

Bambee
26.05.2017 5 z 5

Po knize jsem sáhla na doporučení kamarádky a moc se mi líbila. Příběh je napínavý a velmi čtivý, téma čarodějnic pojaté originálně. Rozhodně doporučuji k přečtení.

iveta35
22.03.2017 5 z 5

Gratuluji Michaelo, parádní kniha, parádní nápad, klidně mohla mít více stránek...pevně věřím, že nezůstane u jediné ... )))

pestas
18.03.2017 4 z 5

Kniha je velice ctiva, vubec jsem se od ni nemohla odtrhnout. Prijemne je i prostredi Ceske zeme. Postavy sestrer jsou velmi dobre vykreslene a moc se mi libi cely pribeh, ktery je plny necekanych zvratu. Co mi mozna malicko vadilo, bylo par chybicek v textu (asi 2x jsem narazila na chybejici zvratne sloveso), ale to je jen maly detail

Barcula.m
17.03.2017 5 z 5

S touto knihou jsem strávila jeden příjemný březnový víkend. Knížka je velmi čtivá, nutila mě se k ní neustále vracet a přečíst ji na jeden nádech od začátku do konce :-). Je plná napětí, zvratů, s překvapivým koncem. Uchvátila mě její originalita – kouzelné nadpřirozeno i vývoj mileneckých romancí. Zajímavé je i umístění vyprávění na české území, čímž je vám celý příběh ještě bližší. Moc hezké čtení, určitě doporučuji.

riska23
15.03.2017 5 z 5

Kniha se čte velmi lehce, od začátku se děj plynule rozvíjí. Příběh je zajímavý. Už se těším na další díla od autorky.

MoniKu.
10.03.2017

Kniha má spád a nelze se od ní odtrhnout. Líbí se mi, že autorka nezabíhá do sáhodlouhých popisů z historie - té se to příjemně dotklo a šlo se dál. Prima čtení.

Autorovy další knížky

2019  67%Za hranicí fantazie
2017  81%Pomsta čarodějnic
2017  83%Až vyjde slunce
2021  85%Za hranicí minulosti
2017  90%Kytice zmařených životů