Polykač hříchů

Polykač hříchů https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47799/mid_polykac-hrichu-STq-47799.jpg 4 38 7

Může za to opravdu Cadi Forbesová, že její mladší sestra našla smrt v bouřlivých říčních vodách? A pokud ano, musí nést svou vinu věčně? Anebo přijde někdo jiný, kdo ji vysvobodí a zbaví jejího břemene?

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Last Sin Eater , 1998


více info...

Přidat komentář

vikaa
15.02.2024 4 z 5

Spojení křesťanské ideologie a románu určenému víceméně pro ženy tady funguje. Kniha pojednává o osudech obyvatel jedné vesnice, jejíž počátky spadají až do období osídlování Ameriky. Staré hříchy vyplouvají na povrch a vznikají hříchy nové. Hříšníci, kteří se obávají pekla se rozpomenou na Polykače hříchů, který by mohl sejmout jejich vinu. Polykač hříchů je postava, jejíž počátky nalezneme ve Skotsku, Anglii a Walesu. Jedná se o osobu, která na sebe brala hříchy zesnulých a ze společenství byla vyloučena. Vypravěčkou je dívka Cadi, kterou ochromují pocity viny za zemřelou sestru a která trpí nedostatkem rodičovské lásky a pochopení. Jejím posláním je nalézt Ježíše a předat evangelium lidem svého společenství.
Ráda se podívám na film, nepamatuji se, že bych ho někdy v minulosti viděla.

martina.culik
28.08.2023 3 z 5

Příběh jsem matně znala z filmového zpracování a moc jsem se těšila na detaily. Obal knihy je podle mě velmi nešťastně zvolen, protože evokuje romantickou četbu a to tato kniha rozhodně není.
Bavila mě část týkající se polykače hříchů. Chápu, že postava Kazatele byla v knize klíčová, ale pro mě bylo té křesťanské tématiky a citování Písma lehce víc, než mi bylo příjemné.
Při čtení Cadiina vztahu s její matkou mi chvílemi naskakovala husí kůže, jak dobře bylo vše vylíčeno, a naprosto se dalo pochopit, proč holčička raději tráví čas mimo domov.
Kolize principu polykače hříchu a křesťanského pojetí spasení byla opravu zajímavá a donutila mě k zamyšlení, jak je možné některé věci vycházející ze stejného základu chápat úplně rozdílně, což se stále běžně děje.


pip11
13.04.2020 5 z 5

Překrásný a dojemný příběh o děvčátku, kterou tíží bolestná vina a osamělost. Zoufale hledá odpuštění, čímž začíná měnit i životy dalších lidí. Je to obohacující příběh plný hluboké pravdy.

Han-nah
27.10.2019 4 z 5

Polykač hříchů - vyvolená osoba, které se platilo, aby na sebe převzala hříchy zesnulých. Hlavní představitelka dívka Cadi , které rodiče vyčítají, že zabila svou mladší sestru, se svým kamarádem Faganem polykače hříchů hledají, aby našli svou cestu v životě. Nacházejí víru, kterou předávají svým blízkým.

Květinka008
27.02.2018 4 z 5

Není mnoho knih, ve kterých by mi hlásání křesťanství nevadilo. Tady bylo na hranici únosnosti pro nevěřícího, a to především díky historickým okolnostem. Příběh je krásný i děsivý, věřím, že při osidlování Ameriky se děly nepěkné věci. S čím nejsem úplně srovnaná, tak že nechala autorka hlásat evangelium a křtít ostatní malé dítě a oni dívce věřili. Nejsilnější okamžik byl objev maleb v jeskyni a rozklíčování jejich významu... A nešlo s Cadi netrpět při odmítání rodičovské lásky a hledání toho, co každé dítě potřebuje...

TaLu
08.11.2016 4 z 5

Velmi zajímavý námět, autorku obdivuji za její schopnost vyjádřit své přesvědčení a to naprosto nenásilným způsobem. Originální životní osud, netušila jsem, že někdo zastával takovouto službu. Vidím tady v komentáři, že je kniha i zfilmována a tak děkuji za tip, určitě se podívám.

Marika Vanova
19.06.2015 5 z 5

Tato kniha pro mě nebyla nová, protože jsem už viděla film, ten se jmenuje Poslední polykač hříchů (The Last Sin Eater). Ale ráda jsem si to zase prošla a pro mě jako pro věřící to bylo moc pěkné počtení.

Autorovy další knížky

Francine Rivers
americká, 1947
2015  90%Vykupující láska
2000  82%Šarlatová nit
2002  87%Leotina zahrada
2001  77%Polykač hříchů
2016  99%Hlas vo vetre