Pokoj lidem dobré vůle

Pokoj lidem dobré vůle https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87095/pokoj-lidem-dobre-vule-87095.jpg 3 11 4

Z pera Václava Kosmáka a Vlasty Javořické se v patnácti prózách ocitnete v jímavé atmosféře vánoční doby.

Přidat komentář

Kokoska92
18.12.2023 4 z 5

Snad každá žena se podobá květině. Nejlépe se jí daří v závětří míru a lásky.

Některé povídky se mi líbily méně, některé více. Jedno je ale jisté: postavy v knížce ještě nebyly pohlceny vánočním shonem a stresem, nesnažily se co nejrychleji zajistit všechny dárky pod stromeček, ale uměly si vážit maličkostí a radovat se z pravé podstaty Vánoc a z jejich duchovního rozměru.

NymphMaeve
02.01.2021 5 z 5

Nádherný vánoční soubor povídek a příběhů dvou skvělých autorů - Vlasty Javořické a Václava Kosmáka. Moc se mi líbily úplně všechny, však vánoční čas je nejkouzelnější v celém roce. Vánoce od dětství skutečně miluji a to především díky svým rodičům, kteří nám dávali každoročně ten pravý zázrak spolu s láskou a vírou, avšak také vštěpovali vděčnost a soucit s jinými. Vzpomínali jsme na zemřelé a děkovali nejen za dary. V příbězích zde se snoubí vše mnou zmíněné s plnou vírou a Božím milosrdenstvím. Jsou zde příběhy Štědrého dne, adventu i povánočního času, motivy jsou různorodé. Najdete zde lásku opětovanou i nešťastnou, různé druhy bohatství (finanční i duchovní), rodinu, zvířata, boží prozřetelnost a řád, koloběh života i přírodu samotnou. Jednotlivé příběhy jsou krátké i delší, avšak všechny obsahují hluboké poselství. Moc se mi líbilo vyprávění z pohledu zvířátek i stromečku. Musím říct, že mi to přineslo pořádnou dávku pokoje v duši a zahřálo mne u srdce. Zamilovala jsem se do milého vyprávění lidí a jejich osudů. Tuto knihu budu číst každý rok v předvánočním čase, protože si neumím představit lepší knihu k navození atmosféry, která by mi přinesla tolik klidu a hřejivosti v srdci. Děkuji za ní a budu si jí opatrovat pro své děti, abych jim mohla předat odkaz minulých generací.


Hanina61
22.11.2015 4 z 5

Zvoleno jako oddychovka mezi dvěma díly ze série o drsňákovi Harrym Holeovi, a zvoleno dobře, tím spíš, že se pomalounku, polehounku blíží svátky. Z knížky dýchá překrásná atmosféra zim a Vánoc dávno minulých, plných sněhu a prostého kouzla, doby, kdy si lidé vážili obyčejných malých radostí a dětem stačilo pod stromeček pár jablíček a ořechů. Provázeno krásnými ilustracemi.

kika 13
10.04.2014 3 z 5

Vánoční příběhy to je hlavní téma příběhů.

Autoři knihy

Václav Kosmák
česká, 1843 - 1898
Vlasta Javořická
česká, 1890 - 1979

Kniha Pokoj lidem dobré vůle je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x