Pojď blíž

Pojď blíž https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84815/pojd-bliz-84815.jpg 3 13 3

Originální psychologický thriller. Amanda miluje svého manžela, svůj byt i své povolání architektky. Zdá se, že dělá všechno správně, tak proč se cítí tak vykolejená? Vše jde divně, začne znovu kouřit, její oblíbený pes ji nepoznává - je to snad těmi erotickými a divokými sny, které teď mívá? Je možné pokoušet se o objasňování nahodilých a nejasných příhod, ale většina lidí to nedělá, ani Amanda. Konečně - věci, o nichž si myslíme, že jsou nemožné, se dějí neustále.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Come Closer , 2003


více info...

Přidat komentář

Jája92
06.07.2021 3 z 5

Kniha se čte rychle, námět je zajímavý, ale Amanda mi příliš sympatická nebyla. Navíc mi přijde, že kniha je zpočátku čtivá, ale pak sklouzne do nicneříkajícího průměru.

Lenyaa
25.04.2020 1 z 5

Knihu jsem dočetla jen proto, že nerada nechávám knihy nedočtené.


trudoš
24.12.2017 4 z 5

Čtivá novela o démonickém posednutí, jejíž jedinou a nejvýraznější slabinou je neochota Sary Granové rozehrát zápletku. Přitom potenciál tu je a dokonce i pár atraktivních zvratů, jenže nakonec celá historka skončí u dramatu, naznačeného už v úvodu. Což mě mrzelo setsakra nejvíc, protože vše ostatní tu v rámci žánru funguje skutečně dobře. Děj se řítí vpřed rychlostí blesku a s neodvratností pandemie, postavy jsou přitom dostatečně lidské, aby jim člověk držel palce. Zároveň jde o jednu z mála knih, kde bych uvítal rozsáhlejší počet stran - strohost příběhu je sice plus, jenže výsledný produkt připomíná spíše delší povídku, které chybí nosná pointa, než regulérní román s plnohodnotným obsahem. A že možností by tu bylo nepočítaně, nicméně těch několik hororových etud autorka nijak dějově nerozvine a pouze je využívá k psychologickému formování hlavní hrdinky.
Jinak ale příjemné překvapení, už jen pro ten pocit mrazení v zádech, který mě po celou dobu vyprávění ani jednou neopustil.

Štítky knihy

horory psychologické thrillery

Autorovy knížky

Sara Gran
americká, 1971
2006  55%Pojď blíž

Kniha Pojď blíž je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce4x
Chystám se číst8x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x