Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem

Pohybový  vývoj  dítěte  s láskou a respektem https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499579/bmid_pohybovy-vyvoj-ditete-s-laskou-a-re-abM-499579.jpg 5 59 12

Na dobrém začátku záleží! Cílem této knihy, sepsané dvěma fyzioterapeutkami a zároveň maminkami malých dětí, je srozumitelně, přehledně a prakticky provést rodiče pohybovým vývojem jejich děťátka v prvních třech letech života. Vysvětluje, co je dobré sledovat a proč, kdy už je vhodné navštívit odborníka, i to, jak mohou rodiče své děti v jednotlivých obdobích rozvíjet. Publikace zároveň usnadňuje orientaci v často nepřeberném množství dětských pomůcek, které dnešní trh nabízí, včetně pomoci s výběrem správného kočárku či nosítka a později i vhodné obuvi.... celý text

Přidat komentář

Zelený_Drak
27.02.2024 4 z 5

Skvěle zpracovaná přehledná kniha bez zbytečné omáčky. Některé části by klidně mohly být i podrobnější (třeba nevím, co to je ta "klaunská bota", podle mínění nebarefootové populace je to každá barefootová bota, ale tady to asi znamená něco jiného). Doporučuji.

Gabi13
15.12.2023 5 z 5

Skvěle zpracovaná kniha o prvních letech života děťátka. Vše je psané i pro laiky a nic není podáváno s direktivním přístupem, ale naopak doporučením a vysvětlením. Děkuji moc za takové zpracování. Využiji ve své praxi lektorky batoleciho a kojeneckého cvičení.


Allysa1985
04.10.2023 5 z 5

Dobře a přehledně popsané a vysvětlené, takto zpracovaných knih co nejvíc!

nakavusterezou
30.09.2023 5 z 5

Skvěle a stručně sepsané informace, které je dobré vědět ještě před narozením miminka. Já jsem nejvíc využila především části, kde se popsané, co by jaký měsíc mělo miminko ohledně vývoje umět. A každý měsíc se k ní vracím.

leny.wood
27.08.2023 5 z 5

Tuhle knížku bych dávala povinně hned v porodnici! Provází mě už víc než rok a nedám na ni dopustit.

allyska
16.07.2023 5 z 5

Úžasně napsaná knížka. Milý průvodce pro nastávající/novopečené maminky. Vše tam je popsáno stručně, jasně a výstižně. Vřele doporučuji.

LiLinka
08.06.2023 5 z 5

Jasně, stručně, přehledně a s láskou.

Kikulka97
02.03.2023 5 z 5

Poměrně přehledné, stručné a zároveň čtivé shrnutí instagramového profilu @detska_fyzio_mama. Z knížky jasně vyplývá, co je prioritou, čím se není třeba tolik stresovat. Ideální publikace k zachování zdravého rozumu, když všichni okolo vás šílí.

Romanka89
14.12.2022 5 z 5

Skvělá kniha o vývoji dítěte, psaná čtivě, stručně, jasně, jednoduše, aby jí rozuměl každý rodič, i když zrovna na to čtení není moc času. Oceňuji kapitolu o nezbytnostech a "zbytnostech" co vše dítě potřebuje ke zdravému vývoji a kapitolu věnovanou obouvání. Z knihy jsem vážně nadšená a doporučuji všem rodičům.

Verrrunka
11.09.2022 5 z 5

Tahle knížka má jedinou chybu a to tu, že tady nebyla už před 5 lety.
Fakt, kdyby tohle každá máma dostala v porodnici místo balíčku, kde má slazenej kojicí čaj, mastičku na zadek a jednu vložku, na světě by nám bylo o tolik líp.

Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem.

S láskou a respektem je podle mě napsaná i tahle knížka, netvrdí nic dogmaticky, jen doporučuje, vysvětluje proč jsou některé pomůcky špatně a jiné jen trochu, proč nemáme děti vodit za ruce a jak jim vybrat správné boty.
Každá máma dělá všechno nejlíp, jak umí, ale s touhle knížkou to můžeme dělat zas o chlup líp. :)

n.ugettka
09.08.2022 5 z 5

Výborná kniha, která přehledně popisuje vývoj dítěte. A zároveň, kdy zpozornět. Na fotkách i kresbách znázorněno, jak zacházet s miminkem, a které věci pořídit nebo se jim vyhnout. Skvělá je kapitola týkající se dětských nožiček. Na závěr je popsaná práce dětského fyzioterapeuta a nejčastější problémy, které řeší.
Za mě perfektní kniha, kterou bych doporučila všem těhotným nebo maminkám s dětmi do 3 let věku.

pige
28.07.2022 5 z 5

I když se jedná o vývojové milníky, které jedna z autorek publikovala i na svém ig, je tato kniha ohromným přínosem - troufám si říci - pro každou matku.

Kniha pojednává o vývojových fázích, kterých by mělo dítě dosahovat.
Opravdu "s láskou a respektem", protože nezdvihá varovné ukazováky, ale snaží se ukázat, jak lze daný problém/odchylku řešit.

Zajímavou části jsou kapitoly pojednávající o věcech, které jsou pro vývoj dítěte dobré, a těch, které jsou naopak špatné a mohou miminku i ubližovat.

Jedna z Kapitol je věnována výběru bot.
Tu oceňuji především, protože informace v ní obsažené se jen tak od doktorů matka nedozví.

Samozřejmostí jsou i fotografie, které doprovází text a ukazují správný, někdy i chybný vývoj.

Štítky knihy

vývoj a výchova dětí

Kniha Pohybový vývoj dítěte s láskou a respektem je v

Právě čtených9x
Přečtených77x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených8x
Knihotéce31x
Chystám se číst14x
Chci si koupit14x