Pohádky ze šumavských lokálek

Pohádky ze šumavských lokálek https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89321/pohadky-ze-sumavskych-lokalek-89321.peg 5 25 6

Přidat komentář

Aquakee
18.04.2023 5 z 5

Úžasné, milé, dokonalé! Právě jsme dočetly s dcerou (necelé 2 roky)... Pohádky nejsou nijak dlouhé, takže vydržela poslouchat až do konce.

mcabr
11.11.2019 5 z 5

Úžasné pohádky, četla jsem dětem.


RyonMathrin
29.06.2018 5 z 5

Nádherné pohádky o mašinkách z prostředí šumavské železnice. Jemné, nápadité, prostě paráda. Dětem se to moc líbilo.
Moje nejoblíbenější byla "O mašince s voňavým kouřem".

DriftBooks
27.10.2013 5 z 5

Každý začátek je těžký a ten na Šumavě obzvlášť. Není tedy divu, že nový červený motorák, který byl do Volar přidělen rovnou z továrny, měl před svou první jízdou pěkně nahnáno. „Nic se neboj,“ uklidňovala ho mašinka se zelenými koly, co stála na vedlejší koleji. „Jestli ses dobře připravil, tak první jízdu nezkazíš.“… píše Roman Kozák v pohádce „O červeném motoráku“.

A já doufám, že i nová e-kniha je dobře připravena a svou první jízdu sítěmi internetu zvládne!

E-kniha „Pohádky ze šumavských lokálek“ od Romana Kozáka již sviští po virtuálních kolejích a „zelenou“ jim na volarském nádraží dali David Jan Žák (autor knihy Návrat Krále Šumavy) a Hana Mrázová (ředitelka prachatické knihovny)..

cori
17.11.2011 3 z 5

Kniha deseti krátkých pohádek nejen o mašinkách, ale i o neposlušném semaforu, neposedné kolejnici, bludné výhybce a dětech a zvířátkách, které se odehrávají v čarovné krajině Šumavy. Potěší nejen milovníky železnice.

eraserhead
17.10.2011 5 z 5

Jsem nádražák, bydlím hodně blízko Šumavy a mám pošumaví hrozně rád. Tohle všechno dokázal Kozák (jakožto zřejmě ve všech případech stejně postižený autor) naprosto skvělým, sympatickým a strhujícím způsobem zakomponovat do svých lahodných pohádek nejen o Šumavě, ale i o železnici. Originální, dojímavé, poutavé, strhující, poetické, jedním slovem prostě nádhera. Všechno doplněno krásnými ilustracemi. Škoda, že je v knize těch pohádek tak málo a škoda, že z toho nevznikl např. večerníček, strašně rád bych se na něj díval.