Pohádky ze Sluneční ulice

Pohádky ze Sluneční ulice https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51775/pohadky-ze-slunecni-ulice-51775.jpg 5 10 2

Moderní pohádky o zvířátkách i oživlých věcech, které mají vlastnosti a přání jako lidé. Určeno dětem do 10 let. Půvabná vyprávění nepostrádající vtip a nápad přinášejí příběh čápa, který zastupoval sanitku, utěrky, která chtěla odletět na jih, příběh ledových mužů, ale i příběhy lidí. Pohádky jsou doprovázeny pěknými ilustracemi E. Sopka.... celý text

Přidat komentář

yellowbanna
14.05.2018 5 z 5

Nevšední pohádky o všedních věcech. Veselé i k zamyšlení.

broskev28
11.11.2017 5 z 5

Stačí si přečíst závěrečný obsah - už jenom názvy některých pohádek ukazují na autorovu fantazii a na jeho neotřelé, stále jakoby dětské vnímání věcí a situací. A to je možná důvod, proč děti jeho příběhy mají tak rády, tedy alespoň naše děti. Příběh O velikém suchu znám skoro nazpaměť, tolikrát jsem ho na přání četla. A ani já jsem neměla slitování s nafoukanou a sobeckou kopřivou . . .
Když se k nápaditým pohádkám přidaly neméně nápadité obrázky Eugena Sopka, vznikla knížka, která zaujme nejen děti, ale i jejich rodiče. A protože pohádky jsou poměrně krátké a často kopírují každodenní realitu, mají šanci i u dnešních línějších čtenářů. Nebo se mýlím?