Pohádky ze skládky

Pohádky ze skládky https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463536/bmid_pohadky-ze-skladky-uBL-463536.jpg 4 12 12

Panenka Bibi, půvabná plavovlasá bárbínka, si šťastně žije u holčičky Žandy ve vysokém domě. Jednoho dne ale v zápalu hry přijde o nohu a Žanda, která si s tím vůbec neví rady, ji v úleku vyhodí do popelnice! V krabici od pizzy, bez nohy i bez šatů putuje kráska Bibi na smetiště. Je tohle konec pohádky? Ale kdepak! Pohádka teprve začíná. Jednonohé panenky se na skládce ujmou nevšední přátelé: mlsný Méďa s laskavým srdcem, galantní Kovboj a hranatý Robot. Pomůžou jí zařídit si nový život a Bibi zjistí, jak obrovskou cenu má nezištná pomoc a přátelství. Se svými novými přáteli prožije nejedno dobrodružství, a možná se jí dokonce podaří vrátit k Žandě do pokojíčku!... celý text

Přidat komentář

cestina_s_linus
25.01.2024 4 z 5

Pokud jste stejně jako já vyrostli na Toy Story sérii, tak tato knížka má obdobný nádech. Máme zde panenku Bibi, která během jedné hry přijde o nohu a její holčička - Žanda - hračku tiše odstraní. Bibi se dostává na skládku, kde nachází nové kamarády a zažívá různá dobrodružství (svatbu, stavbu praku, záchranu medvěda atd.).
Vyprávění je rychlé a doplněné o zajímavé ilustrace. Řekla bych, že tato knížka je vhodná pro předškolní děti, ale prvňáka/druháka bych na knize nenechala trénovat čtení - obsahuje těžké slovní obraty.

TerJac
21.07.2023 5 z 5

Moc se nám to se synem líbilo, včetně konce, který byl až dojemný. Myslím, že hezký nápad, jak si trochu vyfantazírovat do růžových představ, že hračky mají po vyhození ještě jiný život, který nemusí být špatný. Kratší kapitoly krásně umožnili číst na pokračování.


Kobzíci
20.04.2023 4 z 5

Knížka se nám líbila. Příběh se četl moc příjemně.

Nezletilci
24.03.2023 5 z 5

Takto knihu četla Nezletilá kritička Julie (5 let), celou recenzi si můžete přečíst ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "To bylo moc vtipné. Ne jako vtipy v Tečce, ale takové vtipy knižní. Ještě se mi moc líbilo, jak všichni Medvídkovi společně pomohli, když byl v nesnázích u potkanů. Nepovím vám, jestli potkani medvídka snědli nebo nesnědli, musíte si to přečíst sami."

Jančislava
02.03.2023 3 z 5

Název pohádkové knížky se nám líbil tak jsme si ji se synem v knihovně půjčili. No děj byl takový divný, myslím, že nápad to byl dobrý, ale... moc se nám to nelíbilo.

smrtonos4157
16.11.2021 5 z 5

Ester jako ilustrátorka mne zatím ani jednou nezklamala . I vzájemný výběr autor+ilustrátor ani tentokráte nezklamal. Pěkná nová pohádka pro děti má své kouzlo . Přátelství a ochota pomoct potřebným je ten důležitý odkaz této milé knihy .

Štítky knihy

ekologie pro děti od 4 let

Autorovy další knížky

Marek Baroš
česká, 1973
2022  69%Les
2021  87%Pohádky ze skládky
2002  0%Pohádka Vánoc