Pohádky na dobrou noc z celého světa

Pohádky na dobrou noc z celého světa https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454206/bmid_pohadky-na-dobrou-noc-z-celeho-svet-xLk-454206.jpg 4 15 4

„Povíš mi pohádku?“ Jakmile přijde čas jít na kutě, děti po celém světě pokládají rodičům stejnou otázku. Nezáleží na tom, z jaké jsou země ani jestli jsou příběhy, které znají a obvykle poslouchají, plné víl a skřítků nebo zeber a žiraf. To proto, že dětská představivost snadno překoná každou hranici, zeď i jakoukoliv odlišnost mezi kulturami a rasou. Záleží přece jen na tom nejdůležitějším – na kráse a síle příběhu, na magii! Do této knížky jsme sesbírali SEDMDESÁT POHÁDEK z celého světa, každá je typická pro danou zemi a její folklor, a přesto sdílí totéž kouzlo. Jde o krátké, poutavé, dobrodružné příběhy, jež neobsahují nic příliš děsivého či zneklidňujícího, co by dětem bránilo v klidném usínání, ale jsou plné nezapomenutelných postav. Pohádky vaše děti jistě ukolébají ke spánku a přinesou jim sladké sny.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Good Night to the Children of All the World


více info...

Přidat komentář

crazyslunicko
01.01.2023 4 z 5

Krásné pohádkové příběhy i ilustrace. Některé pohádky byly na můj vkus hodně krátké, ale vždy se najde nějaké ponaučení. Líbí se mi, že jsou pohádky z celého světa a můžeme si přečíst oblíbené pohádky z Austrálie, Afriky i různých vzdálených částí. Kniha obsahuje i nejoblíbenější české a slovenské pohádky.

jopp
18.01.2022 5 z 5

Krásné příběhy i ilustrace, opravdu jedna z nejhezčích knížek pro malé děti, kterou jsem svým dětem koupila. Věkově je to pro děti cca 3 - 6 let.


Adelína_čte
03.12.2020 5 z 5

4,5 hvězdičky
V Pohádkách na dobrou noc z celého světa, jsou ty nejkrásnější příběhy z nejrůznějších zemí. Z Mali, Somálska, Tádžikistánu, Filipín, Bolívie, ale také třeba z Japonska, Mexika, Portugalska, Španělska a mnoha dalších.

Maďarská autorka a kreslířka, Anna Láng, dala dohromady přes sedmdesát příběhů, tři i od nás, z Česka, konkrétně tedy Dvanáct měsíčku, Sůl nad zlato a Zlatovlásku. Jen pár cizích jsem znala, naprostá většina však pro mě byla novým objevem.
Některé mě zaujaly více, jiné méně, za ty nej považuju Proč vlci vyjí na měsíc od amerických indiánů, Stehlík z Belgie, Jak zebra k pruhům přišla z Botswany nebo třeba Lakomý pekař ze Skotska.
Délka pohádek je půl stránky až dvě a ty nejvíc roztomilé ilustrace dodávají celé knížce kouzlo.
Tohle je za mě velký tip na dárek pod stromeček, určitě po ní ještě někde koukněte!

foxi_ii
20.11.2020 5 z 5

Tahle knížka *Pohádky na dobrou noc z celého světa* to je vám fakt skvělej nápad.
České pohádky tam najdete hned tři. Nevím, co se mi na tom líbí víc! Můžete přečíst, co děti v jiných zemích slyší večer před spaním, a taky tu jde krásně vidět, jak je každý kousek země na tomhle světě tak odlišný nebo naopak nám velmi podobný.
Je pravda, že některé příběhy jsem úplně hned nepochopila nebo se mi tak nelíbily, ale těch bylo opravdu pomálo..
Nejvíce se mi asi líbily pohádky z Rumunska, Kanady, ale třeba i z Mongolska a Ruska.. no mohla bych pokračovat, ale to bych vám toho mohla taky vyzradit až moc.