Podivné přátelství

Podivné přátelství https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395860/bmid_podivne-pratelstvi-R0j-395860.jpg 3 14 7

Podivné přátelství je výborná napínavá kniha, ve které se nad kriminálními případy sejde zkušený policejní vyšetřovatel s mladou právničkou, která odložila soudcovský talár a přešla k policii. Tato neobvyklá dvojice k sobě přitahuje případy plné záhad a tajemství, příběhy lidí, kteří se nešťastně zamotali do soukolí policejního vyšetřování, zatímco skutečný pachatel uniká. Křivda se těžko napravuje a spravedlnost je často slepá k některým viníkům, ale autorka si se svými hlavními hrdiny myslí, že je třeba udělat všechno, aby se alespoň v něčem naplnil šťastný konec.... celý text

Přidat komentář

AlenaF
18.09.2021 4 z 5

Dvě detektivní povídky, u obou jsem se skvěle bavila.

PavelKaas
20.09.2020

Neuvěřitelná slátanina. Věčná škoda, že čeština nemá nožičky.


Emily82
22.05.2020 4 z 5

Mně se to i přes hrubky četlo docela dobře, druhá část asi lépe.

pecinka21
21.04.2020 3 z 5

Tak to bylo spíše asi fantasy s lovestory dohromady než detektivka ne, opravdu jsem se místy musela vážně smát a říkala jsem si zda to autorka opravdu myslí vážně ale tři hvězdičky dám za to jak jsem se u knihy smála nad nereálností

bookcase
28.01.2020 4 z 5

Netypická detektivka, první příběh spíše romantického ladění, ten druhý šel i lehce do komediálna. Jsou to dva příběhy, které jsou propojeny hlavními protagonisty. Má pár much, ale vcelku se četla dobře.

DominaCZ
11.01.2020 1 z 5

Obsahuje spoilery.
Jak píše eva, chování právnice bylo nechutné, sexuální eskapády se hodily někam na diskotéku mezi nezralé šestnáctky které neví, komu roztáhnout nohy dřív, ale to, že policajtka se nechá zbouchnout obžalovaným hned první večer, což ji za těch 14 dní vysoce překvapí, nepovažuju za romanťárnu, to sorry.

Překvapivě byl nej asi uřvanej hladovec Luboš.

Trochu nepravděpodobné byly místní vztahy-těhotná roztahnožka Kamila blije své ranní nevolnosti a všichni z vyšetř. týmu i Lubošova žena (lékařka) o ni hned mají starosti, VŠECHNY zajímá její bledost, všichni jí hned nabízejí pomoc ?
Místní patolog ji líbe pln obav na čelíčko? Dost přehnnané, což je škoda.
Kdyby totiž tady tohoto "vztahu" nebylo, byli by jinak fajn.
Končí to tím pádem příliš sluníčkově, což mě nebere.

Druhý příběh mě taky nebral tak nějak celkově.

eva3992
09.11.2019 3 z 5

Kniha o dvou příbězích propojená hlavními postavami. Policejní vyšetřovatel Luboš a mladá právnička, která přešla k policii, Kamila, spolu rozplétají zapeklité případy.
V prvním příběhu řeší vraždu mladé ženy, kdy se její bývalý manžel stane hlavním podezřelým. Kamila však věří v jeho nevinu a dělá vše pro to, aby ho osvobodili.
V druhém příběhu se Luboš vrací k případu z minulosti, kdy byl jeden z obviněných neprávem odsouzen. Pomocí přátel Luboš odhaluje, jak to tenkrát celé vlastně bylo.
Knížka v konečném pohledu není až tak špatná, ale úplně mě nepohltila a mám k ní několik výtek.
Hned na začátku prvního příběhu mě naštvala Kamila, protože udělala něco, co si jako policistka nemůže dovolit. Tím jsem si ji hned zprotivila.
V knize jsou stále všichni zamyšlení tak, že nevnímají okolí. Po třetí mi to přišlo vtipné, když to tam bylo už desetkrát, tak mi to vadilo.
Hodně často se v ději opakovaly stejné myšlenky, několikrát bych je klidně vynechala.
Co mi hodně vadilo bylo, že nesedí časová rovina. Jedna z postav se narodila v roce 1988 a v roce 2012 ji bylo podle knihy 27 let :-) A ještě mě zarazilo, zda byl v roce 1987 v Československu automat na kávu.
Každopádně zajímavý námět detektivky, překvapivý závěr a na můj vkus moc velký happy end.

Autorovy další knížky

Iveta Svobodová
česká, 1965
2020  80%Misionář
2013  63%Stíny minulosti
2018  67%Podivné přátelství
2003  80%Přestaň se bát
2022  78%Jako přízrak