Pod dohledem

Pod dohledem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451616/bmid_pod-dohledem-UM0-451616.jpg 4 153 62

Každý má svoje tajemství. Ale ne vždy je dobře skryté. Melville Heights patří k nejhezčím čtvrtím v Bristolu. Na takovém místě se přece brutálně nevraždí. Jenže… každý tu má svoje tajemství. A každý je trochu pod dohledem. Toma Fitzwiliama, ředitele školy, mají všichni rádi, i jeho nová sousedka Joey Mullenová se do něj rychle zamiluje. Je přesvědčená, že o jejím poblouznění nikdo neví, jenže Tomův syn Freddie bedlivě sleduje dění v blízkém okolí a neunikne mu, že se Joey vůči jeho otci chová zvláštně. O pár ulic dál bydlí studentka Jenna, která má podezření, že ředitel není až tak bezúhonný, jak se zdá. Projevuje nezvyklou náklonnost její nejlepší kamarádce a Jennina máma je přesvědčená, že jí Fitzwilliam ztrpčuje život. A už dvacet let před těmito událostmi se jistá školačka v tajném deníku vyznává z lásky ke svému pohlednému mladému angličtináři…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Watching You , 2018


více info...

Přidat komentář

TinaBookBlog
05.01.2024 4 z 5

Čtvrť Bristolu, ve které žije několik obyčejných, podivných a ještě podivnějších osob zasáhne nečekaná smrt, konkrétně dojde k vraždě. Tohle není bůhví jak překvapující zápletka. Kniha začne rovnou nalezením těla, ale následně se vrátí o x měsíců zpět a vypráví události před ní. Postupně se dostaneme k datumu vraždy a následně dojde k odhalení. Tento styl napsání mě zaujal a sedl mi.

Místy se děj trochu vlekl. Místy se mi zdálo, že se na některé informace trochu pozapomnělo nebo jsem možná jen byla nepozorná . Během čtení jsem uvažovala o slabším hodnocení, nicméně kniha má některé zajímavé zvraty. Zároveň jsem uvítala různorodost postav, která ale nebyla přemrštěná a v postavách se neztrácíte.

Samotná zápletka a její postupné vysvětlování mě bavilo. Nebyla jsem si úplně jista pachatelem, což prodloužilo mé napětí. Nicméně cca od 2/3 už opravdu tušíte, co a jak. Čtení je to ale zajímavé, takže mohu doporučit.

martina2540
14.12.2023 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, byla o obyčejných lidech a přitom neobyčejná. Doporučuji


Schary
06.11.2023 4 z 5

Čtivá kniha, ve které se toho až tak moc neděje, ale přesto se od ní špatně odchází...

SimonaP
01.11.2023 4 z 5

Bavilo mě to, dlouho nevíme, kdo je vlastně mrtvý, teda aspoň já to nevěděla, ani kdo je vrahem. A další odhalení i na úplném konci.

katasukivasukim
15.08.2023 2 z 5

Ty jo,za mě strašná nuda.Vleklo se to,zbytečně dlouho,dalo se to popsat na polovině stran.No nevím,třeba jsem to četla ve špatném období,ale já se určitě ke knize nevrátím a posílám ji dál.Omlouvám se můj milý Cartre,že jsem Tě opustila,s pokorou se vracím na Tvé stránky knih.

jahoda444
03.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Rebecca řekla Joye, při večeři v baru, že měla sestru, která se zabila a když odcházel Tom se svým synem Freddim z téhož baru, tak Freddie viděl, jak na ně Rebecca hodila nenávistný pohled.....no a já jsem si řekla, že tím pádem znám celý děj knihy...a jak jsem se pletla.
Teda vraha jsem trefila, ale to ostatní ne a mile mě to překvapilo.
Kniha se hezky četla a líbilo se mi přeskakování mezi postavami.
Vřele doporučuji. :)

marcela0282
12.02.2023 5 z 5

Hmm, už jsem dlouho neměla potřebu psát komentář, ale tady mi to nedá... Asi protože tahle kniha je po dlouhé době opravdu jiná, než na co jsem zvyklá - stylem, dějem, konstrukcí příběhu... Bylo to skvělé a šílené zároveň. Připadalo mi, jako bych sledovala dobře natočený film, který ve vás zanechá mix emocí a pocit, že jste chvíli žili v Bristolu obklopeni skupinou zajímavých i podivných lidí. Rozhodně doporučuji dál :)

Parwana
22.10.2022 4 z 5

(SPOILER) Od knihy jsem čekala něco trošku jiného, ale i tak to bylo kvalitní, strhující čtení. Střídá se zde přítomnost a minulost, pomalu ale jistě se před námi vynořuje pravda, pěkně vrstva po vrstě, jako když loupete cibuli. Hlavní zloun nebyl postarší ředitel, ale jeho žena, bývalá krasavice, která zřejmě zabila nebohou Vivu. Z konce mě vyloženě zamrazilo.

Pavlína2019
24.08.2022 5 z 5

Jsem spokojená, kniha se mi četla moc dobře a zajímala mě.

Konec je samozřejmě smutný, několika lidem život skončil nebo se hodně změnil....

Krátké kapitoly, napínavý děj, zvraty - už si myslím, že vím a je to jinak.

Doporučuji a těším se na další od této autorky.

ZuK1
14.08.2022 4 z 5

Dobře se čtoucí oddychovka.

Adriena838772
12.07.2022 5 z 5

Jeto dobrá knížka a moc se mi to líbilo.

čef
01.06.2022 3 z 5

Vcelku nudný průběh vztahového románu pro ženy konec přeci jenom trochu předcházející utrpení vylepšil. Řeší se hlavně poměr učitele ke svým žákyním, také trochu autismu je ve hře, možná je i šikana, sado-maso mezi manžely a hlavně všudy přítomné šmírování. Celkově to tedy možná nezní tak špatně, ale těch slov a stránek je na mne příliš.

gordon13
18.05.2022 5 z 5

Povedený thriller! Tady je všechno trošku jinak, než člověk očekává. Nápadité a velmi čtivé!

Blaufik
13.04.2022 5 z 5

Za mě se jedná o povedený kousek, u kterého je velice snadné zapomenout na okolí i čas a strávit s touto knihou příjemné chvíle, kterých rozhodně nebudete litovat. Hlavně tajemno, které se nese celým příběhem, je jistě bonusem, který donutí čtenáře, nejen vnímat příběh jako takový, ale doslova se do něj pohroužit.

L.Helena
15.03.2022 3 z 5

Poslední dobou mám "štěstí" na rádoby thrillery, které jsou však skutečně napínavé a pořádně čtivé až několik posledních kapitol. Větší část knihy je strašně rozvleklá, nemá tu správnou šťávu, jedná se spíš o společenský román, ale i ten je docela o ničem. To je přesně případ i této knihy. Jakoby se příběh celou dobu točil v kruhu, nikam se neposouvá a jen na několik desítek posledních stran vystoupil z této šablony, a až tehdy se konečně stalo něco zajímavého.

Hvězdinka
20.02.2022 3 z 5

Slabé tři hvězdičky. V podstatě se nic nedělo, vrah se dal odhalit brzy, takže ani konec nepřekvapil. Po Beze svědků zklamání....

PetraCy
22.12.2021 5 z 5

Dobře se četla, napínavý příběh až do konce... Určitě si přečtu další této spisovatelky...

book_loverka_
29.11.2021 3 z 5

Od Lisy Jewell jsem četla již její předchozí dvě knížky - Rodina z podkroví a Beze svědků a obě se mi líbily více než Pod dohledem. Ne že by byl tenhle thriller špatný, jen když ho srovnám s ostatními díly autorky, tak za nimi zaostává. Přišel mi mnohem méně originální i méně napínavý. Řekla bych takový průměr. V první polovině se nic moc nedělo, děj nabral obrátky až v té druhé. Čekala jsem další pecku, která mě naprosto odzbrojí, ale přišlo spíš zklamání. Pokud vás autorka láká, tak se pusťte raději do Rodiny z podkroví či Beze svědků.

Olous1
28.11.2021 3 z 5

Za mě takový průměr, za thriller bych to nepovažovala, spíš za lepší detektivku. Kapitoly krátké, takže rychle přečtěte.

Jenny46
20.10.2021 4 z 5

Moje první kniha od L. Jewell a musím říct, že se mi líbila. Je pravda ze začátku mi dělalo problém se orientovat , ale příběh je dobře propracovaný, sleduje několik postav a postupně začnou vyplouvat na povrch dávná tajemství...
Psychologický román s detektivním nádechem a děj je opravdu zamotaný...


Myslíte si, že jste v bezpečí. Ale ve skutečnosti jste...
Každý má svoje tajemství.
Ale ne vždy je dobře skryté.