Pochmurný ostrov

Pochmurný ostrov https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76896/pochmurny-ostrov-76896.jpg 5 46 6

Aubrey (5). Jack, nyní již uznávaný a úspěšný velitel, se opět ocitl na souši, než bude pověřen dalším úkolem. Rodinný život v poklidném venkovském sídle mu však vůbec nesvědčí. Hraje hazard o vysoké částky, nakupuje koně, vrhá svou energii do bláznivých podnikatelských plánů. Stephen na tom není o moc lépe – trýznivý vztah s jeho femme fatale, Dianou Villiersovou, jej ničí. Oddává se užívání opia, a hroutí se také jeho kariéra špeha. Přichází o vlivného zastánce, dělá chyby. Východiskem pro oba, Jacka Aubreyho i Stephena Maturina, se stává nové pověření – cesta k Austrálii, jejímž hlavním cílem je, pod rouškou běžné deportace, dostat mimo hru zadrženou americkou špionku, a také uklidit stranou Stephena. Loď, starého, byť opraveného Leoparda, však stíhá jedna katastrofa za druhou. Nakonec se ale osudy všech podivuhodně prolnou tak, že každý z nich dojde svého naplnění.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Desolation Island , 1978


více info...

Přidat komentář

cori
19.07.2020 3 z 5

Jack a Stephen se vydávají na cestu do Botanické zátoky (Sydney) s vězni a špionkou. Cestu jim však komplikuje počasí, černý pasažér, duch, tyfus, nepřátelská loď a ledovec. Po nudném suchozemském začátku nabere příběh vítr do plachet a Leopard o svou kůži bojuje ze všech sil. Oním Pochmurným ostrovem je jeden ze souostroví Kergueleny.

Francois17
20.05.2020 5 z 5

Opět výborné. Tentokrát to bylo takové vážné, ale velice napínavé. Pochmurný ostrov byl opravdu pochmurný. Konec je otevřený, tak budu muset pokračovat hned dalším dílem. To už je ale šestý, pak zbývá dalších šest a konec, zatím nic dalšího na obzoru.


kyssling
13.01.2018 3 z 5

Další "mayovka" na moři. Začátek je značně jednotvárný, romám zachraňuje velmi zajímavý závěr knihy.

jakub87
21.01.2017 5 z 5

Všechny doposud vydané knihy dobrodružství kapitána Jacka Aubreye a Stephena Maturina Vás prostě vtáhnou do děje. Jednotlivé situace jsou bravurně a terminologicky popsány.

MayB2
17.01.2015 4 z 5

Jakmile se Aubrey a Maturinem dostanou opět na moře, nejde knížka odložit, tentokrát se bojuje spíše s živly než s jinými loděmi.

slidger
29.04.2013

Bohužel jsem tuto knihu nedočetl, protože na můj vkus je složitě napsaná a velice těžce se mi četla. Proto jsem ji po pár stánkách odložil a nevím jestli se k ní vůbec vrátím.