Pobaltí - Estonsko, Lotyšsko, Litva

Pobaltí - Estonsko, Lotyšsko, Litva https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368158/pobalti-estonsko-lotyssko-litva-a0X-368158.jpg 4 6 2

Nová edice průvodců nakladatelství Marco Polo. Čtivé, aktualizované informace, doplněné barevnými fotografiemi a zejména velkou barevnou rozkládací mapou.

Mapy a atlasy Turistické průvodce
Vydáno: , Marco Polo
Originální název:

MARCO POLO Reiseführer Baltikum, Estland, Lettland, Litauen , 2016


více info...

Přidat komentář

LEGACY
03.06.2022 4 z 5

Nikdy by mě nenapadlo, že dospěji do bodu, kdy si vyberu z celé škály evropských zemí právě Balt ... but here we go pivní knihovno!
Do Baltikonu se chystám za necelý měsíc a jsem hrozně rád, že jsem na své narozeniny obdržel právě tohoto společníka na cesty. Dozvíte se zde užitečnosti typu jaké ubytování vybrat, nakolik je rozdílná mentalita obyvatel, něco z legend, něco z gastra, ale i architektury, náboženství , či sportu. Mě zaujalo estonské houpačkování kiiking, množství čápů ve volné přírodě, působení sovětských KGB služeb v těch oblastech, ale i litevský desetičlený tým kontrolorů-puristů, jenž dohlíží na čistotu jazyka. Z historického hlediska mělo bylo jasné, že se zde bude pohybovat Rus, ovšem početnost a tradice Němců jsem si neuvědomoval. V neposlední řadě jsem byl také rád, že jsem z knihy pochopil, že propast mezi stálicema a venkovem bude obří a jižanská nátura v Litvě je v kontrastu se skandinávským Estonskem. Záměrně do pobaltí putuju na 24.6., tedy v době letního slunovratu, který se zde patřičně oslavuje. Jsem zvědav nakolik mě tenhle koutek Evropy nadchne/zklame a jaké budou mé závěry po procestování na svou vlastní pěst. Talinské letiště vypadá skvostně, stejně tak jako ostrovy Saaremaa, či Cesis.

Varjohukka
05.09.2020 4 z 5

Mám starší verzi z roku 2006 a byla příjemným společníkem a pomocníkem při cestování v těchto zemích.