Po západu slunce

Po západu slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502677/bmid_po-zapadu-slunce-Kmb-502677.png 4 98 27

Město Wears Valley zasáhne sluneční bouře, která vyřadí z provozu veškeré moderní vymoženosti. Nefunguje elektřina, lidem dochází jídlo a sílící zima mění dny v boj o holý život. Plachá Sela vždy utíkala do samoty a bývalý voják Ben dal všem jasně najevo, že o společnost nestojí. Nyní však oba musí vystoupit ze své ulity a možná čelit ještě něčemu ničivějšímu, než je přírodní katastrofa.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

After Sundown , 2020


více info...

Přidat komentář

Ivetaa
17.04.2024 2 z 5

Na novou knihu jsem se těšila, ale je pro mě zklamáním. Od autorky mám přečteno dost knih o kterých můžu říct, že byly mnohem lepší. Hlavní hrdinka je po rozvodu těžce zakomplexovaná, a to tak, že není schopná říct pěknému chlapovi pomalu ani dobrý den... Poté je hlavní koordinátorkou při řízení života ve městečku zasaženému solární bouří a zázračně se zapojuje aktivně do všeho, co spisovatelka vymyslela. A nedomyslela.

pip11
24.01.2024 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Není jen akční a napínavá, pojednává hlavně o každodenním životě lidí z malé obce po solární bouři. Napětí přichází až v druhé půlce příběhu. Celé jsem si to příjemně užila, bylo to plynulé a poutavé čtení.


Katy_vKnihách
22.10.2023 3 z 5

Já musím říct, že jsem nebyla nadšená. Z námětu knihy se opravdu dalo vytěžit maximální napětí. Ale skutečnost? Já nebyla napnutá ani na chviličku. V půlce jsem si říkala: "tak, teď se to zlomí", ale pokračovalo to nadále takovým vlažným tempem. Solární bouře, lidem šlo doslova o životy a oni si z toho skoro celou dobu dělali jeden velký piknik. Tohle prostě thriller nebyl, ať se na obálce píše, co chce. Autorka se více věnovala té romantické části, které tam bylo zbytečně moc. Dá se napsat skvělý romantický thriller, ale musí to být patřičně vyvážené (tak jako to umí Sandra!), ale tohle bylo jen vláčné a romantické. Opravdu zklamání, protože jsem se na knihu dlouho těšila. Vyzdvihnu jen hlavního hrdinu spolu s hrdinkou, kteří byli dobře napsáni a byli opravdu originální.

lenka7767
25.09.2023 5 z 5

Mě se knizka libila a určitě si od autorky ještě neco přečtu :) Líbilo se mi, ze to bylo napinave i zpusob, jakym se Sela s Benem sblizovali.

petrulkaa
07.09.2023 4 z 5

Mě se tento romantický thriller líbil. Bylo pro mě příjemně nezvyklé až zvláštní zabývat se tématikou života bez elektřiny. Často mě to zavedlo na myšlenky se také pojistit a zabezpečit se ......jsme opravdu na elektřině úplně závislí. I když to bylo smutné téma, bylo mi s knihou dobře a spisovatelce za ni děkuji.

lendinka.k
23.06.2023 5 z 5

Konečně vím, co je to ten Blackout..., myslím tím - co všechno to obnáší. Bohužel nemáme doma ani jednu konzervu, agregát už vůbec ne, tak leda kousek té zahrádky by se našlo. Ačkoliv prvoplánově je to romantický příběh, při čtení jsem neustále myslela na to, co bych dělala já, jak by to bylo u nás a pod. Snad by to tu nedopadlo tak špatně, jak je v knize Evropa naznačena. Bez elektřiny si to tedy neumím vůbec představit, ale asi by si člověk brzy zvykl. Nejvíc by mi teda asi chyběla sprcha... :-) Potom pračka... A v zimě teplo... Nejsem technik, takže jsem nepochopila, proč výpadek trval celý rok, to opravdu nešlo systém nahodit dříve?

Miska9884
25.05.2023 5 z 5

No tak tahle kniha mi teda dalapři čtení jsem měla tendence dělat zásoby a kupovat generátorManžel si klepal na čelolíbilo se mi,jak to bylo dobře napsané. Mělo to spád. Rychle to ubíhalo. S ničím nedělali zbytečně průtahy. A ještě tam byla romantika. Přesně kniha pro mě

ladyKristyn
20.05.2023 5 z 5

Moje oblíbená autorka, opět se mi román líbil, bylo zajímavé, jak člověk zapomene, jak se dřív žilo, bez různých vymožeností.

Ulrika
08.05.2023 5 z 5

Linda H. byla opět sázka na jistotu. Zase trochu jiná zápletka, ale opět nechybí pořádná dávka romantiky:)

Arwen777
10.04.2023 2 z 5

Tak já půjdu proti proudu.
Uznávám, že je moje chyba, že jsem se těšila na post-apokalyptický román a nevšimla jsem si zadní strany knihy - neodolatelný romantický thriller. Na moji obranu - v anotaci o romantice ani zmínka...
Začátek byl vcelku fajn, schylovalo se ke katastrofě a situace byla docela napínavá. Čekala jsem, že se bude dusno a napětí stupňovat, přeci jen představte si, svět je bez elektřiny, dochází jídlo a blíží se zima... ideální podhoubí pro drama. To by do toho ale nesměla vstoupit romantika a zabít celý nápad.
Dobře, odmyslím si moje očekávání, uznám svoji chybu a začnu knihu považovat za romantický thriller. Přívlastek neodolatelný bych mu ale nedala ani tak. Posuďte sami:

"Musel se držet, aby nezachrochtal smíchy, On se tu mučil představami o společné souloži a ona myslí na jídlo. Názorný příklad rozdílnosti mezi pohlavími.
Pro penis to znělo jako výzva a znovu jí začal věnovat veškerou pozornost. Ben dokázal ženu udělat šťastnou, a to hned několikrát za noc. Stačilo by mu pět minut a už by nemyslela na polykání pizzy ani sendvičů. polykala by -"

"Podívala se na něj - v očích se jí zračilo vzrušení, ale zároveň vypadala vyděšeně, jako kdyby mu snad dokázala číst myšlenky.
A on myslel na to, že na ni musí opatrně. Že chce cítit, jak mu vagínou svírá penis."

Tohle je podle autorek představa romantiky. Pro mě tohle není ani romantika ani erotika, ale slátanina. Omlouvám se všem nadšeným čtenářkám, ale nedokážu si představit, že tohle napsaly ženy pro ženy...
Knihu jsem dočetla jen proto, že jsem se těšila na další takové perly.

georginaa
14.03.2023 5 z 5

Po západu slunce jsem si nedovedla ani představit o čem příběh bude. Tedy jasně z anotace vím, ale vůbec jsem nepředpokládala, že mě to tak strhne a bude se mi to tak líbit. Sela, která ráda byla o samotě, po rozvodu s manželem co jí srážel věčně sebevědomí, chtěla být neviditelnou. Což ovšem dost dobře nejde, pokud vlastní čerpací stanici. Ben bývalý voják, žije v horách a občas si zajede natankovat. Samozřejmě si všimne tiché ženy a to ho imponovalo. Nikdy nepoznal žádnou ženskou co by byla chvíli zticha, až na tuhle. Oba jsou překvapení když je to táhne k sobě, ale zároveň dělají, že o sobě neví. Až jednoho dne, řekne Sele, ať si nakoupí plno potravin a všeho co by mohla potřebovat tak na rok,, že zasáhne sluneční bouře a přestane jít elektřina. Sela si myslela, že se zbláznil, ale nedalo jí to, co když měl pravdu. Tím začal kolotoč plných událostí. V dnešní době si takovou situaci už nikdo neumí představit. Být bez vody, jídla, tepla, vše bereme jako samozřejmost. Po přečtení musím říct, že mi to stále vrtá hlavou, co kdyby.....

niknikita
24.02.2023 5 z 5

Linda Howard se postarala o to, že jsem po delší době trávila s knížkou autentické a příjemné okamžiky. Zajímavý a místy napínavý děj s dramatickými momenty, autorka popsala nekomplikovaně a chronologicky, a jednotlivým postavám vdechla solidní dávku životnosti. Příběh si mne připoutal od samého začátku a nepustil, dokud jsem nedočetla. Ani na chvíli jsem se nenudila a nenašla v knize žádná hluchá místa , takže za mne spokojenost a pochvala.

Otázka přežití v extrémních podmínkách není v současném světě odtržená od reality, stejně jako následné chování lidí. Přesně tohle téma si u mne získalo bonusovou hodnotu.

alzbeta4340
23.02.2023 5 z 5

Postapokalyptický romantický román je žánr, který jsem snad nikdy nečetla - ale Linda Howard ho zvládla dokonale. Jemně napínavé čtení s hlavními hrdiny, kterým jsem musela fandit. Romantický vztah dává příběhu jiskru, děj se ale zaměřuje ku prospěchu věci hlavně na fungování vesnické komunity v období blackoutu.
Pěkné odpočinkové čtení.

Kešu1981
18.02.2023 5 z 5

Číst o apokalyptickém světě mě nikdy nelákalo, ale...sper to ďas, tohle se mi vážně moc líbilo. Paní autorka překvapila změnou žánru. A (naštěstí pro mě) se jí povedlo nesoustředit se pouze na drsné změny civilizace, naopak...přidala napětí, trochu romance, pozitivní přístup, spolupráci komunity a...pro mě velice čtivé, tleskám :o)

Hatshepsut
03.02.2023 4 z 5

Obdivuji tuto autorku už jen za to, kolik různých témat a žánrů je schopná stvořit. Je to jedna z mála autorek, která píše dobrodružné, akční, romantické a dokonce, jako v tomto případě, apokalyptické příběhy. Velmi čtivé příběhy! Mnohokrát mě napadlo, co bychom si počali, kdyby byl blackout a my přišli o tolik jistot, na které jsme zvyklí a vůbec si neumíme představit, jak bez toho přežít. Je to opravdu děsivé! Tady to autorka samozřejmě ztvárňuje velmi mírně a napsala o městečku, kde se lidé dokážou spojit a vše překonat, což by v reálném prostředí asi tak jednoduché nebylo. Ale přesto je zajímavé se nad tím zamyslet.

jeny-v
15.01.2023 5 z 5

Intuitivní volba, která nezklamala a literární víkend zpestřila. V tomto příběhu spisovatelka modeluje linku čtivého dramatu, lidskosti, všednosti, napětí i romantiky. Nejen, že obsah románu svádí k zamyšlení o možném blackoutu, o jeho dopadu, ale hlavně o sousedské pomoci, soudržnosti a překonání dramatických konfliktů. Po solární bouři, která postihla celý svět, dojde k totálnímu výpadku elektrického proudu. Lidé ve Wears Valley se musí semknout, protože se jejich životy během jednoho dne změní. Selena Gordonová nejraději tráví čas o samotě, má ráda klid a nejraději se uchyluje do ústraní bez společnosti, jenže je neteří svérázné a živelné Carol, která vychovává vnučku Olivii a sestěhuje se k nim rodinná kamarádka Barb Finleyová. Čtyři ženy, které berou osud městečka do svých rukou.....
A pak je tu ještě Ben Jernigan, který se před dvěma lety usadil v domě vysoko v horách a odmítá místní komunitě pomoci. Jenže tragické okolnosti a srdeční záležitost jeho předsevzetí změní. Přežijí rok bez technických vymožeností a technologií..... "Brzy nám dojdou kondomy..... Měli bychom se vzít."

maluck
28.12.2022 5 z 5

Autorky nám tentokrát naservírovaly postapokalyptický román. Solární bouře způsobí výpadek elektrické energie na celé planetě, který trvá jeden rok.
Příběh vypráví o komunitě menšího města Wears Valley, která se snaží s nastalou situací vypořádat. Je to velmi čtivě napsané, takže i přes pocit, že se nic moc významného neděje, vás to vtáhne.

Danago
17.12.2022 5 z 5

Od autorky je to moje první kniha a pro mě obrovské překvapení. Perfektně a logicky vystavěný post-apokaliptický román. Co všechno pro nás znamená elektřina a co se stane když díky přírodní katastrofě o ní celý svět přijde.
Sledujeme jednu komunitu, malé městečko, které se snaží přežít, naučit se žít bez elektřiny, vrací se do dávných dob. Jako vždy se zde najdou lidé kteří si navzájem pomáhají, ale jsou zde i padouši , ti kteří pomáhat nebudou , ale spíše se uchýlí ke krádežím a nemají problém vraždit.
Komunita si musí poradit s mnoha problémy, se kterými jim nikdo nepomůže.
Chytrá žena a silný muž a láska zde nemůže chybět, takže autorka dokázala propojit romantiku s katastrofou.
Moc dobře napsaná kniha, která mě vtáhla do děje až tak, že jsem se rozmýšlela než jsem pustila pračku nebo se sprchovala, případně jsem si šla pro něco do ledničky. Škoda, že mi to nevydrží i nadále.

Dellphi
09.11.2022 5 z 5

Linda Howard je pro mě srdcová záležitost. Každá její kniha má sice podobné rysy (chytrá ženská, boží a velmi schopný chlap), ale i tak je originální a v ničem se neopakuje. Ani tato kniha nebyla výjimkou. Zpočátku jsem se neubránila pocitu, že bych si měla rychle shánět zásoby, získat zbrojní průkaz a naučit se zahradničit. Až takhle mě to vtáhlo do děje…Zkrátka mě to bavilo, i když jsem si myslela, že kniha bude více dobrodružnější a asi by se mi to tak líbilo i víc. Ale i tak to bylo velice čtivé a já se strašně těším na další její knihu. Jediné, co mě na této autorce fakt štve je, že píše hrozně pomalu!

narisa
05.11.2022 5 z 5

Pro mě opět skvělé čtení od Lindy. Tuto autorku mám moc ráda a často se k ní vracím. Vždyť ji taky už čtu přes dvacet let.
Velice se mi zamlouvalo téma a myslela jsem si, že to bude podobné, jako její kniha Pod ochranou noci. Ale tento příběh byl trochu rozvláčnější. Nicméně i tak se mi moc líbil, jen bych knize klidně přidala více stran a propracovala více postavy. Konec byl na mě moc zrychlený. Těch špatných událostí tam samozřejmě bylo mnohem víc, ale autorka se o většině z nich jen zmínila v závěru. Škoda, škoda. Mohlo to být trochu více napínavé.
Ale kniha mě nutila se zamýšlet nad spoustou věcí, které mě běžně ani nenapadnou a romantická linka se mi moc líbila, takže jsem velice spokojená.
Doporučuji a hodnotím 4,5*.