Plant Tribe

Plant Tribe https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/451836/bmid_plant-tribe-voR-451836.jpg 4 10 5

Druhá kniha autorské dvojice Josifovic a De Graaffová je věnována tomu, jak pěstování rostlin v našem příbytku mění náš život. V každé kapitole jsou informace o rostlinách, průvodce stylem i skutečné interiéry lidí, kteří si pěstování rostlin oblíbili, spolu s radami, jak si použitím správných rostlin dodat svou energii, kreativitu a radost ze života. V textu najdete také skutečné dotazy čtenářů blogu Urban Jungle, kladené v souvislosti s rostlinami a domácími mazlíčky. Autoři se soustředí především na pozitivní energii, kterou rostliny vnášejí do každého pokoje našeho bydlení a do každé oblasti našeho života.... celý text

Dům a byt
Vydáno: , Grada
Originální název:

Plant Tribe: Living Happily Ever After with Plants , 2020


více info...

Přidat komentář

tanulda
21.10.2022 5 z 5

Mám moc ráda tipy na bydlení na stránce https://www.ikea.com/cz/cs/ideas/, už první díl knihy mi přišel napsaný stejným stylem, u tohohle dílu je to podobné. Nemůžu úplně říct, že bych se dozvěděla z knihy něco extra nového (to jsem ale ani moc nečekala), u čtení jsem si nicméně odpočinula, kniha je taková "uklidňující", nebo jak to napsat :-) Bavilo mě si číst a prohlížet, jak má kdo doma uspořádané pokojovky a jaký k nim má vztah. Občas jsou tyhle příběhy proložené krátkými tipy, např. jak se u péče o pokojovky odreagovat a trochu zpomalit. Stránku "Urban Jungle Bloggers" na instagramu sleduju, moc se mi líbí tenhle styl v domácnosti (spousta pokojovek, starý nábytek ideálně z druhé ruky, občas nějaká dekorace, za kterou se skrývá příběh). Knihu celkově hodnotím pozitivně, přinesla mi zklidnění a dobrou náladu, což je v téhle době rozhodně potřeba :)

A ještě edit: jak se psalo tady v jiných komentářích, tak s těmi krystaly a ezo věcmi mi to nepřišlo zas tak hrozné. Taky tyhle věci moc nemusím, ale tady mě to nijak extra nerušilo.

MagdaFish
26.03.2021 4 z 5

Vyloženě kochací knížka. Rady jak pěstovat pokojovky nečekejte, ty tu prostě nejsou. Můžete se rozplývat nad fotkama vymazlených interiérů plných krásných kytek, ... dokud si nevšimnete, že většina byla focena v Brazílii . :D Což je samo nefér, protože fotit tropickou kytku v jejím přirozeném pásmu je fakt o něčem jiném, než fotit tu samou kytku v bytě, řekněme na Islandu.
Tož dá se říct, že v Brazílii jim to kvete, v Texasu maj krásný kaktusy a hipsterský byty jsou si celoplanetárně podobný, jako vejce vejci. :D


Aleen
20.03.2021 4 z 5

No... nebylo špatné, i když jsem brzy skončila se čtením a již si jen prohlížela. A ke konci mi přišlo, že se i fotografie opakují. Takže jsem to možná se čtyřmi hvězdami přehnala. No nic, nějakou tu inspiraci jsem pobrala a ke knížce se už nevrátím.

TheMelorry
13.02.2021

Jak už název napovídá, kniha je plná rad a inspirací, jak rostliny využít ke zvýšení životní pohody, kreativity... a celkově, jako si pomocí květin zútulnit prostředí.
Námět je to skvělý, ale mě osobně zpracování trochu zklamalo. Jsem zastáncem toho, že by v každém domě/bytě měla být aspoň nějaká rostlina. Ale přístup autorů a jejich přehnaná pozitivita, pravdy a omýlaná symbióza člověka s rostlinou, mi vadily. Několik přínosných rad si odnáším, ale spíš si budu pamatovat krásné grafické zpracování, než obsah.

Mánička178
30.12.2020 3 z 5

Bohužel velké rozpaky... První díl Urban Jungle mě vyloženě nadchl, ale co se druhého dílu týká, pociťuji spíše rozpačitost s hořkou pachutí.
Autoři si dali zřejmě za cíl odprezentovat či se snad pokusit dát světu "něco víc", ale částečně to bohužel sklouzlo od květin k ezoterickým slátaninám o krystalech, pozitivních vibracích a energiích. Říkala jsem si chvílemi: what the fuck - proč? Proč se snaží přinést něco víc, bohužel ovšem v oblasti, které houby rozumí? Koupila jsem si knihu o pokojových květinách a bytovém designu nebo o tom, že si mám všude nacpat krystaly, aby mi pozitivně rozvibrovaly domácí prostředí a rozšiřovaly lásku? Jsem na tento plíživý slovník neskutečně alergická, tváří se nevinně, ale tyto nebezpečné "ezokrávoviny", které jsou teď tak trendy a módní, protože vyprahlé městské hipsterské duše se snaží o plytké "duchovno", ve mně vyvolávají skoro až odpor. Jen jsem se děsila, ve které kapitole se dočtu, že si mám někam plácnout sošku Buddhy, příručku fengšuej, podložku na jógu a stojánek na vonné tyčinky, aby se mi tam dobře meditovalo a byla jsem v přítomnosti svých kytek dost zen... Mám radost, když se květinkám daří, když nasadí na květ nebo se objeví nový list, ale tohle na mě prostě bylo nějak moc - zalívání vodou z krystalů? Co to je za vály? Ševče, drž se svého kopyta, příště nás ušetřete těchto jalovin a radši se věnujte kytkám, kterým rozumíte... Tři hvězdy za hezký fotky a ty ostatní tipy, který stály skutečně za něco a ne za starou belu...