Plán umírání

Plán umírání https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63341/mid_plan-umirani-QII-63341.JPG 4 11 2

Tváří tvář smrtelné nemoci si Timothy Leary položil otázku, jak člověk vlastně funguje a kdy nastává okamžik jeho konce. Zaměřil se na moment, kdy se život náhle převrací v zánik. Autor se snaží předložit svou vlastní bizarní metodu plánované smrti. Nebát se smrti, ale přijmout ji jako součást své existence.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Design for dying , 1997


více info...

Přidat komentář

ozzak
20.03.2023 5 z 5

Perfektni poslední kniha psychidelickeho krále Tymothy Leary. Ve který popisuje od smyslu života po svoji přípravu na umírání. Knihu uzavíraji vzpomynky přátel. Rád se ke knize budu vracet.

Athugandi
11.08.2017 4 z 5

Posledné Learyho dielo, pri písaní ktorého už si uvedomoval blížiaci sa koniec a práve na ten sa zameral i v knihe. Podobne ako ostatné jeho ostatné knihy i Plán umírání je zaujímavým čítaním, rovnako i v ňom (pod. ako v Chaos a kybernetika) znie Leary až príliš naivne optimisticky ohľadom našej budúcnosti a útekom pred smrťou za pomoci moderných technológií. Nemožno mu to ale zazlievať, keďže tento myšlienkový prúd bol v ešte v prvej polovici 90. rokov dosť populárny, hlavne, čo sa týka výpočtovej techniky.