Píseň moře

Píseň moře https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529498/bmid_pisen-more-6597b8f099e93.jpg 5 33 14

NECHTE SE PÍSNÍ TULENÍ VÍLY PŘENÉST DO SVĚTA IRSKÝCH MÝTŮ! Je tomu již šest let, co jejich maminka zmizela. Ale místo toho, aby si byli sourozenci Ben a Saoirsa navzájem oporou, chlapec svoji sestřičku obviňuje – ke zmizení totiž došlo v den, kdy se narodila. Vše se změní, když děti zjistí, že Saoirsa je stejně jako její maminka tulení víla selkie. Díky tomu má moc přenést pohádkové bytosti ztracené v našem světě zpět do jejich říše za mořem. Aby to dokázala, musí jim zazpívat svoji píseň. Jenže plachá dívenka od narození nemluví. V nalezení ztraceného hlasu se jí navíc pokusí zabránit strašlivá soví čarodějnice Macha. Ben je rozhodnutý udělat vše pro to, aby svoji sestřičku zachránil Komiksová adaptace stejnojmenného filmu nominovaného na Oscara za nejlepší animovaný film roku. Obsahuje bonusový příběh Domů pospíchej, exkluzivně napsaný a ilustrovaný pro tento komiks.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Song of the Sea: The Graphic Novel , 2023


více info...

Přidat komentář

okeey
21.04.2024 5 z 5

Dojemný příběh s krásnými ilustracemi. Sourozenecký vztah, který se v krizi vyvine jinak než do teď byl. Pro děti a hlavně pro malé sourozence hezký a poučný příběh. Málo textu, hodně obrázků, můžeme si z toho něco vzít a není to žádný bezduchý příběh, takto by měly knihy pro děti vypadat!

Kobzíci
19.04.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace, dojemný příběh, málo textu pro začínajícího čtenáře nebo dítě, které příliš neholduje čtení.


Vruznychsvetech
25.03.2024 5 z 5

Kdyby zvířata mohla mluvit naším jazykem a my jim rozuměli určitě bychom zjistili, že naším uším unikl nespočet kouzelných příběhů, jako třeba ten o TULENÍ VÍLE.

Píseň moře je příběh o lásce dvou sourozenců a velkém prokletí. Příběh o nadpřirozených bytostech i těm nám ze všeho nejbližších a to lidech. Máme možnost nahlédnout pod pokličku křehké dětské psychiky. Co obzvlášť oceňuji je tempo celého příběhu. I když děj díky krásným obrázkům rychle plyne, tak charakteristickým vlastnostem a obecně práci s nimi je věnovaná podstatná část příběhu.

Jak to dopadá, když je jedno z dětí protěžováno? Je role staršího bratra a tudíž ochránce opravdu tím po čem malí kluci touží ze všeho nejvíce? Může být pes lepším přítelem než mladší ségra a jak celý děj ovlivní konzervativní babička, které záleží na vzdělání, vychování a zdraví jejích nejmenších vnoučat?

Nadpřirozené bytosti nám dodávají pocit jaké si nereálnosti schované v lidském světě. Já osobně jsem si některé z nich vykládala jako pokušitele, zahleděné do sebe a prahnoucí po vysvobození. Příběh poukazuje na ztrátu a na to, že cítit emoce může kdokoliv bez ohledu na věk nebo pohlaví.

Na konci knihy na nás čekal slovníček cizích slov, které se v příběhu sem tam vyskytly i text písně kolem, které se celé naše putování točí.

Já osobně jsem z celého příběhu naprosto nadšená. Nejen díky nádherným ilustracím, ale zejména díky skvěle vykresleným charakteristickým vlastnostem.

Nejvíce si myslím, že příběh ocení mladší čtenáři a nebo ti, jež už znají animovanou adaptaci. Stejně jako jsem byla nadšená z Vlkochodců jsem nadšená i z Písně moře, neboť v obou příbězích jsem našla něco více než jen pohádku a krásné obrázky. Za mě určitě 5 z 5 a velké doporučení!

_Brunetka_
22.03.2024 5 z 5

Další povedený komiks od tohoto autorského dua. Byl to trochu jiný příběh než Vlkochodci, ale o nic méně kouzelný! Nad tou kresbou stále žasnu a smekám klobouk. Moc jsem si čtení užila a pevně věřím, že si někdy udělám hezkou chvilku i u stejnojmenného filmu.

spencer
20.03.2024 5 z 5

Píseň moře krásně rozebírá keltskou legendu o tulení víle selkie. Pokud je vám povědomý název, tak je to proto, že prvně vznikl stejnojmenný kreslený film, na jehož podkladu vznikl i tento komiks.

Jsem moc ráda, že se tak stalo, neboť mě stejně jako Vlkochodci naprosto nadchnul! Kromě irských legend na vás uvnitř čeká jedna rodina vyrovnávající se se ztrátou matky. Velmi dobře zpracované jsou i sourozenecké vztahy a to, jak se v čase mění.

Titul můžu velmi vřele doporučit. Je dobře zpracovaný, obsahuje překrásné ilustrace a příběh, který vás chytne za srdce.

veriszv
14.03.2024 5 z 5

Grafický román podle předlohy animovaného filmu skrývá opravdu nádherný příběh. Před časem jsem přečetla Vlkochodce od stejných tvůrců a kniha mě naprosto nadchla. Píseň moře se mi ale líbila ještě o kousek víc.
Oba grafické romány proto moc a moc doporučuji, jak dětem, tak dospělým. Nadchne všechny, kteří mají rádi kouzelné příběhy!

Prokrastinuji
02.03.2024 5 z 5

Že vám ten název a kresba něco říkají? Ano, tohle je grafický román, který věrně kopíruje stejnojmennou kreslenou pohádku, která byla nominována na Oscara. A je od stejného autora, který stojí za Vlkochodci, na které jste si už u mě mohli přečíst recenzi. Je jedno jestli je vám šest a nebo dvacet pět, tohle pohladí po duši všechny, kteří mají rádi pohádky a nebrání se komiksovému zpracování.

Píseň moře je o sourozencích Benovi a Saoirse, kterým před lety zmizela maminka. Ben svoji sestřičku obviňuje – ke zmizení totiž došlo v den, kdy se narodila. Vše se změní, když děti zjistí, že Saoirsa je stejně jako její maminka tulení víla selkie.

Příběh se mi moc líbil, a určitě vám ho spolu s Vlkochodci můžu doporučit :) Film jsem viděla už před lety, a ráda jsem si ho touhle formou připomněla.

Dija
28.02.2024 5 z 5

Píseň moře zbožňuji jako film. Jen co jsem se dozvěděla o komiksové adaptaci, hned jsem pro ni běžela do knihkupectví. Je to nádherný příběh, knížka je úžasně barevná, každý obrázek má spoustu překrásných detailů. Doporučuji číst společně s poslechem soundtracku filmu. Je to krásný, dojemný zážitek.

lena.o.knihach
19.02.2024 4 z 5

Ben obviňuje mladší sestřičku ze zmizení jejich maminky. V den, kdy se totiž Saoirsa narodila, už se domů nikdy nevrátila.

Když sourozenci zjistí, že je Saoirsa tulení víla selkie po mamince a svou písní dokáže pomoci pohádkovým bytostem, ocitnou se v nebezpečí u zlé čarodějnice.

Toho textu uvnitř není příliš mnoho a jsou i dvoustrany, kde žádnou bublinu nenajdete. Naštěstí se kocháte nádhernou kresbou, která vyjadřuje i to, na co by slova nestačila. Zkrátka mluví za vše.

Komiksovou adaptaci stejnojmenného filmu nominovaného na Oscara, jsem nemohla vynechat. Ráda jsem se s tulení vílou vrátila do světa irských mýtů a opět zažila magické dobrodružství. A bylo to stejně krásné jako napoprvé.

Užíváte si kouzelnou atmosféru a sledujete cestu dvou malých dětí. Píseň moře potěší čtenáře v každém věku.

#spoluprace @grada_cz

eva3992
18.02.2024 5 z 5

Příběh sourozenců Bena a Saoirsy. Ben se sestřičkou nechce mluvit, protože jejich maminka zmizela v den, kdy se Saoirsa narodila. Vše se změní, když přijdou na to, že dívka je, stejně jako její matka, tulení víla selkie. Díky tomu má moc ochránit pohádkové bytosti, jen se nesmí dostat do spárů zlé čarodějnice Machy.

Nedávno jsem měla možnost přečíst si komiks Vlkochodci, který si mě naprosto získal, proto jsem neváhala a pořídila si i Píseň moře. A byla jsem stejně nadšená.

Úžasné ilustrace nás přenesou do nádherného a dojemného příběhu s nečekaným a nepředvídatelným dějem. I nějaká ta slzička u knihy ukápla. Kniha se líbila i mé desetileté dceři (a právě pro děti od deseti let je kniha určena) a už se moc těším, až se společně podíváme i na film.

Nechte se unést kouzelným příběhem tulení víly i vy.

smrtonos4157
17.02.2024 5 z 5

Převod z filmu do komiksu se určitě povedl . Jsem rád že toto vydání se povedlo, jen bych určitě uvítal trochu větší formát knihy.

nela3812
14.02.2024 4 z 5

Bambook v roce 2023 vydal úžasný komiks Vlkochodci, který se může pyšnit i filmovou adaptací. Nejinak je tomu i v tomto případě. Na první pohled vás zaručeně zaujme krásná a především barevná kresba, na kterou bych vydržela koukat celé hodiny.

Hned na to vás musí naprosto pohltit magický příběh o dvou sourozencích, kteří se vydávají na nečekané dobrodružství a odkrývají irské mýty a pověsti. Příběh se odehrává jak pod vodou, tak na souši. Dokonce i za oponou magického světa! Na své si tam zkrátka přijdou všichni ať už jste příznivcem čehokoliv. Samotný příběh je doplněn také o slovníček cizích pojmů a hudební texty. Dohromady to vytváří nepopsatelnou atmosféru, ze které budete mít husinu ještě dlouho po dočtení. (osobně vyzkoušeno)

Vytkla bych pouze absenci políček pro vypravěče. Bylo zde několik hluchých míst nebo rozhovorů, které by potřebovali více detailů a dokreslení celé atmosféry. Bez vypravěčova pohledu se rozhovory zdají jako kusů útržky a mnohdy ani nedávají smysl. Starší čtenáři si spojitosti jistě domyslí, ale pro mladší by to mohlo být velmi nápomocné. Obrazy a místa se často mění a pomohlo by to s udržením pozornosti a lepší orientací v příběhu.

Dialogy mezi postavami jsou sice velmi strohé, ale díky obrazovému příběhu pochopíte vše, co je třeba. Emoce vás dozajista zasáhnou hned při otevření knihy a budou s vámi mávat až do jejího zavření. Nejen že je příběh magický, pohádkový a barevný. Ukazuje také mnohdy komplikovaný vztah sourozenců a ztrátu rodiče, kterého jste milovali.

Příběh je sice primárně určen mladším čtenářům, ale také dospělé zahřeje na srdci a vykouzlí nejeden úsměv. Nebojte se po knize sáhnout, i když nepatříte mezi cílovou skupinu, zaručeně vám zlepší den a pohladí na duši.

Hodnocení: 4/5

Danago
14.02.2024 5 z 5

Kromě Kytice ,kterou notoricky znám, je toto můj první komiks. A musim přiznat , že mě velmi překvapil a dostal si mi do srdce i duše .
Dalo by se říct, že se jedná o pohádku na motivy irských pověstí o tuleních vilách a jiných nám neznámých irských mýtických postavách.
Jde o celkem nekomplikovaný příběh lásce a o dětech tulení víly a člověka, o sourozenecké rivalitě , ale především sourozenecké i rodičovské lásce. Na mnoha místech jsem měla slzy dojetí v očích a na konci jsem je nestačila utírat.

Nádherně zpracovaná kniha určitě není jen pro děti. Dospělý čtenář možná ještě více ocení podstatu celého příběhu, který není lacině podbízivý. Je hodně jiný, což nutně nemusí znamenat, že se bude líbit každému. Je docela dobře možné, že dnešní děti příběh nepochopí a připadne jim pomalý a jednoduchý, málo akční. Asi bych knihu doporučla spíše starším dětem.
Film jsem neviděla, což mě mrzí a určitě to musím napravit. Myslím, že prokaždého , kdo viděl film a líbil se mu, bude kniha ještě přitažlivější a lákavější.
Kniha je velice kvalitně provedená, září barvami a je na kvalitním papíře , určitě bude zdobit každou knihovnu.
Jako bonus je na konci knihy přidán ještě jeden krátký, ale také dojemný příběh.

ladyfromskye
27.01.2024 5 z 5

Píseň moře. Moje třetí přečtená kniha v tomto roce a zase se týká Irska. (Má s tím snad co do činění fakt, že se do této krásné země hodlám v létě už počtvrté vrátit?) A stejně jako Vlkochodců, kteří spatřili světlo knižního světa loni, i tentokrát jsem naprosto unesená.
Nejen tím okouzlujícím, poetickým příběhem o dětech člověka a tulení víly selkie, který tolik z nás zná z neméně poetického filmového zpracování, ale i celkovým provedením knihy. Je znát, že tady se rozhodně na ničem nešeřilo. Kvalitní papír, živé barvy, precizní grafická práce... Co víc si od knihy přát?
A přesto tu dostanete navíc ještě krátkou povídku a stejně jako v případě Vlkochodců přepis ústřední písně, Písně moře - Amhrán na farraige, která mi po celou dobu, co jsem knihu četla, šuměla v uších.
Děkuji, milé nakladatelství Bambook. Tohle byla trefa do černého!

Štítky knihy

mýty a legendy

Autorovy další knížky

Samuel Sattin
americká
2023  95%Vlkochodci
2024  95%Píseň moře

Kniha Píseň moře je v

Právě čtených2x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce9x
Chystám se číst14x
Chci si koupit16x
dalších seznamech1x