Pikový Jack

Pikový Jack https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218895/mid_pikovy-jack-b3E-218895.jpg 4 75 27

Před dvěma lety oslavovala média detektiva Johna Spadera jako hrdinu. Podařilo se mu totiž dopadnout zvráceného sériového vraha, který terorizoval Massachusetts. Pak se ale kvůli formálním nedostatkům dostal zločinec na svobodu a znovu zabíjel. Veřejnost se ke svému hrdinovi „Pikovému Jackovi“ obrátila zády. V současnosti řeší detektiv další případ sériového vraha, jenž útočí na své nicnetušící oběti mnohem důmyslnějším způsobem. Svou identitu skrývá za směšnou maskou s téměř bezzubým šklebem mimozemšťana Galaxa. Pomocí technologie ukryté v masce k obětem promlouvá pronikavým vibratem - stejným hlasem, který každodenně miliony malých diváků slyší z televize. A při tom všem mrzačí, mučí a zabíjí své oběti. S rostoucím počtem mrtvých narůstá i strach veřejnosti. Kdo je vlastně záhadný Galaxo? A jaký je jeho motiv? Pouze jediný člověk může v jednání pachatele najít nějakou souvislost. A pouze jediný muž dokáže dopadnout maskovaného vraha a zastavit zabíjení. Pikový Jack.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Galatea
Originální název:

Jack of Spades , 2012


více info...

Přidat komentář

Majuš333
17.03.2023 5 z 5

"Ježíši, Gavine, musíš ty ořechy chroustat právě teď? Šíleně mě to rozptyluje."
"Mám na stole i velké balení chipsů. Chceš, abych se do nich pustil místo ořechů?"
"To raději zůstaň u těch ořechů."


Vrele doporučujem si Pikového Jacka prečítať, bolo to vynikajúce :) A vedela by som si so Spaderom predstaviť celú sériu...


"Na co ještě náš specialista přišel?"
"Podívám se. Že Galaxo je samotář."
"Vážně zajímavé. Kdo by asi tak kamarádil s magorem, který lidi pro zábavu seká na kousky?"
"Pravděpodobně dokáže fungovat ve společnosti, aniž by budil podezření."
"Přesně z toho mi vždycky běhá mráz po zádech. Chlap, který sedí v kině ve stejné řadě jako ty, holič, který ti stříhá vlasy, instalatér, který ti spravuje záchod Tráví dny vlastně úplně nenápadně jako každý druhý, ale v noci, když se většina národa dívá na tu pitomou bednu, vyráží do ulic a řeže lidi na kousky."
"Máš pravdu, sérioví vrazi by měli nosit zvláštní trika nebo tak něco," usmál se Spader, "aby každý občan věděl, s kým má tu čest."
"Jen se snažím říct, že je to děsivé."

Makůvka
16.03.2023 5 z 5

Na knížku jsem narazila zcela náhodou a můžu říct, že jsem s ní byla maximálně spokojená. Velice dobře vymyšlený děj, zápletka byla propracovaná a nepřekombinovaná, vše do sebe zapadlo a bylo objasněno.
Jak kroky vraha byly logické, tak i samotné vyšetřování dávalo smysl, nic nebylo navíc, žádná zbytečná omáčka okolo. Mělo to spád, napětí a i hlavní hrdina, Pikový Jack, byl sympatický i když měl i své slabší stránky.
Za mě velice povedená kniha a milovníkům thrillerů můžu jen a jen doporučit.


ThomasRuhe
26.02.2023 5 z 5

Hned od začátku jsem si říkal, že je to docela dobré. Autorův styl se četl dobře, detektiv Spader byl fajn postava a zločiny kdy pachatel dává obětem na výběr, i tohle bylo zajímavé. Postupně jsem si uvědomil, že mě příběh stále více baví, a to se mi běžně nestává. Ze solidního thrilleru se tak vyklubalo něco lepšího. Pomohly k tomu i některé momenty z vyšetřování a pátrání. Ani závěr nezklamal. Pikový Jack tak byl nakonec velmi příjemným překvapením a zaslouží si ode mě maximum 5/5.

GYROTOURBILLON
02.11.2021 5 z 5

Kniha JH byla nebezpečně dobrá. I motiv vraha byl vlastně logický. Vím, jak dnes dokáží ublížit lidé, ale i děti jeden druhému. O šikaně se zde rozepisovat nebudu, nicméně věřím, že by taková situace mohla klidně nastat. Posměch v raném věku dítěte se může promítnout do jeho budoucnosti. Ano, v tomto případě to tak bylo, přes svůj handicap a vytrvalost si došel pro svůj cíl..

blackoutzuzi
12.05.2020 4 z 5

Brutální, čtivá a velmi sugestivní kniha. Měla jsem pocit, že jsem na místě obětí a to se mi příliš nelíbilo :D Objevuje se zde nepolapitelný vrah a autor vám neprozradí víc, než je nutné. Příběh ve mně vyvolal velmi silné emoce, především pak motiv pachatele! Doporučuji všemi deseti.

NADEI
16.02.2020 5 z 5

Na knihu mě nalákala už jen samotná obálka, ale že mě čeká takové skvělé psycho , bylo milým překvapením. Super, doporučuji všem co mají rádi drsné čtení nabité adrenalinem.

jprst
23.07.2019 5 z 5

Parádní zápletka, zajímavý námět a napínavé až do konce, i když autor na pachatele nenápadně upozorňuje.

Prateri
19.06.2019 4 z 5

Pikový Jack tu nemá mnoho čtenářů. Kniha stojí za přečtení. Obálka mě moc nelákala, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem ji ignorovala, myslím tu obálku. Příběh sériového vraha a detektiva, s přezdívkou Pikový Jack, se čte dobře. Žádná nuda. Možná, že je to takové kapánek místy neučesané, ale to napětí tam je!

Mickey103
21.05.2019 4 z 5

Ufff, to bylo psycho.

alexis818
18.03.2019 5 z 5

Velmi zdařilá krimi.Od začátku do konce napínavá a inteligentní četba.

Lucijáš276
05.03.2019 5 z 5

Za mě naprosto suprová kniha, která je chytlavá už od samého začátku. Troufám si ovšem říci, že tuto knihu řadím mezi nejlepší knihy, jaké jsem kdy četla - kniha naprosto napínavá od začátku až do konce. Každou kapitolou jsem čím dál tím víc byla zvědavejší na zapeklité rozuzlení zápletky! Jedním slovem BOMBA!

Bundis
29.01.2019 5 z 5

"Tati, Galaxo si se mnou přišel hrát", v té chvíli se mi málem zastavilo srdce.
Docela drsné tresty pro oběti.
Podobné knihám Chrise Cartera. Doporučuji.

Johhanka79
27.01.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Přečtena jedním dechem. Trošku smutná, jako celý tento žánr. Sympatický hlavní hrdina. Vychytralý hlavní podezřelý. Neprotahované a uměle nastavované, morálním dilematem protkané. Pět hvězdiček.

Kaleigh
22.04.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Napětí od začátku do konce. Zápletka, psychologie postav...vše šlapalo jak švýcarské hodinky. Četla jsem to jedním dechem a konec? Myslím, že velmi překvapující!

Shinky
11.08.2017 4 z 5

Moc dobrá kniha, i když díky všem těm pozitivním komentářům jsem možná čekala malinko víc. :-)

katerina5544
08.07.2017 5 z 5

Překvapila, super! Nejdřív jsem hůře snášela tu Galaxovu brutalitu ale ono to tak hezky nakonec zapadne......už mám koupenou další knihu autora. Doporučuji! Nebudete se nudit a pointa překvapí!

mulder
06.01.2017 5 z 5

Moje první kniha tohoto autora, která mě bavila. Trochu jsem byl nesvůj při Galaxově řádění, protože jsem situace obětí moc prožíval. Kniha měla spád, četla se lehce.

Lenkacz92
05.01.2017 5 z 5

Tak dobrý detektivní příběh jsem už dlouho nečetla. Kniha mě zaujala a příběh neměl chybu. Opravdu doporučuji.

mystar
18.08.2016 4 z 5

Zajimavy a napinavy pribeh. Urcite doporucuji.

Radůz
18.04.2016 4 z 5

Lepší nežli-li Pouta. Skoro bych řekl, že Pikového Jacka napsal někdo jiný. A to proto, že Pouta byla místy lehce humorná. Tady humor rozhodně není. Už od druhé vraždy jsem ke Galaxovi pojal značnou averzi. Nu asi jsem se do toho vžil.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány americká literatura sérioví vrazi

Autorovy další knížky

James Hankins
americká
2014  85%Pikový Jack
2014  82%Pouta