Phulova rota

Phulova rota https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19533/bmid_phulova-rota-vpA-19533.jpg 4 45 4

Phulova rota série

1. díl >

První kniha série Phulova rota. Byli nejlepší bojovou silou v celé vesmírné legii! A možná, že také ne… Kapitán Willard Phule: nejmladší megamiliardář galaxie – a jediný velitel, jehož kariéra začala vojenským soudem. Brandy: první amazonská seržantka zastrašující jak své nadřízené, tak i podřízené – dokud Phule nepřevzal velení nad rotou Omegy. Tusk – Anini: obří cizinec s tváří nestvůry – a se srdcem holuba. Super Gnat: nejmenší legionářka – ale nezkoušejte jí to říct do očí! Beeker: jediný civilista v rotě Omega. Byl víc než voják, byl… osobním sluhou. Je jich jen pár. Jsou nadutí. Jsou hloupí. Jsou neschopní. Poznejte vojáky Phulovy roty. Udělají víc škody ráno před devátou, než většina lidí za celý den… A jsou poslední nadějí lidstva…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic And
Originální název:

Phule , 1990


více info...

Přidat komentář

Velká Feferona
07.06.2019 4 z 5

Ale ano, což o to, zábavné to opravdu je. Obvykle sice dávám přednost trochu tvrdší SF ve stylu Honor Harringtonové a tak, ale jako komedie si to ostudu neudělá. Je to dobře vymyšlené, má to potenciál (klidně bych si to dokázala představit i zfilmované), skvělé hlavní postavy, odsýpá to a jsou tam některé poměrně zajímavé nápady.
ALE. Ale je tu několik věcí, které mi vadí. Zaprvé: je to strašně naivní. Ale opravdu strašně. Na nějaký hyperrealismus mě moc neužije, ale mám ráda, když jsou věci aspoň trošku uvěřitelné. Tady? Tady si místy klepete na čelo a říkáte si "tohle a tohle by tímhle způsobem prostě nemohlo fungovat."
Dalším problémem je české vydání. V poslední době často slyším nadávat na kvalitu nově vycházejících tištěných knížek, chyby v překladech, překlepy a tak... a problém to je, to vůbec nepopírám. Jenže tohle vyšlo v polovině devadesátých let a je to po formální stránce naprosto příšerné. Nevládnu angličtinou na nějaké mistrovské úrovni a i přesto si při čtení na spoustě míst bez problémů představím původní anglický text. Před dvaceti lety nejspíš žádný Google překladač neexistoval, ale kdyby ano, podezřívala bych překladatele, že to tam naházel a ani se neobtěžoval si to pak přečíst. Je to děsné a naprosto to sráží celkový dojem.

MM1979
25.01.2019 5 z 5

Zábavné, opravdu vtipné - taková oddychovka, co se čte sama. Má to jen jednu chybu - je to jen na den či dva cca 200 stran. A pak hned hledáte, zda to má pokračování... Je to z doby kdy byl autor ještě sázkou na jistotu!


Hadati
20.12.2018 5 z 5

Tuto knihu bych označil za komediální sci-fi, kde prakticky jedinou dějovou linií je, že kapitán Jester se snaží z největších looserů Vesmírné legie udělat fungující vojenskou jednotku. Asprin zde neklade moc důrazu na logiku příběhu, kdy nejvíce vás asi překvapí optimismus knihy, že prakticky z jakéhokoliv darebáka lze vykřesat čestnost a věrnost ke své jednotce, ale odbydete to mávnutím ruky, protože je zábava o tom číst a kniha se nebere nijak vážně.

Jediná škoda je, že z této série vyšly v češtině pouze první dvě knihy. K jejich přečtení to ale tolik nevadí, protože první kniha nemá otevřený konec, a druhá jen lehce. Mně osobně toto nevydání celé série nakonec donutilo začít číst tuto sérii v angličtině, abych si ji mohl přečíst celou.

optos2330
04.12.2016 4 z 5

Príjemné, odpočinkové čítanie s jednoduchým humorom, na ktoré treba mať čas a trpezlivosť. Kúzlo kníh o Phulovi tkvie najmä v konaní sympatických postáv a spájaní nespojiteľného. Zápletka je jasne zadefinovaná hneď v popise a k záveru vás zavedie priamočiarou cestou bez prekvapení. Prechádzka po nej je však príjemná, nakoľko sa rozptílite ruchom okolo - šialenými nápadmi kapitána Phula a jeho expertov na absurdity. Len málokto dokáže urobiť z hovna banán tak ako Phulova rota