Pět kilo domova

Pět kilo domova https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509209/bmid_pet-kilo-domova-63c2dfb557d26.jpg 5 1 1

Dopisy muže z výkonu trestu, psané mámě, babičce a synovi. Reálný pohled a popis skutečného vězeňství, skutečné věznice, pravidel a zákonů, které mají vést k nápravě delikventa.

Přidat komentář

tomas0851
02.04.2023 5 z 5

Petr Sivera - Pět kilo domova

NEOBVYKLÉ, ZAJÍMAVÉ, NUTÍ K ZAMYŠLENÍ

Pět kilo domova je kniha, která byla vydána s pomocí úspěšného startupu.

Kniha je to neobvyklá, protože neobsahuje kontinuální linií příběhu, ale pouze něco jako jednotlivé kapitoly.

Petr Sivera je pseudonym člověka, který se z úspěšného člověka a otce malého synka, díky lásce ke špatné ženě, dostal za zpronevěru do vězení.

Kniha je souborem části jeho dopisů své matce a své babičce, které každý týden z vězení píše.

Dopisy jsou nejen reakcí na dopisy, které mu chodí. Částečně obsahují popis života za mřížemi, to jak to tam chodí, jak se tam žije.
Petr se dopisy udržuje v mentální kondici. Řeší s matkou, co a jak má za něj zařídit , protože to, že jste najednou mimo společnost, některé instituce nedokáží pochopit.
Řeší vztah se synem, bývalkou a samozřejmě vězeňské strasti.

Nečekejte žádný dramatický popis vězeňského života, týrání, sadisty a tak. Ale sonda do světa, kterou z nás většina bohudík nepozná, je to rozhodně zajímavá.

Na to, že jsou to dopisy obyčejného člověka, žádného spisovatele a ani v době, kdy je psal netušil, že takto vyjdou, se čtou velmi dobře.

Ke knize mám snad jedinou výtku. Souvislosti. Chtělo to více osvětlit některé souvislosti. Tím, že čteme jen odpovědi musíme si toho spoustu domyslet. Nakonec se dozvíme, proč a za co Petr skončil ve vězení, i když dopis, ve kterém se to dozvídáme, je dle mého, psán v době, kdy o této knize uvažoval. Nicméně to proč byl vyloučen z vězeňské práce, co byla ta blbost, kterou se o tuto výhodu připravil, tam není.

Knihu rozhodně doporučuji. Je v ní hodně, co nám může dát. I kdyby jen ukázala, čemu se v životě vyhnout nebo co má skutečnou cenu co má skutečný smysl.....

Štítky knihy

vězení, věznice

Autorovy knížky

2022  100%Pět kilo domova