Pěstování ze semen

Pěstování ze semen https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297645/bmid_pestovani-ze-semen-h1k-297645.jpg 3 10 10

Kniha nabízí podrobnosti od anantomie jednotlivých semen až po údaje, jak pěstovat ty které druhy. Vysvětluje, jak semena vypadají, jak se šíří a vyvíjejí, a přináší obecné informace o tom, jak s pěstováním začít a jaké základní vybavení budete potřebovat. Hlavní část publikace se podrobně zabývá semeny různých druhů a zahrnuje jak semena exotických plodů, z nichž vyrostou zajímavé pokojové rostliny, tak i zeleniny, kterou lze pěstovat na zahradě. Závěrečná kapitola uvádí praktické rady o přesazování a základní péči o jednotlivé druhy a nechybí ani nejčasnější škůdci a choroby rostlin a tipy, jak si s nimi poradit.... celý text

Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

RHS Plants from Pips


více info...

Přidat komentář

jprst
16.11.2022 2 z 5

Zajímavě zpracovaná, ale ve své podstatě pro běžného zahrádkáře zbytečná publikace určená spíše jen pro takové ty pěstitele " z leknutí ". Ale proč ne, i to může být zajímavý koníček, nakonec mnozí z nás zahrádkářů takto začínali.

zelena_zabicka
20.10.2019 2 z 5

Souhlasím s názorem níže: velmi hezky graficky zpracované (kombinace fotek a výstižných malůvek), obsahově zde najdete návody, jak ze semen ani ne vypěstovat, ale spíše jak nechat vyklíčit mnoho především exotických druhů ovoce. Autorka sama uvádí, že nejde o získání plodů, ale o radost z vypěstování rostlin. O klíčení je tu toho hodně, o dalším pěstování už moc ne. Pro zahrádkáře tato kniha moc přínosná není - snad pro začátečníka první část knihy o substrátech, sadbovačích, semínkách, atp. Knihu bych doporučila spíše člověku žijícímu v bytě s balkónem, který si chce zkusit vypěstovat něco z pecky či semínka, které by jinak vyhodil.


Petjaa
15.10.2019 4 z 5

Moc krásná knížka, pěkné provedení obálky (hrubý papír), pro děti jako dělaná, líbí se nám ;-)

Dorrinka
22.11.2017 2 z 5

Kniha je graficky velmi pěkná, pohledná, snadno upoutá, ale za zvlášť užitečnou ji nepovažuji. Možná pro úplné zahradníky-začátečníky, kteří ještě neviděli klíčit řeřichu. Nebo si umím představit její použití s dětmi - je tu vše opravdu velmi názorné, a pokud budete brát například pěstování avokáda jako pokus, nebudete čekat žádný výsledný produkt, tak tady se přehledně a prostě dozvíte jak... Kdo chce pěstovat rostliny pro užitek, moc knihu neupotřebí. Ono totiž pěstovat velkou část plodin ze semen je o něčem úplně jiném, než "jak to nechat vyklíčit".

Štítky knihy

pěstování rostlin

Autorovy knížky

Holly Farrell
anglická
2016  56%Pěstování ze semen