Pes, který hovořil s bohy

Pes, který hovořil s bohy https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83168/pes-ktery-hovoril-s--83168.jpg 5 25 11

Když studentka Elizabeth, jež se připravuje na medicínu, náhodou narazí na laboratorního psa Damiena, netuší, jak dalekosáhlé důsledky to bude mít pro její život i její názory. Jako jediná dcera, vychovávaná otcem a dědečkem, kteří zasvětili celý svůj život kardiochirurgii, vyrůstala v přesvědčení o správnosti vědeckého výzkumu a experimentů na zvířatech ve jménu záchrany lidských životů a velice brzy je bude muset provádět sama, jelikož chce pokračovat v šlépějích svých mužských vzorů. Avšak nyní, pohnuta osudy jednoho konkrétního psa, stojí před nelehkým rozhodováním. Musí volit mezi láskou a z ní vyplývající zodpovědností vůči svému prvnímu opravdovému - třebaže čtyřnohému - příteli, a láskou a loajalitou k rodině a hodnotám, jež její členové vyznávají. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dog who spoke with gods , 2001


více info...

Přidat komentář

martisko3
19.06.2023 5 z 5

Asi první kniha, kterou jsem musela odkládat. Reálně popsané scény z laboratoře byly neskutečně silné. Ale kniha nabízí i pěkně popsaný vztah psa s člověkem. Dlouho na ni nezapomenu.

strana1-100
28.11.2021 5 z 5

Autorka miluje a po desítky let chová pitbuly. Její nejspíš jediná beletristická knížka je poctou tomuto pro ni mimořádnému plemeni, jež je zosobněno v pitbulovi Damienovi, a hloubce a síle vztahu, jenž může vzniknout mezi člověkem a psem.
Velice oceňuji zasvěcené popisy pitbulova chování i uvažování. Jak si hraje na honěnou s listem, jak se zastaví v běhu, aby se podrbal za uchem, jakým způsobem a proč se podrobuje autoritě, jak se chová ve stresu nebo radosti... to jsou věci důkladně odpozorované ze života.
Ačkoli mě scény v lese nebo i laboratoři nadchly víc než poslední přespříliš dramatická třetina knihy, je to pořád text, který stojí za vysoké hodnocení a uznání.


Jessybelle
07.11.2021 5 z 5

Knihu jsem četla před 15 lety (a cca 1500 knihami), přesto jsem si na ni čas od času vzpomněla, až jsem si ji přečetla znovu. Nelituji. Skvěle napsaný příběh.
Jsou knihy, které Vám uvíznou v paměti, a tahle je pro mě jednou z nich.

Allla9
24.06.2020 5 z 5

Věrnost a oddanost psa je obrovská a téměř nepopsatelná. Autorka vše vystihla a poutavě zpracovala.

Betti
24.01.2019 5 z 5

V knize se seznámíte s jedinečným výjimečným pitbulem Damienem, kterého se snaží Elizabeth zachránit ze špatných rukou. V příběhu je ukázán život psů v laboratořích a také, jak je s nimi zacházeno při výzkumu. Dojímavý krásný děj, kdy se přátelství se psem a člověkem snaží překonat každou překážku (stejně jako losos). Naprosto nečekaný konec jistě každého dostane.

Girasol
30.12.2017 5 z 5

Překrásná kniha, která mne hluboce zasáhla. Přečetla jsem ji doslova jedním dechem, a to asi zhruba před 4 roky. Půjčila jsem si ji z knihovny. Od té doby ji nemohu nikde sehnat. Ráda bych ji vlastnila doma. Ptala jsem se už v mnoha knihkupectvích, ale nikde na skladě není. Tak snad tady se mi poštěstí. Doporučuji všem si ji přečíst.

Dandy1
01.10.2014 5 z 5

Nemohla jsem od této knížky odejít. A dokonce mě rozbrečela, ačkoliv u knih se mi to nestává.

kob
07.03.2014

Četla jsem tuhle knížku asi před pěti lety a nemohu na ni zapomenout. Psy mám ve své blízkosti celý život, tak jsem ji zřejmě vnímala o to intenzivněji. Byla tehdy z knihovny, ale chtěla bych ji mít doma, tak číhám, jestli se neobjeví v bazaru.

Lensiiee
20.04.2013 5 z 5

Tato kniha mě velmi překvapila. Nikdy bych neřekla, že mě kniha s takovým námětem zaujme. Čtivá a moc hezká

Eremites
11.12.2012 3 z 5

Krásná kniha, velmi hluboký příběh. Psaný natolik poutavě a intenzivně, že jsem jej proto nemohla dočíst....tolik to bolelo. Velký kus pravdy je v totmo příběhu - o tom, jak se chováme k (nejen) čtyřnohým tvorům, jak je (ne)vnímáme, jak je v mnohých případech pouze (vy)užíváme.

Jarisko2
11.12.2012 5 z 5

Autorce by se dala vytknout jistá míra naivity v příběhu, ale přesto je krásný a jsem rád, že jsem jej dočetl

Štítky knihy

psi pokusy na zvířatech

Autorovy knížky

Diane Jessup
americká
2004  92%Pes, který hovořil s bohy