3x Perry Mason

3x Perry Mason https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76461/x-perry-mason-76461.jpg 5 89 10

Perry Mason série

>

Případ neopatrné nymfy - Případ bázlivé bardámy - Případ roztěkané rudovlásky. Výbor uspořádali František Jungwirth, Milan Stuchlík a Josef Škvorecký. Revizi právnických termínů provedl JUDr. Jaroslav Sodomka. Druhé vydání.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

The Case of the Negligent Nymph, The Case of the Hesitant Hostess, The Case of the Restless Redhead


více info...

Přidat komentář

sajanka
21.12.2023 5 z 5

Velmi ráda čtu knihy, kde se případy projednávají v soudní síni. Metody právníka Perry Masona jsou vynikající. Napsala bych toho spoustu, jak ráda mám tyto příběhy a proč, spokojím se s přidáním palce ke komentářům, se kterými se stotožňuji.

Zemlja
30.08.2023 5 z 5

Bavilo mě to; schopný právník, jeho sekretářka a vyšetřovatel. Perryho jsem si představovala jako vysokého, černovlasého muže. V žádném filmovém zpracování tak myslím nevypadal.


freejazz
15.06.2023 5 z 5

Perry Mason a Phli Marlowe, dvaja skvelí reprezentanti americkej kultúry. dávno tvrdím, že z detektívky človek zistí o spoločnosti podstatne viac, než čítaním sociologických traktátov. a hoci nepatrím k milovníkom tohto žánru, z času na čas si niečo prečítam.
mimochodom sa mi zdá, že toto bol jeden z posledných vydavateľských počinov Josefa Škvoreckého pred odchodom. takže knihu bolo treba aj v knižniciach zahrabať do depozitu, aby sa na jeho meno čím skôr zabudlo. kto bol kulturtrégrom v ideologickom boji komančov proti svetu dnes už nikto nevie. kto bol Josef Škvorecký naopak vie každý vzdelaný človek.

rezzba
09.02.2022 5 z 5

Bože to byl balzám na duši. Bez počítačů,dna atd parádní stará krimi s famózním advokátem.

Dalibor1980
02.02.2022 5 z 5

fantasticky vyber, pre fanusikov detektivok a Perry Masona zvlast, uplna nutnost.

kokrokr
25.05.2020 5 z 5

Tak tohle jsou snad nejlepší příběhy, ve kterých figuruje Mason. Tenhle výběr je TOP. Komu se líbí Perry, ten nezůstane u jednoho přečtení.

intelektuálka
25.11.2019 4 z 5

Co k této klasice napsat ?

Brilantní právničina Perryho Masona dostává z nesnází krásné ženy - ať už je to nymfa, bardáma či rudovláska...

Jako vzpomínka na tohoto spisovatele a gentlemana Perryho spolu s Dellou a Drakem je pořád aktuální ...

Lenka8418
22.11.2019 4 z 5

Opravdu skvělé detektivní případy. Doporučuji.

Messilina
22.10.2019 5 z 5

Klasika, stará, ale dobrá.

1amu
07.05.2018 5 z 5

Ano - starý pán to uměl ! Byť stará kniha, pořád zajímavá, vždyť E.S.G. byl něco jako zakladatel "právnické detektivky". Bylo to sice v USA, ale pro nás zajímavé čtení, protože jsme nevěděli nic o tom, jak probíhá proces u soudu kdesi "za velkou louží". V prvé řadě drama ! Pak postava "Jeho ctihodnosti" - tedy soudce, který proces vede a na něm nesmírně záleží jak udrží ony dvě soupeřící strany tak, aby vše bylo fair play. Tak to jsme tenkrát vůbec neznali a proto byl Perry Mason idolem zejména čtenářek a je jím i doposud. Po smrti autora, který svými knihami potěšil milióny čtenářů po celém světě , nastalo v tomto povídání o soudu, státním zástupci a obhájci něco jako vzduchoprázdno. Byly jakési pokusy, ale pořádně prorazil až John Grisham ! Zejména těmi svými prvními příběhy . Věrní čtenáři (mezi které patřím) postrádají v poslední době onen jeho dřívější elán a "tah na branku" .
Tak to pan Erle Stanley Gardner uměl až do konce svého požehnaného života.
A nelze opomenout vynikající překlady pana F.Jungwirta !