Město nekonečné noci

Město nekonečné noci https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377329/bmid_mesto-nekonecne-noci-9lV-377329.jpg 4 161 42

Pendergast série

< 17. díl >

Když se začne pohřešovat Grace Ozmianová, krásná a nezdárná dcera neblaze proslulého miliardáře, policie se nejprve domnívá, že jednoduše vyrazila za dalším zběsilým dobrodružstvím. Jenže pak se v opuštěné garáži v Queensu najde její mrtvola bez hlavy a navíc není jasné, zda ji má na svědomí jeden vrah nebo dva pachatelé. Případu se ujme poručík Vincent D’Agosta. Ví, že se ocitne v ohnisku zájmu veřejnosti, a tak ho potěší účast zvláštního agenta FBI A. X. L. Pendergasta, který je k případu rovněž přidělen; kromě vydatné pomoci doufá i v to, že se Pendergast vzpamatuje z chmur, v nichž se utápí už nějakou dobu od odchodu své schovanky Constance do tibetského kláštera. Pendergast ani D’Agosta však nejsou připraveni na to, co je čeká. V New Yorku se pohybuje záhadný zločinec, který vraždí jako na běžícím pásu – a zdá se, že jeho jediným cílem je zbavit město zla pomocí ďábelsky rafinovaných a současně brutálních prostředků. A jakou roli v tom všem hraje náboženský blouznivec, který v sobě vidí následovníka středověkého mnicha Savonaroly? Město zachvacuje masová hysterie a před Pendergastem stojí mimořádně obtížný úkol, k jehož zvládnutí musí vynaložit všechny své síly – odhalit zločince a současně zůstat naživu.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

City of Endless Night , 2018


více info...

Přidat komentář

Jessie26
12.11.2023 5 z 5

Super,super,super. Tohle byl za mě jeden z nejlepších příběhu- respektive nejnapinavejsich a rozuzlení bylo zajímavé:)

Luigi1
01.09.2023 3 z 5

S přibívajícími díly je to slabší a slabší


CharlesWard
29.07.2022 2 z 5

Hm. Lepší než ten minulý provar, ale pořád tomu něco chybělo.

Česneksmedem
27.06.2022 5 z 5

Že tenhle svět i každý jednotlivý stát řídí superboháči, to rozhodně není nic neznámého ani nového. Nové není ani to, že se proti tomu nedá nic dělat a oni si koupí, koho potřebují. Je prostě Liga mistrů, ale také Okresní přebor a každý z nás někam patří. Velké problémy nastanou, pokud jsou v té první skupině psychopati. A že jich mezi koryfeji je.
Četlo se to velice dobře. Mojí krevní skupinou je rozhodně Pendergast. Na závěr jsem koukal přiblble jak vydra na kalnou vodu, ale to unesu.

soukroma
25.09.2021 4 z 5

Četlo se výborně, pachatel tak děsivých vražd byl nečekaný a teprve jeho moderní (byť ne zcela originální) sebestředný motiv to jakžtakž "zachránil". Vše kolem byl proto spíš zavádějící balast. Navíc na tuto sérii knize hodně očekávaného chybělo - nadstavba, něco navíc, co by aspoň vzdáleně souviselo s dějem - třeba o stínání, vikinských zbraních a/nebo New Yorku (sice připomenuto několik míst Města nekonečné noci, ale jen tak stručně, že to skoro nestálo za to). To autoři do knihy prostě zapomněli zabudovat, však je taky kniha nebývale krátká.
A tento dojem doslovného nedostatku nespravila ani závěrečná akce, při níž i sám P. uznal, že mohl vlastně umřít (musel šplhat, skákat, viset, padat, běhat a schovávat se, zadržovat dech, mít uši nastražené a oči otevřené - ve tmě v ruině, pekelně se soustředit, samozřejmě střílet i ohánět se sekerou... (někdo podotkl, že P. už není v nejlepší formě, mně to tedy vůbec nepřipadalo, naopak - jak psychické, tak fyzické!) 85%

Pavlína2019
07.09.2021 5 z 5

Já tyto knihy prostě zbožňuji! Maličko mi chybělo tajemno a napětí, jako jindy - prostě jiný druh příběhu. Ale i tak, moc dobrá kniha, doporučuji!

alibaba72
07.08.2021 5 z 5

Pendergast s Agostou mě opravdu baví a těším se na další díl :-)

Eicherik
17.07.2021 5 z 5

Sedmnáctý díl Pendergasta je krimi, v které záhadný zločinec vraždí bohaté občany New Yorku. A nebo je to jinak? I přes absenci nadpřirozena jsem spokojený.
Citát: V tom okamžiku ho popadla za druhou ruku a ucítil, jak mu kolem zápěstí zacvakává chladná ocel.
"Kapitánka Haywardová, newyorská policie. Jsi zatčený, hajzle."

jiri9568
14.05.2021 5 z 5

Jak vzdy super cteni a vsem doporucuji

Jerry H
21.03.2021 5 z 5

Pro co jsem si šel, to jsem stopro dostal. Napínavé čtení, kdy se chcete dozvědět, kdo je ten novodobý Kat. Pendergast už také není ve své nej formě , už zrovna není nejmladší, ale pořád mu to v hlavě šrotuje a pálí. Za mě spokojenost.

TeaPeter
05.09.2020 4 z 5

Série se vrátila na původní úroveň. Jaká to úleva! Tohle byl opět pořádný pendergastovský thriller.

HonzaT
03.08.2020 4 z 5

Líbilo. Toho agenta jen tak někdo nenahradí. Budovu king's parku jsem si vygooglil a je to opravdu šílená stavba.

tomas3272
21.05.2020 4 z 5

Pěkný díl, líbil se mi fakt, že Pendergast a D'Agosta řeší "obyčejný" případ. Stínač teda opět přehnaný genius a to, jak ho Pendergast dostal bylo také, hm, neuvěřitelné. Ale no a co, bylo to fajn počtení a jsem rád, že, i když v minulosti byly některé díly, které byly fakt nic moc, tak se těším na následující "epizodu".

Kocourek
05.05.2020 4 z 5

Klasický Pendergast opět porazil neporazitelného. Ale protože je to můj oblíbený detektiv, odpustila jsem mu trochu rychlý konec. A hlavně Constance se nám vrátí.

coquus
05.04.2020 4 z 5

Nemohl jsem se ubránit dojmu, že původně mělo jít o rozsáhlejší příběh, který byl později z nějakých důvodů zkrácen. Dobře je to vidět na postavě Poutníka, který měl možná dostat původně mnohem větší prostor, ale nakonec se jeho příběh smrskl jen na takový "přílepek" k hlavnímu ději, který s ním má jen máloco společného. Přestože pamatuji Pendergasta už i v lepší formě, stále se jedná o napínavou a čtivě napsanou detektivku.

Kami33
20.01.2020 5 z 5

Můj oblíbený detektiv (D´Agosta) a můj oblíbený agent (Pendergast) pátrají opět spolu. Po skvělých prvních dílech, zase moc hezké. Jen ten konec bych možná trochu zkrátila. Ale i tak... čtivé, napínavé, ok

markyticka
20.11.2019 2 z 5

Pro mne první kniha od těchto autorů. Prvních 30 stran jsem louskala s přestávkami měsíc, pak mne to konečně začalo bavit a během dne jsem přečetla většinu knihy a posledních x stran už mne opět moc nenadchlo. Nenamotivovalo mne to koupit si další knihy ze série, nevím, jestli mám chuť zkoušet jiné díly.

rodak
22.10.2019 5 z 5

Po dlouhé době jsem se vrátil k oblíbenému agentovi.A byl jsem z tohoto příběhu nadšený.Má to prostě svou atmosféru.Ten jeho dům,sluha chování.Jsou to prapodivné zvláštní příběhy, často za hranicí reality, které vás baví jednou více.podruhé méně.

Šnek86
18.10.2019 5 z 5

Po slabších dílech se autorům opět něco povedlo, dle mého možná jeden z nejlepších dílů, zapeklitý příběh, který dá zabrat i neohroženému Pendergastovi.Ze začátku vrah působí trochu jako filmový Punisher z kterého se stane ke konci něco úplně jiného a netušeného.Vzah mezi Pendergastem a Constance už je trochu jako telenovela, uvidím co z toho vznikne v dalším díle.Jen počat až vyjde.

Radza
08.09.2019 5 z 5

Me potesila - trosku zase kriminalka.

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956